29 éves friss diplomásként baba vagy először inkább munkahelyi tapasztalat?
Figyelt kérdés
A férjemmel nagyon szeretnénk már babát, de kissé bizonytalanok vagyunk a helyzettel. Viszonylag későn, 26 évesen kezdtem el az egyetemet és 29 évesen fogom befejezni. Ha közvetlenül diploma után vállalnánk be egymás után két babát, a babákkal otthon eltöltött idő után tudnék találni a gazdasági szektorban rendesen megfizetett állást "pályakezdőként", vagy inkább jobb lenne szülés előtt egy kicsit dolgozni is, hogy legyen munkahelyi tapasztalatom? Vagy nem kell a tapasztalat, mert baba után így is úgy is újból kell majd kezdeni? Milyen tapasztalaitok/véleményetek van? Előre is köszönök minden választ! :)2017. aug. 10. 19:35
1/12 anonim válasza:
Szerintem előtte dolgozz egy kicsit, hogy valamit beírhass az önéletrajzodba.
2/12 anonim válasza:
Végig kéne gyakornokoskodni az egyetemet és utána min 3 év
3/12 anonim válasza:
Eleve nem is fognak felvenni ha fennáll a veszélye, hogy elmégy szülni, úgyhogy inkább kezd a szüléssel!
4/12 anonim válasza:
Teljesen mindegy, 29 éves pályakezdő előtt sem áll nagy karrier. Viszont ha nem lesz rendes munkaviszonyod szülés előtt nem lesz gyes-ed
5/12 anonim válasza:
Előbb a baba. Minél öregebb vagy, annál nagyobb az esélye, hogy a magzat nem lesz egészséges (nem ijesztgetni akarlak persze)
6/12 anonim válasza:
Akarsz 2 babát... Ha jönnek egyás után, akkor nagyjából 33-34 éves leszel és pályakezdő. Annyi idő alatt full elfelejted, amit tanultál, mert 2 szoptatás és peluscsere között nem tanulni lesz erőd, az 100%. Kéne egyetem alatt már érdemben gyakorlatot szerezni, mert nagyon kakában leszel, főleg, hogy ha nem is túl értelmes szakot végzel el (értsd: évente százasával hányja ki a diplomásokat a felsőoktatás az adott szakon)
7/12 A kérdező kommentje:
Igen, gyakorlati munkáim bőven voltak, abból nincs hiány, karriert pedig nem akarok. Csak annyit, hogy legyen később, a babák után is egy normálisan megfizetett állásom. Csak tudom, hogy a mai világban ez tapasztalat nélkül nem igen megy, ezért voltam kiváncsi a különböző véleményekre. Köszönöm a válaszokat!
2017. aug. 10. 23:45
8/12 anonim válasza:
Igazából nem tudom miért nem merül fel senkiben, de nem kötelező 3 évet otthon lenni minden gyerekkel. Más országokban is pár hetet otthon van az anyuka és utána bölcsőde. Nem ördögtől való.
9/12 A kérdező kommentje:
Kedves 8-as, igen, ez is igaz. Azt hiszem, így is meg lehet oldani :)
2017. aug. 11. 09:33
10/12 anonim válasza:
Hogy neked mi a lejobb, azt te tudod eldönteni. Én biztos, hogy először dolgoznék, és utána jöhet a gyerek. Egyrészt azért, mert meg akarom teremteni az anyagi javakat is hozzá, hogy meg tudjam adni a gyereknek, amire szüksége van. Másrészt én nem szívesen támaszkodom teljes mértékben a másik félre (anyagi szempontból), mert akár alakulhatnak rosszul is a dolgok kettőnk között, és nem szeretnék "nincstelenül" ott állni két gyerekkel. De még eggyel sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!