Manapság miért lehetetlen pályakezdő diplomásként elhelyezkedni?
A statisztikák meg hiába mondják azt, hogy nincs olyan sok diplomás munkanélküli.
Persze, hogy nincs, mert a diplomások (én is) dolgoznak valami egész más melóban, aminek semmi köze a szakmához és max egy érettségi vagy még az sem kell hozzá, mert valamiből meg kell élni.
El kell költözni:
Győr: Audi és beszállítói
Komárom: Suzuki és beszállítói
Szentgotthárd: Opel
Kecskemét: Daimler és beszállítói
Mór/Pusztavám: autóipar
Tatabánya/Környe/Tata: autó-, repülőgép-, és egészségügyi ipar
Veszprém: elektronika, autóipar
Székesfehérvár: autóipar, elektronika, aluminíumkohászat
Stb...
A fenti környékek mindegyikén munkaerő hiány van mérnökökből. Pályakezdőket is felvesznek.
Nálunk 2000 fős gyárban, 180 szellemi dolgozó mellett, jelenleg kb 10-15 diák (duális képzés -középiskola és főiskola is ill csak sima diákmunka) ill 5-6 gyakornok is van, hétfői gyakornoki jelentkezőt kedden már be se tudta nekem hívni a HR mert egy másik cég gyorsabb volt.
És mérnököknél nem kell nyelvizsga a munkáltatónak, nyelvtudás kell.
Mert Dunát lehet velük rekeszteni!
Szakmunkás meg nincs, mert nekik dolgozni kell keményen...
"A fenti környékek mindegyikén munkaerő hiány van mérnökökből."
Informatikus mérnökből? Villamosmérnökből? Élelmiszeripari mérnökből? Agrármérnökből? Közlekedésmérnökből? Építészmérnökből? Mindből?
"amit meghirdetnek, ott olyan elvárások vannak, amit egyszerűen képtelenség teljesíteni (pl. min 5 év szakmai tapasztalat"
Ha minden másban megfelelsz, nyugodtan jelentkezz. Nyilván nem az első ilyen helyre fognak behívni akár csak interjúra. Tanuld meg eladni magad, de főleg a tudásodat...
Ezert kellene egyetem mellett EL MENNI DOLGOZNI,es hajtani.
Csak ez a baj az egyetemistak 90%-al,hogy megtanulja az alap anyagot,semmi egyebet es nem mennek el melozni mellette,nem keresik a lehetosegeket,hanem el vannak,majd raer diploma utan,hat nem er ra.
Itt latszik,miert nem mentel el gyakornoknak mar BSc alatt?
Sokkal tobbet BSc+munkatapasztalat,mint BSc+MSc(ez onmagaban semmit se er,dobhatod a kukaba), BSc+munkatapasztalat+MSc na ez a non plus ultra en igy leszek peldaul.
El kellett volna menni gyakornoknak,en 3,5 evig sehova se mentem csak otthon kodoltam es gyakoroltam es manapsag is hetkoznap csak fejlodes es melo van,meg tovabbkepzesek.
Egyetemen csak tanultam es dolgoztam semmi mast,remetekent eltem.
Viszont igy tudok valogatnia melok kozott,most vegeztem el a BSc-t de mar 8 eve dolgozok a szakmamban.
Es nem bufeszak hanem mernokin voltam en is.
NEm bulizni kellett volna hanem egyetem mellett csak dolgozni teperni keresni a lehetosegeket.
Utolsónak igaza van, ez egy.
Másrészt nem, nem lehetetlen elhelyezkedni pályakezdő diplomásként. De lehetetlen lehelyezkedni a random lakóhelyeden, mert nem visznek oda neked állást az utca végére.
Másrészt manapság elég kevés, hogy kijártál egy iskolát. És még hányan tették ezt? És ezek közül miért pont téged vegyenek meg a munkaerőpiacon? Miért érné ez meg a munkáltatónak? Mit tudsz még? Stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!