Egy rajz szakos diplomást miért vesznek fel irodai munkára egy autóipari multihoz?
# 1
Tehát akkor úgy érted hogy igazából még egy úgymond "büfé szakos" diploma is sokkal többet ér a munkaerőpiacon mint egy érettségi vagy egy szakma?
Úgy értem hogy ez eleve még ha nem is "sztár diploma" de alapból feljebb kalibrálja a munkára jelentkezőt?
mert két irodai munka között hatalmas a különbség.
Itt nem a rajz szak volt a döntő, hanem, hogy diplomás, tehát feltételezik, hogy nem lesz rágó a szájában, nem kell neki ezért szólni, talán nem affektálós, talán figyelni fog az illetőre, stb. stb. De az is lehet, hogy nem a diplomája volt a döntő, hanem a kisugárzása, szimpatikusabb volt, beszédesebb, mit tudom én.
Mint ahogy egyik márka kávéja és a másik márka kávéja. Kávé-kávé, de vmiért az a márka a nyerő.
Igen, még egy "büfé szak" is többet ér, mint egy érettségi.
Szakma már kérdéses, ott nagyon függ mi az a szakma és nem feltétlen a diplomás lesz előnyben. Szakmából is van "büfé" szint.
Nem feltétlen a papírt dönt, részlegünknél volt egy betöltetlen állás, interjúra a végső körre bejutott egy mérnök diplomás és egy gimit elvégzett srác. Egyetlen kérdés volt, h fordítsunk a szerepen a munkára jelentkezők kérdezzék ki a fönökséget, h miért jelentkeznének ide.
A mérnök srác nem lett felvéve, azóta is a érettségis srác van itt és nagyon jól vegzi a munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!