Miért tartják úgy rengetegen, hogy az élet természetes rendje az, ha fix havi fizetésért dolgoznak, más malmára hajtva a vizet a sajátjuké helyett?
Kérdező, most már áruld el, légy szíves: vállalkozó vagy vagy sem (már válaszoltam a kérdésedre, szóval ez nem off) ?
Ha igen, mivel foglalkozol?
Ja, az lemaradt, hogy ha olcsón vettél lakást és aztán drágán kiadod, ahhoz nem kell válallkozónak lenni, mert azt magánemberként is meg lehet tenni.
Azt írod, meg lehet nézni a Te életedet, meg másokét.
Nos, ezzel a kijelentéssel azért vigyázz, mert egyszer fent, egyszer lent: van olyan ismerősöm, aki 15-20 évvel ezelőtt lenézett, hogy 40 évesen még egy lakást sem tudok felmutatni: azóta nekem lett lakásom, Ő meg nyomorog (pedig egykor igen jól élt, jó foglalkozása van), kocsiját eladta, albérletről albérletre vándorol, már csak szobát tud bérelni, lakást nem és nemrég én adtam neki kölcsön.
" Egy munkahely az csak egyetlen láb. Az embernek ideje sincs más lábakon állni. "
De igen, sokan vállalkoznak a főállás mellett.
"Vállalkozóként ... Akár egy évre is elmehet szabadságra,"
Azért megnézném én azt a vállalkozást, ahol 1 évig nem foglalkozol a vállakozással- jó eséllylel a szemedet is kilopnák... :-( .
"A vállalkozó pedig, ha a jó időkben gyűjtött tőkét, válság idején bevásárolhatja magát olcsón akár sok, vagy drága ingatlanokba, aztán a válság elmúlásával megtöbbszörözheti vagyonát."
Aztán, ha már nem pürüg úgy az ingatlanpiac, akkor meg nem győzi kitalálni, miből tartsa fenn a lakásokat.
Tudom, ez most, a felpörgött ingatlanpiacnál furcsán habgzik, de nem volt az olyan régen, amikor üresen álltak Bp-en is a lakások, mert nem akarta senki kivenni.
Meg a Balatonnál sorra adogatták el az üdülőket, mert nem tudták fenntartani.
"Míg egy munkahely esetén elég egy válság, betegség és oda lesz. A vállalkozó pedig, ha a jó időkben gyűjtött tőkét, válság idején bevásárolhatja magát olcsón akár sok, vagy drága ingatlanokba, aztán a válság elmúlásával megtöbbszörözheti vagyonát."
Mondjuk ugyanezek igazak mindkettő esetén. Alkalmazott is gyűjthet tőkét és vehet olcsón ingatlanokat válság idején. Vállalkozó is mehet csődbe válság miatt.
Annyi sebből vérzik a kérdező, hogy nem győzném sorolni...
Pl.: ha én a multinál mondjuk összetöröm magam egy autóbalesetben és egy hónap betegállományba vonulok akkor pont semmi nincs. Nem rúgnak ki, nem fokoznak le... Várnak vissza szeretettel ha felépültem. Most volt egy kollégának egy nagyon csúnya autóbalesete, közel egy évig lábadozott, most jött vissza.
"volt hogy egy évig nem dolgoztam"
Ezt akkor teheted meg ha van hozzá elég pénzed. Az lényegtelen, hogy miként szerezted.
"Az ügyvezető igazgató, vezérigazgató egy fizetett alkalmazott, még ha jól fizetett is, aki koordinálja a cég működését."
Ja, csak egy induló vállalkozásnak a legritkább esetben van arra pénze, hogy finanszírozzon egy ügyvezető igazgatót, ami nem minimálbér + 20e zsebbe ha értelmes és tehetséges, hanem milliós tétel. Akinek meg 20 éve bejáratott cégei vannak az más kérdés, de akkor ne úgy közelítsd meg a kérdést, hogy "miért nem mer vállalkozni a magyar fiatalság?"
"én elsősorban a szabadságról, függetlenségről, szuverenitásról igyekszem értekezni"
Igen, ez az ami egy induló vállalkozásnál gyakorlatilag NINCS, mert a saját vállalkozásod rabszolgája leszel heti 168 órában amíg beindul az üzlet - ami nem pár hónap, hanem pár év. Aki nem így tesz az vagy nagyon szerencsés (de akkor akár lottózhatna is) vagy nem lesz sikeres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!