Vajon miért nem hívnak be még pályakezdő informatikus állásokra interjúra sem, amikor van IT diplomám?
Mindenesetre ijesztő számomra, hogy szakirányú diplomával, gyakorlással, lelkesedéssel, a legnépszerűbb irányba se veszik fel a Kérdezőt...
Ez a nagy IT, ahol hiány van és csak a tudás számít.
Volt a jelentkezéseim között olyan cég is, amelynél kiírta a LinkedIn, hogy 23 db jelentkező van összesen.
Más esetekben viszont azóta újra fent van az a hirdetés vagy épp még mindig, többször frissítve - pl a Profession-ön.
Én pedig annyi esélyt se kaptam ez utóbbi esetekben, hogy interjú vagy telefon...
"Volt a jelentkezéseim között olyan cég is, amelynél kiírta a LinkedIn, hogy 23 db jelentkező van összesen."
A tobbi 200 meg nem LinkedIn-en keresztul jelentkezett hozzajuk...
36-os: gyakorlatilag olvashatatlan a válaszod.
Az persze átjött, hogy mindenki menjen szakmunkásnak. Nem unod még a mantrát? Vagy Orbán fizet minden kommentért?
Az IT munkaerőhiány lényege, hogy a cégek nem nagyon tudnak és/vagy akarnak kezdőkkel mit kezdeni, a képzett emberek meg mind dolgoznak itthon vagy külföldön...
Amúgy az IT nem = villanyszereléssel. Ez egy nagyon szerteágazó iparág mára. Én pl. beszéltem a kérdezővel privátban, de teljesen más területen dolgozik és más területen érdeklődik, mint pl. ahol mi keresgélünk.
"Az IT munkaerőhiány lényege, hogy a cégek nem nagyon tudnak és/vagy akarnak kezdőkkel mit kezdeni, a képzett emberek meg mind dolgoznak itthon vagy külföldön..."
Tehát kénytelenek felvenni a zöldfülűeket is.
Én például magamról úgy érzem, hogy előbb-utóbb hasznos munkaerő lennék. Az elején lassan tanulok, később viszont egyre gyorsabban és akkor már kreatív ötleteim vannak, azonnal átlátom a dolgokat, megtalálom a hibákat.
Dehát ha az elején nem kapom meg az esélyt....
"Dehát ha az elején nem kapom meg az esélyt...."
A munkaltatot nem erdekli, hogy mit "erzel" magadrol. Konkretumok erdeklik, milyen tudast tudtal felszedni onalloan, milyen referenciamunkat raktal ossze. Az elejen meg magadnak kell megadnod az eselyt, hogy beleveted magad a szakmaba onalloan teljes gozzel, tanulsz, alkotsz, szoval csak rajtad all.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!