Mit csináljak ha IT diplomásként sem találok állást Budapesten? Adjam még lejjebb a bérigényeimet?
Friss diplomás mérnök informatikus vagyok. Számos állásbörzén voltam már, rengeteg helyre beadtam a magyar és angol nyelvű CV-m, de sehol senki. Pedig annak ellenére, hogy pályakezdő vagyok, sokat foglalkoztam már pl. Java, JavaScript, C# programozással, illetve az ezekre épülő keretrendszerekkel. Adatbázisokkal is sokat foglalkoztam. Mégsem találok sehol állást. Mi ez a propaganda, hogy informatikus hiány van? Sehonnan sem írnak vissza.
Elvileg egy kezdő szoftverfejlesztő piaci bére Budapesten bruttó 400 ezer forint körül van. Célravezető lenne az, hogy a motivációs levélben mostantól odaírom, hogy mélyen piaci ár alatt is dolgozok? Mondjuk bruttó 300 ezerért is? Akkor jobban visszaírnának?
Teljesen kezdőként, bármilyen érdemi gyakornoki tapasztalat nélkül szerintem továbbra sem adnak bruttó 400-at.
Nekem még csak nem is direktben programozói diplomám van, de egyetem mellett végig melóztam (diák bérért) és így már azért bőven sokkal többet kaptam bruttó 400-nál amikor átvettek tényleges dolgozónak.
Mérnökinformatikus ismerőseimtől is ezt hallom, hogy az első helyen le kell húzni 1 évet ennél jóval kisebb fizetésért (bruttó 300-350 körül), aztán dobbantani máshová kétszer ennyiért.
"Utolsó,egy évig miért fizetnek ilyen keveset ?"
Mert totál kezdők. Azért baromi más az a tapasztalat, amikor egyetemen heti pár órát foglalkozol valamivel, meg az amikor napi 8 órában csinálod.
Egyébként nem kell nekem feltétlenül hinni, biztos van ahol a kezdőket is nagyon jól megfizetik, de szerintem nem a világ vége az, ha pár hónapig, vagy évig kevesebb pénzért dolgozol.
Szegény kérdező, mindjárt megsajnálom, hogy nem kap bruttó 300 jah bocs... bruttó 400 ért KEZDŐKÉNT munkát. :D Már ne is haragudj de nem gondolod hogy egy kicsit pofátlanul nagyok az elvárásaid?
Üdvözöllek Magyarországon.. avagy majd örülj hogy dolgozhatsz!
Nekem mondjuk humán diplomám van és kulturális közfoglalkoztatottként dolgoztam évekig (magyarul nettó 70 havonta) mégse síránkoztam gyk-n hogy büfé szakmám van de rossz nekem hanem kitanultam más szakmát és mellette nyeltem a békákat miközben elém löktek nevetséges fizetést.
Majd megtanulod te is, hogy mi a magyarok istene ne félj :D
"Szegény kérdező, mindjárt megsajnálom, hogy nem kap bruttó 300 jah bocs... bruttó 400 ért KEZDŐKÉNT munkát. :D Már ne is haragudj de nem gondolod hogy egy kicsit pofátlanul nagyok az elvárásaid?"
Nem az én elvárásaim pofátlanul nagyok, csak én úgy tudtam, hogy ennyi a kezdőfizetés ezen a területen, mert hogy ez a propaganda. Én beérném kevesebbel is, csak egyszerűen nem hívnak sehonnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!