Az embereknek már tényleg csak az irodai munka felel meg?
2 helyet hirdet a cég, az egyik a adminisztrációs (irodai munka) a másik egy raktározási munka.
A raktáros munka többet fizet jó arcok a srácok/hölgyek a raktárunkban és senkit nem érdekel, mindenki az irodában akar "titkárnő" lenni.
Nekem például nem csak az irodai munka felel meg, most is fizikai munkát végzek. Ám következőnek irodait keresek, nem véletlenül.
Vannak ugyanis elvárásaim a munkával kapcsolatban. Az első a napi munkaidő, ami nálam nyolc óra. Nem 12, nem "hattú' ketőjig van a műszak, de vagy négyig azér' maradjál mán, zsebbe kifizetem". Nyolc óra, nem több. Nem kell, hogy fix nappalos legyen, csak ezt a határt ne lépje túl.
A másik elvárás a hétvége. A hétvége nálam egymás utáni szombatot és vasárnapot jelent és én olyankor nem dolgozom. Persze ha munkanap-áthelyezés van, akkor élek a lehetőséggel.
Ezt azon a vidéken, ahol én élek, csak irodai munkakörökben oldható meg a fenti munkaidő-beosztás úgy, hogy a fizetésből ne haljon éhen az ember. A fizikai munkakörökben már szinte mindenütt 12 órás folyamatos műszakolás megy, ahol meg nem, ott a túlórákkal szívatják a népet. Ha pedig mégis elég hétfőtől péntekig napi 8 órát dolgozni, akkor közmunkáról vagy rehabilitációs(nak mondott) munkáról van szó, havi egy marék üveggyöngyért.
Irodai közegben viszont emberi módon lehet dolgozni és a fejlődést is támogatják, nem gáncsolják el azonnal a tanulni vágyó kollégát.
Nem, úgy látszik a magyarok kékgalléros jövőt szánnak a gyerekeiknek. Lásd az oktatást amelynek mára nem titkolton az lett a célja, hogy írni és olvasni éppen csak tudó félanalfabéta fiatalokat képezzen. Megint csak rengeteg ember megy külföldre fizikai munkát végezni, sokan diplomával.
Szerintem egyértelműen kilehet jelenteni, hogy ott ahol a 21. században "oktatási reform" címszó alatt a közoktatást segédmunkás képzővé lehet lezülleszteni, ott ahol a gazdaság még mindig gyári összeszerelőmunkás olcsó bérezésétől függ és ott ahol az irodai munkások 80%-a SSC-ben dolgozik, ott teljesen hibás következtetés az, hogy mindenki irodai munkás akarna lenni. A tények mást mutatnak, a magyarok nem akarnak tanulni, még a diplomások között is rengetegen szűk korlátok között mozognak.
Akkor kihagsúlyozom megint egy-két gyenge elméjű válaszadó miatt, nem nincs bajom az irodai munkával a munkám fele nekem is az.
Viszont igen azt beismerem, h vannak felesleges munkák irodai munkák között, és megint csak nem nem irigykedek egy titkárnőre se egy titkárra. Azt is elismetem, h a társadalom butul köszönhetően az oktatásnak valamint a médiának és maguknak a szülőknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!