Mit csináljak ha IT diplomásként sem találok állást Budapesten? Adjam még lejjebb a bérigényeimet?
Friss diplomás mérnök informatikus vagyok. Számos állásbörzén voltam már, rengeteg helyre beadtam a magyar és angol nyelvű CV-m, de sehol senki. Pedig annak ellenére, hogy pályakezdő vagyok, sokat foglalkoztam már pl. Java, JavaScript, C# programozással, illetve az ezekre épülő keretrendszerekkel. Adatbázisokkal is sokat foglalkoztam. Mégsem találok sehol állást. Mi ez a propaganda, hogy informatikus hiány van? Sehonnan sem írnak vissza.
Elvileg egy kezdő szoftverfejlesztő piaci bére Budapesten bruttó 400 ezer forint körül van. Célravezető lenne az, hogy a motivációs levélben mostantól odaírom, hogy mélyen piaci ár alatt is dolgozok? Mondjuk bruttó 300 ezerért is? Akkor jobban visszaírnának?
Nem ennyit tudok Java-ból nyugi. Mondom, hogy egyetemet végeztem, ott rengeteg kötelező programozós tantárgy is volt az értelmetlen tantárgyak mellett + saját projektet is kellett csinálni a szakdogához. De még ezek mellett is tanultam netről. Jó, azt elismerem, hogy egy youtube vagy facebook programot önállóan, egyedül még nem tudnék írni. De valahol el kell kezdeni az iparban, csak nincsenek munkahelyek.
"Ilyen egyszerűen nincs jelenleg az IT szektorban, hogy nem jeleznek vissza sehonnan."
Hát de mondom, hogy mégis van...
"Hát de mondom, hogy mégis van..."
Ha nincs valami orbitális baromság a cv-ben, jelenleg elképzelhetetlen. Átküldheted nekem is és ránézhetek. Csak akkor írd le azt is, hogy pontosan milyen pozíciókra és milyen platformon jelentkezel.
Én is ránéznék, ha akarod. Személyes adatokat töröld ki belőle, vagy anonimizáld valahogy.
Amúgy nem muszáj bérigényt beleírni CV-be, kezdőként tuti nem csinálnám.
nekem ez nagyon kamu szagú... nem a gdf-en végeztél?
nekem rokonom több száz állást végignézett, ott görnyedt a gép előtt, és csak lapozgatott az állások közt órák óta
5!!!! darabra adta be a jelentkezést, addig válogatott, még neten azt is megnézte, hogy melyiknek milyen az irodája, miket írnak róla glassdoor-on, linkedinen ránézett, hogy kik lennének a munkatársak
ha valami kis negatív impulzusa volt a céggel kapcsolatban valami miatt, inkább nem küldte el
másnap 2 cég hívta, 2 héten belül még másik 2 megkereste, egyetlen egy nem jelzett vissza, a végén még válogatott is, és bruttó 407-el vették fel
valamit te nagyon szarul csinálsz
Szerintem is sok a 400. Nekem fejlesztőként 3 év után van majdnem bruttó 400 (és viszonylag gazdag béren kívüli juttatás, nettó 100 felett).
300 inkább reálisabb teljesen kezdőként.
A 400 nem sok Budapesten, kb. 4 éve is felvettek már olyan kezőket mint a kérdező bizonyos témákban.
A kérdezőnek az is lehet a problémája hogy össze-vissza pályázgat állásokra, és nem következetesen csak egy témára. Nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!