Mivel honorálja a munkáltató hogy sok éve ott vagyok ha béremelést nem ad, ugyanakkor újabb és újabb munkaköri leírásba bele sem férő feladatok meg vannak?
Tehát emelés nuku 5 év után se, de újabb és újabb feladatkörök ráadásul olyanok amikről felvételkor szó se volt, munkaköri leírásban benne sincsenek. Ezek vanak emelés az nincs.
Mivel honorálja sokéves ittlétemet és a hozzáállásomat ? Hogy vállalok midnent és nem úgy vagyok mint egyesek akik közlik: nincs benne a szerződésben nem vállalom!!
De hát miért nem váltasz?!
Munkaerőhiány van, jó napot kívánok!
Most a legkönnyebb váltani. Engem egyik helyről elküldtek, pár hét múlva másik helyen kezdtem, ráadásul 140 ezer forinttal több pénzért.
Addig válts amíg nincs válság, utána nehezebb lesz!
"Versenyszférában nem kötelező X évente emelni a fizetést, mint ahogy bértábla alapján kell a közszférában, egyedül a minimálbért és garantált bérminimumot kötelező megadniuk amikor épp emelik őket." --- Azt sokan nem tudják, hogy közszférában a 17 évvel ezelőtti bértábla szerint a emelik a fizetést, így 20-50év munkaviszony után érné el csak a minimálbért, tehát nem a minimálbérre mennek az emelések.
Tanárként az évek alatt összesen 21,43% emelést kaptam, ezért sokan irigyelnek is, de még mindig minimálbér alattira jön ki, amit kompenzálnak a minimálbér értékére.
Elmúlt pár évben emeltek a fizetéseken rengeteg újságcikk szólt róla, de amikor a tanároknak emelték besoroltak egy csomó embert az oktatási munkát segítők közé, mikor a segítőknek pedig átsoroltak oktatónak, ami jogilag legális eljárás.
2024-ben fogom túllépni a minimálbért az előírt emelések értelmében, de remélem előbb emelik a minimálbért, amit szerencsére kötelesek megadni.
Kérdező 2 napja írtad, hogy br. 230e-re emelték a fizetésed, de te tudod, hogy 300e-et kapnak rád bérköltségként, előtte br. 165e-et kerestél.
Tudom, hogy kamu a kérdésed, de legalább lenne benne egy kis logika!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!