Fèrjem mennyivel jelenthet be engem az e.v.-jèbe?
Fèrjem alkalmazott egy cègnèl. De közben egyèni vállalkozó is. 4közös gyerekünk van. De a rendes fizujából nem tudja teljesen kihasználni az adókedvezmènyt.
Èn mèg itthon vagyok.
Mennyivel lenne èrdemes bejelentenie engem,hogy ki tudjuk használni az adókedvezmènyt?
Mennyit kellene utánam fizetnie a fizetèsen kívül?
Mivel négy közös gyereketek van:
1. Ezért neked alapból jár a négy vagy több gyermekes anyák szja kedvezménye (Neták). Érvényesítési sorrendben ez lenne az első amit igénybe tudnál venni.
2. Férjed mivel nem tudja érvényesíteni a kedvezményt ez mit jelent? Neki az szja terhére teljesen kimaxoltátok és a járulékai terhére is? Gondolom igen, bár ez a kérdésből nem derült ki.
3. Neked lehetne még a járulék terhére érvényesíteni.
De mivel a férjed jelentene be, igazából csak egyik zsebből a másik zsebbe kerulne az összeg.
Ténylegesen akkor fogtok jobban járni ha majd vissza tudsz állni ténylegesen a munkába.
1
Ha az a cél hogy cuncusnak ne kelljen azt a munkabigyót csinàlnia akkor van értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!