Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elitélendő, ha hegy harminc...

Elitélendő, ha hegy harminc éves nő háztartásbeli?

Figyelt kérdés
Nyolc éve vagyok férjnél, és csak a házasság előtt dolgoztam egy évet. A férjemnek jó állása van, és mindkettőnknek jó így, hogy én intézem a lakás körüli teendőket, ő pedig megkeresi a kenyérre valót. Csak az bánt, hogy anyósom burkoltan célozgat rá, hogy ideje lenne munkát keresnem.

2019. máj. 7. 18:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/82 anonim ***** válasza:
72%

Ti életetek ..

Én dolgozok mert szeretem a saját megkeresett pénzem és szeretem a megbecsülést és a munkahelyi kihívásokat, eredményeket.

Sajnálom az én véleményem az, hogy nem akarsz dolgozni és a kiskertben való kapirgálással takarózol.

Nem kell keríteni.

Nekünk nagy kertünk van, 1 gyerkőc, és 110 nm ház. Dolgozok.

Mégsem élünk szendvicsen , van főtt étel minden napra. Rend és tisztaság van, én ezt hoztam otthonról, anyukám is mindig csili vili házat tartott úgy, hogy dolgozott, 3 gyereket nevelt, apám meg Münchenben volt évekig.

Szóval a munka, az étel meg a rend nem zárja ki egymást.

Persze az én férjem férfi, nem kisgyerek, nem kell kb megetetnem, nem hal bele ha kiviszi a szemetet vagy összehajtogat pár ruhát..És igen, nyugi, dolgozik.

Anyósod is gondolom erre gondol...

El se tudom képzelni mit csinálsz otthon. Mikor gyeden voltam el kellett látnom 0-24 egy csecsemőt, és ugyanúgy háztartás, kert stb de még úgy is sokszor unatkoztam, alig vártam a férjem hogy hazaérjen. Unalmamban 3-4 órát sétálgattunk meg olvastam sokat..

Én is ismerek több ilyen nőt, aki nem akar dolgozni. Van aki arra hivatkozik, hogy az 1 szem lányával így többet tud foglalkozni. Igen a kislány 8 éves, iskolában van egész nap 😯😂 Jó kifogás sose rossz.

De nincs ezzel baj, ha ti így kiegyensúlyozattok vagytok legyen így. De mondd ezt, hogy én nem akarok dolgozni, megélünk így is. Ne pár fürt paradicsom locsolgatására hivatkozz.

Lehet lepontozni , előre is köszi.

2019. máj. 7. 20:46
 22/82 anonim ***** válasza:
70%

20

Ja csak ha a férj havi 20 napot nincs otthon gondolom egymagára nem áll neki 3 fogásos kajákat főzni minden nap.

Boltba se kell menni minden nap..

Gondolom maga semmi rendetlenséget nem csinál, mit pakol?

2019. máj. 7. 20:51
 23/82 anonim ***** válasza:
57%

"Tisztelt munkamániások."

Tehát te most javarészt inkább hobbinak számító tevékenységeket és hobbikat összeszámolva kihozol "HOPPÁ" 8 órát. Tudod, van egy olyan probléma, hogy egy nap 24 óra. Ebből egy egészséges ember átlagosan ágyban tölt 8-at. Egy olyan ember, aki vinni is akarja valamire, még egy 8-at munkára. ÉS HOPPÁ! Ott van még 8 óra, javarészt hobbira. Illetve felezhetnék a házimunkát, és akkor fejenként 1-2 órát venne el az életükből, és még így is maradna 6-7 órájuk együtt.

Ehelyett mit csinál? Minden létező házimunkát túlnyújtva kihozod, hogy napi nettó 8 órát láblógat, akkor is ha van hobbija, minden nap főz saját magára egyedül (ami értelmetlen), minden nap takarít (ami értelmetlen), minden nap mos, mosogat egy emberre (értelmetlen) és minden nap órákat tölt a kertben... mert nyílván hetente nyírja a füvet meg metsz... persze. A csekk befizetéseket nem is számoltad, HOPPÁ!

Értem én, hogy el lehet b..szni napokat, heteket, hónapokat munka és bármilyen értelmes cél nélkül, de hogy NYOLC (!!!!) évet, úgy hogy még gyerek sincs. Wtf?! Más hogy oldj meg a házimunkát, a pénzkeresést és a hobbit egyszerre? Érthetetlen, mi?

2019. máj. 7. 20:52
 24/82 anonim ***** válasza:
43%

Ott kezdődik, hogy 8,5 - 9 órát van a munkahelyén HA nincs túlóra. A munkahelyre utazni is kell, haza is kell utazni.

