Ha a felmondáskor felajánlott bértnem fogadtam el, viszont mont később elfogadnám. Megoldható?
Kedves GYK-s!
A kérdésem a következő lenne, hogy felmondtam korábban a munkahelyemen, viszont tartóztatásul felajánlottak hirtelen 25%-os béremelést, amelyet nem fogadtam el, így felmondtam. Egy hónapot ledolgoztam az új munkahelyen eztkövetően visszamentem a régihez, sajnos nem vált be az új! Viszont azzal a bérrel vettek fel, amely a váltásom előtt is volt. Valahogyan kérhetem a 25%-os plusszal lévő bérem? Vagy ezen lehetőséget felkell fogjam alkalmi ajánlatként? Válaszod előre is köszönöm!
Először is köszönöm, hogy leírtad, hogy nem vált be az új hely. gyakran előfordul, hogy itt arra biztatnak látatlanban embereket, hogy hagyja ott a munkahelyét, stb. - de amikor felemlítem, hogy biztos, hogy az új jobb lesz? vagy csak annak látszik - akkor én vagyok a lüke, meg a megalkuvó, stb :D
Másodszor: ha a régi béreddel vettek vissza és Te abba belementél, azzal vettek fel, akkor most nem kérheted, hogy adják meg a 25 5-ot - hiszen az arra vonatkozott, hogy ne menj el - meg akartak tartani. ha Te visszavételkor sem kérted a magasabb bért, akkor úgy vannak vele: ez megcsinálja ennyiért is, minek adjunk neki többet?
Persze, ha nagyon akarod, megpróbálhatod, de sok eredményt ne várj tőle.
Akkor kellett volna kérni, amikor visszamentél.
Maradni kellett volna a régi helyen.
Ha menni akarnál, könnye adnak emelést, mert nem tudnak felvenni a helyedre senkit.
Váltani viszont csak 15-20%-kal több pénzért váltunk!
Mondd meg, hogy csak vicc volt és kérj 10%-ot a hűségedért :)
Viccen kívül, ennyi a reálisabb, én ezek után nem erőltetném a 25-öt, a főnököd is normális volt, mégse olyan rosszak a körülmények, most a kompromisszum lenne korrekt tőled is.
Kérni kérhetsz, de ne mfog adni. Hoztál egy rossz döntést, vagyis igazából négyet.
Az első, hogy elmentél, a második, hogy a marasztaló béremelést, ami ráadásul elég komoly összeg lett volna nem fogadtad el, a harmadik, hogy visszamentél a régi helyre, a negyedik, hogy nem kértél akkor magasabb bért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!