8 órára vagyok bejelentve (szakmunkás minimálbérre) nettó 107 000ft, a többi feketén fizetett kézpénz. Most tett egy ajánlatot a munkáltatóm hogy 4 órára lennék bejelentve és felajánlott plusz nettó 20 000ft-ot. Elfogadjam? Vagy többet kérjek?
8 órás bejelentésnél 199ezerbe kerülsz a munkáltatónak,
4 órásnál 99ezerbe.
Mivel nem írtad meg a fekete pénzek mértékét, így a munkaadó nyereségét nem tudom kiszámolni, de majd te kiszámolod :]
Nem biztos, hogy jól értem, majd kijavítasz.
Jelenleg kerülsz 199e+fekete pénzbe.
Bejelent fele időre, bruttó 80, nettó 53ezerre, gondolom ahhoz, hogy a "minimálbéred" ne változzon kipótolja az 53-at a 107-re (54ezer, jó 53500 pontosabban), plusz fekete pénz plusz 20ezer. A bruttó 80 neki kb 99e-be kerül. Így összesen költene rád: 99+54+20+feketét.
Ha a fentieket kivonom, akkor eltűnik a "fekete" és marad neki kb 26 ezer (199-99-54-20).
4 órára is jár a TB? Vagy onnatól kezdve magad után kell fizetni?
És mit csinálsz annyi készpénzzel? Bankba se rakhatod, elköltöd mindet a hónap végére?
En nem fogadnam el az ajanlatot mert 4 oras munkaidovel 1 ev munka az fel evnek szamatna nyugdijban.
Esetleg ha okosan befekteted az a havi 20at pl onkentes nyugdijpenztarba, fundamentaba vagy csak felreteszed akkor lehet hogy meg jol is jarhatsz.
Amugy rendes a fonokod. Engem a legjobb helyen is csak 6 oraba jelentettek be, de volt olyan is hogy be se voltam jelentve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!