Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van itt olyan, aki háztartásbe...

Van itt olyan, aki háztartásbeli? Ha kell valahová kereseti papír, honnan kértek?

Figyelt kérdés
2018. dec. 27. 18:46
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Nyilván nem klasszikus keresetire gondoltam,hanem arra a fajta igazolásra,hogy nincs az embernek jövedelme.
2018. dec. 27. 18:47
 2/14 anonim ***** válasza:
79%
Nav
2018. dec. 27. 19:09
 3/14 anonim ***** válasza:
79%
NAV.
2018. dec. 27. 19:10
 4/14 A kérdező kommentje:

Arról van szó,hogy évek óta csak azért vagyok regisztrált munkanélküli,hogy évente 1-szer tudjak kérni onnan papírt az egyetemi koli igényléséhez a gyerekeimnek.Persze ez a sulinak így sem elég,hanem az önkoritól is kell kérni papírt,hogy onnan sem kapok semmit.De egyre macerásabb,mert bár soha nem kaptam semmit tőlük(és nem is kértem),de zaklatnak,hogy jelenjek meg állásinterjún,meg hasonlók,mert kivesznek "állományból",stb,holott nem keresek munkát.

Ezért gondoltam,hogy ha volna ilyen háztartásbeli státusz...de ez a régebbi fajta,mert amit a NAV-hoz kell bejelenteni,ott konkrétan 1 embernek vagy az alkalmazottja,de erről nincs szó.

2018. dec. 28. 05:55
 5/14 anonim ***** válasza:
84%
Ha ennyire jól állsz, hogy nem kell dolgoznod akkor a gyereked nem szorul rá a kolira, szóval valahol jogos lenne ha inkább olyan kapná a helyet aki valóban rászorult.
2018. dec. 28. 09:39
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm az építő jellegű hozzászólást,de olyan koliban,pontosabban diákapartmanban lakik a fiam,ahol főleg külföldi diákok laknak,mégpedig azért,hogy gyakorolja a nyelvet.Soha nincs teltház,mert ez egy kicsit drágább,mint a többi.

Egyébként meglepődnél,hogy mennyiből élünk,egyáltalán nincs szó súlyos százezrekről,csak nagyon jól megtanultam beosztani a pénzt.

2018. dec. 28. 09:52
 7/14 anonim ***** válasza:
87%
Más is nagyon jól beosztja, mégis mindkét szülőnek dolgoznia kell. Ez nem érv. Szerintem mondjátok meg, hogy te nem dolgozol, nem is akarsz, így nem is vagy hivatalosan munkanélküli. Férjed tart el vagy van elég vagyonod vagy befektetésekbol élsz az már lényegtelen. Ha így is megadják a kolit akkor jár nektek is. De ha csak csalással sikerül akkor már bocs, hogy elitelem.
2018. dec. 28. 10:12
 8/14 A kérdező kommentje:

Jézusom!Egy kicsit messzire mentél,de sebaj,magyar sajátosság,nem is tudom mit vártam.

Ha nagyon érdekel,most is a tanulmányi pontjaival került be,de ezt sosem lehet előre tudni,hogy hogyan kalkulálnak,ezért adjuk be mindig szoc.alapon is.

De ha nem tudsz érdemben hozzászólni a kérdéshez,kérlek lapozz!

2018. dec. 28. 10:31
 9/14 anonim ***** válasza:
79%

Nem munkanélküli, hanem álláskereső. Te nem keresel, így jogosan szólnak!

A NAV-tól kell kérni ( nem "bejelenteni" ) igazolást, hogy 0 ft jövedelmed volt.

2018. dec. 28. 13:43
 10/14 anonim ***** válasza:
84%
Magyar sajátosság inkább a csalás, okosba megoldás, kiskapu keresés. Ja és persze az is, hogy ha valaki ezt meg meri mondani akkor még te vagy felháborodva, megsértődve. ;)
2018. dec. 28. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!