Jó, szabadidőnek lehet venni az ebédidőt és az utazást is, de ez nonszensz.

Ha a gyakorin vita van az időbeosztásról, azt nem szeretem, amikor úgy érvelnek, hogy figyelmen kívül hagynak olyasmiket, mint pl. utazás.

2019. máj. 7. 20:56
 25/82 anonim ***** válasza:
54%

Oké, akkor ebédidővel együtt 8,5 órát a munkahelyén van. Remek. Utána utazik 1+1 órát, mert jól megszívta és messze dolgozik. Remek, akkor 10,5 óránál tartunk. Alszik még 8-at, tehát 18,5 óránál vagyunk és még mindig van 5,5 óra a napból. Tegyük fel, hogy ez egy idióta család, és 2 emberre minden nap mosnak, főznek, takarítanak. Akkor marad 4 óra szabadidő még mindig. Viszont szerintem az utazásra és a házimunkára is többet számoltunk a valósnál, jóval.

Kérdezőéknél most mi van? Egy ember dolgozik, a másik meg... mit is?

2019. máj. 7. 21:03
 26/82 anonim ***** válasza:
59%
Én az előző munkahelyemnél 9 órát voltam bent (amikor nem volt túlóra) és valahogy 2-3 órára jött ki a szabadidőm, amit persze végigtanultam, de ez más kérdés.
2019. máj. 7. 21:11
 27/82 anonim ***** válasza:
53%
Csinálj valami vállalkozást (kisbolt, dohánybolt) , vegyél fel 1 - 2 alkalmazottat és nézz rájuk heti párszor. Meg persze csináldd az irányítással járó könnyebb feladatokat. (pénz befizetes bankba, utalasok, rendelesek stb.) Így tudsz mivel visszavágni az anyósnak, ha megint ezzel jön és marad bőven időd a saját dolgaira.
2019. máj. 7. 21:20
 28/82 anonim ***** válasza:
68%

Kérdező,

Nem jól osztod be az időd.

Tipp:

Szombaton reggel 7-kor felkelsz, 2 óra alatt ha képes vagy egész héten rendet tartani akkor ki tudsz porszívózni, felmosni, kimosni 2 adagot, lefertőtleníteni a házat. Még mindig csak 9 óra, elmész boltba, bevásárolsz egy hétre előre, ne naponta járkálj. 11re otthon vagy. Főzz 2-3 félét, egymagadra elég több napra és max ha elfogy egyszer meg rendelsz mondjuk egy héten. Du 2-re kész vagy. Kimész a kertbe és 5 órát kint vagy este 7ig, annyi idő hetente bőven elég. A csekkeket fizesd otthonról, kb egy wc-zésnyi idő alatt megvagy vele havi 1*.

Szóval egy szombat alatt megvagy mindennel. Vasárnap pihenj, sportolj, hobbi stb.

Aztán marad 5 napod csak dolgozni. Munka után is esetleg belefér egy kis hobbi vagy valami.

Probléma megoldva..

Üdv,

2 ovis korú gyerek anyukája, aki napi 8 órában dolgozik, főz, mellékesben tortákat süt rendelésre, rendet tart, zumbára és körmöshöz jár rendszeresen, és most felső C angol nyelvvizsgára is készül

2019. máj. 7. 21:27
 29/82 anonim ***** válasza:
60%

"Én az előző munkahelyemnél 9 órát voltam bent (amikor nem volt túlóra) és valahogy 2-3 órára jött ki a szabadidőm, amit persze végigtanultam, de ez más kérdés."

Én meg ma 6 órát voltam bent, mert kötetlen a munkaidő. Na, és akkor ez most jelent valamit? Nem. Az sem, hogy olyan ügyes voltál, hogy 9 órát voltál rendszeresen a munkahelyeden, amiből 8-at fizettek gondolom.

Ja, plusz mivel nem 5-en élünk egy háztartásban, nem kellett ma főzni és természetesen takarítani sem kellett, mert már takarítottam a hétvégén. Fura, mi? Több szabadidőm volt, mint másnak, aki otthon ül 8 éve :D

2019. máj. 7. 21:29
 30/82 anonim ***** válasza:
84%

Na most itt jól megmondták :)

Én abszolút irigyellek, valószínűleg én sem dolgoznék, ha nem lenne muszáj.

Viszont! Ha már így lett, lehet hogy érdemes lenne legalább tanulnod valamit a kieső időben, amit esetleg - vis maior helyzetben - be tudnál írni az önéletrajzodba. Most még szuper minden, de sajnos nem tudhatjuk, hogy mit hoz a holnap.

2019. máj. 7. 21:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!