Diplomásként nagy hiba elvállalni egy részmunkaidős eladói állást addig, amíg kicsik a gyerekek?
"Csak nem tudom, hogy nézne ki később az önéletrajzban :-( "
El kellene döntened, mi a fontosabb: hogy mutat az önéletrajzod vagy a munka, a megélhetés?
Ha nincs szükséged erre a pénzre és megteheted, hogy ne dolgozz, akkor maradj otthon a gyerekkel (merthogy írod, a bölcsi kéri a papírt a munkahelyről).
Engem egyáltalán nem érdekelne, hogy néz ki az önéletrajzban, az én életem, azt csinálok vele, amit akarok :-) Egyszerűen elmagyaráznám a majdani interjúztatónak: ki akartam használni az időt és átmenetileg ilyen munka volt. Kész, punktum :-)
Amikor a gyerekem kicsi volt és nem tudtam visszamenni a munkahelyemre, akkor alkalmi munkákat vállaltam (kiskönyvvel, tehát azok a napok is számítanak), de mindenki azt kérdezte: mi lesz így a nyugdíjaddal??
Erre én azt válaszoltam: nekem nem az a dolgom, hogy a 20 év múlva bekövetkező nyugdíjamon aggódjak, hanem az, hogy itt és most a gyerekemet felneveljem (ráadásul egyedül).
Nos, azóta a nyugdíjkorhatárt 10 évvel feltolták - úgyhogy van még időm bőven nyugdíjjogosultságot szerezni :D és :-(
Ha szégyelled (bár nem értem miért), akkor ne írd be a cv-be!
Ha meg okos vagy, akkor beîrod ès cégen belül pályázol a diplomádhoz passzoló állásokat, amikor már teljes munkaidőst akarsz, kiemelve, hogy már ismered a céget ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!