Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Manapság miért lehetetlen...

Manapság miért lehetetlen pályakezdő diplomásként elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
Nem arról van szó, hogy válogatnék, vagy hogy minden interjún béna lennék, még csak nem is arról, hogy be se hívnának, hanem egész egyszerűen nem is találok olyan melót, ahova egyáltalán be tudnám adni az önéletrajzom, mivel meg sem hirdetnek olyan állásokat, vagy amit meghirdetnek, ott olyan elvárások vannak, amit egyszerűen képtelenség teljesíteni (pl. min 5 év szakmai tapasztalat, felsőfokú nyelvvizsga, saját kocsi + 3 év vezetési tapasztalat...), vagy ha netán mégis van valami használható, az minimum az ország másik végében van. És nem arról van szó, hogy valami light-os szakot végeztem volna, hanem itt állok MSc mérnöki diplomával, de még BSc szintű állásokat se találok és nem csak rólam van szó, hanem az évfolyamtársaim ugyanebben a cipőben járnak, de nem csak erről a szakról van szó, hanem úgy összességében a velem egykorú ismerőseimnél ugyanezt látom,hogy a szabadbölcsészektől az atomfizikusokig nem találnak a diplomájukkal állást max ha van min 3 nyelvvizsgájuk, amiből legalább 1 felsőfokú és egyetem mellett már folyamatosan güriztek valahol 0 vagy minimális diákfizetésért ,ahova aztán nagy kegyesen fölvették őket, de olyat is ismerek, aki még így sem talált állást.

2017. szept. 7. 06:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
17%

Felsofoku nyelvvizsga elmondanam semmi,targyalasi angol kell,ez mar ALAP.

Egy mernok aki nem tud angolul az ne haragudj de inkabb bujjon el jo melyre,mert ultra giga gaz.

Miert nem mentel el gyakornoknak?

Nem ertem a mai fiatalokat ti nem figyelitek a piacot,hogy szakmai tapasztalatot mindenhol kernek?

Ti nem neztetek allashirdeteseket?

Ez itt a baj,a mai fiatalok eletkeptelensege ott van nagyon,nem bantasbol mondom.

De a vodkan,cigin meg a vizsgara megtanulom oszt elfelejtemen nem latnak tul nagyon sokan,pont ok mehetnek majd a mekibe.

Nezzetek meg szepen a 23.valaszt:

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..

Na tessek lehet olvasgatni es motivalodni.O lany lettere 2 szakot vitt es rengeteget melozott,most 23 evesen komoly verdaval csapatja.

Ja,hogy o nem ivott meg bulizott allandoan,hat igen,hanem belegebbedve tanult,most elvezi a gyumolcset.

2017. szept. 7. 11:01
 12/14 anonim ***** válasza:
30%
A kérdés önmagában nem igaz. Ha igaz lenne egy friss diplomás se dolgozna. Erre nem lehet válaszolni.
2017. szept. 8. 17:13
 13/14 anonim ***** válasza:
13%
#6 kb mindegyikből építőmérnökön kívül, de azok is simán el tudnak szerintem minőségügyesként helyezkedni, autóipari cégnél vagyok, minőségügyi mérnök pozícióban van agrármérnök, élelmiszermérnök ill diploma nélküliek is vannak, köztük olyanok is, akik a sulit se kezdték el soha. Előző elötti cégemnél is hasonló volt a helyzet. Nyelvtudás viszont kell angol és német
2017. szept. 8. 19:40
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
11es nem tudok egy mukkot se angolul. Német felsőfokúm van, tervező mérnök vagyok Kecskeméten, Msc-vel. ne írj hülyeségeket, mert jelentem a válaszod.
2022. febr. 22. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!