Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Egyéni vállalkozóként nem...

Egyéni vállalkozóként nem jelenthetek be senkit fix munkaidőre mint munkavállaló?

Figyelt kérdés
2019. nov. 11. 12:24
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
mint alkalmazott*
2019. nov. 11. 12:24
 2/16 anonim ***** válasza:
31%
Dehogynem. Miért ne tehetnéd?
2019. nov. 11. 12:37
 3/16 anonim ***** válasza:
De
2019. nov. 11. 12:58
 4/16 A kérdező kommentje:
tehát nem csak megbízottjaim lehetnek? könyvelő szerint de
2019. nov. 11. 14:43
 5/16 anonim ***** válasza:
Akkor nagyon, de nagyon sürgősen válts könyvelőt :) Tudok ajánlani, ha szeretnéd.
2019. nov. 11. 14:47
 6/16 anonim ***** válasza:
26%

Na az ilyen baromságok miatt bactam ki a könyvelőmet

Azóta NAv személyesen és a 1819 es telefonon ill a kormányablak az információ forrásom

2019. nov. 11. 14:58
 7/16 anonim ***** válasza:
59%

Ezzel csak az a baj, hogy ott is emberek és sokszor hozzá nem értő emberek ülnek. A múltkor meg akartak győzni, hogy adjak be egyéni vállalkozónak 201T bevallást, és 40 percembe került megértetni vele, hogy azt nem lehet nekik.

Múlt héten meg egy másik eset történt, bevallást kellett javítani, NAV-val egyeztetés, megcsináltam, amit mondott az ügyintéző. Majd utána jött az értesítés a NAV-tól, hogy mit csináltam én, hát ilyet nem lehet. Szóval azért azok sem életbiztosítások ott...

2019. nov. 11. 15:11
 8/16 anonim ***** válasza:
#7, lehet, de nem kerülnek havi 8000be, meg egy rakás idegeskedésbe
2019. nov. 11. 15:46
 9/16 anonim ***** válasza:

Tényleg esik a színvonal, vagy szabad kapacitásba vannak a könyvelők önmagukat ajánlva, vagy kóklerkednek.:-)

Cseréld le a könyvelőd. Annyi alkalmazottad lehet, amennyit akarsz, a foglalkoztatási forma és a munkavállaló lehetőségei nem lesz mindegy, hogy milyen és annak milyen költségei lesznek.

Teljes vagy részmunkaidős, adókedvezmények kérdése, egyszerűsített foglalkoztatás, stb.

2019. nov. 12. 06:53
 10/16 anonim ***** válasza:

A havi nyolcezer az elég relatív, lehet az azért kevesebb is (nyilván akár több is). Viszont ha a navval meg kormányablakkal kooperálsz, akkor nincs senkinek felelőssége az esetleges hibákért. Ha te rossz tanácsot kapsz, akkor kire hárítod? A navra meg a kormányablakra nem háríthatod. Az esetleges büntetést így neked kell állni. Ellenben ha van egy könyvelőd, akkor a szerződéseteket már lobogtathatod is és ő felelősséggel tartozik. Azért ez sem egy utolsó szempont szerintem.

Való igaz, hogy egyre több a kókler a szakmában sajnos. A jó szakemberek nem vállalnak már új ügyfeleket, mert tele vannak, akik meg kapkodnak az ügyfelek után, az meg nem véletlen... Azt is megértem, hogy volt egy rossz választásod egy könyvelővel. De ennyi erővel most én is utálhatnám az összes vízvezeték-szerelőt, mert elcseszték a zuhanyzómat, amit nagyjából háromszor annyiból tartott helyrehozni, mint egyszer normálisan megcsinálni. De egy ember hülyesége miatt nem kezdem el utálni az egész szakmát, és nem uszítok ellene senkit sem :)

Amúgy nem csak a könyvelőket lehet kipécézni, villanyszerelőből, kőművesből, fodrászból, informatikusból, stb. is rengeteg a kókler, a hozzá nem értő, a rosszul dolgozó. Őket is lehet szidni nyugodtan. Csak az a baj, hogy a normálisak isszák meg a levét az ilyen "szakemberek" miatt kialakult képnek.

2019. nov. 12. 08:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!