Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jogsértő ha ma még nincs a...

Jogsértő ha ma még nincs a számlámon a munkabér?

Figyelt kérdés

Mondhatni hogy mit ugrálok még csak 11 van de a határidő 10.

Valamint azt is rebesgetik hogy pénteken lesz utalás ami meg már 14.

És pragmatikus kérdés ha jogsértés akkor mi van? Mi fog történni a munkáltatóval? Azon kívül hogy semmi?

2018. dec. 11. 10:14
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
95%
Azonnali hatállyal felmondhatsz tudtommal ilyen esetben. Nem kell letölteni a felmondási időt.
2018. dec. 11. 10:25
 2/32 A kérdező kommentje:

Na most azért baromságot ne beszéljünk azonnali hatállyal SÚLYOS jogsértés esetén lehet felmondani az hogy pár napot késik a bér az jogsértés de nem súlyos.

Honnan tudom? jogiforum hu ahol leírtak egy esetet egy fickó 9 hónapot dolgozott egy helyen sose kapta meg a 9 hónap alatt a bérét időben de egyszer se, majd felmondott azonnalival és a cég bíróságra vitte.

És kinek adtak igazat? A cégnek. mert a jogsértés az megvolt ugyan de a bíróság megítélése szerint nem volt SÚLYOS tehát jogtalan votkl az azonnali.

Megtörtént lezajlott jogi eset.

2018. dec. 11. 10:30
 3/32 anonim ***** válasza:
95%
Szevasz idegbeteg. Észre sem vettem, hogy máris eltelt egy hét és újra kiengedtek netezni.
2018. dec. 11. 10:42
 4/32 anonim ***** válasza:
100%
Hagyjuk már a baromságot. Ha nincs fizetés, felszólításra sem, az súlyos és szándékos jogsértés. Nyilván nem lehet azonnali hatállyal felmondani másnap, de mehet a fizetési felszólítás határidővel, és ha nem fizet, akkor megvan a jogalap az azonnali hatályú felmondásra.
2018. dec. 11. 10:45
 5/32 A kérdező kommentje:

"Észre sem vettem"

Hát valóban észre se vetted mert midnen nap posztolok. 1 hete? tegnap is... figyelmetlen!!!

2018. dec. 11. 10:45
 6/32 anonim ***** válasza:
Nem tudjuk, hogy jogsértés-e, mivel nem tudjuk, mi van a szerződésedben.
2018. dec. 11. 10:46
 7/32 A kérdező kommentje:

"de mehet a fizetési felszólítás határidőve"

Ja és mire odaér a levél megjön a bér amúgy is és magamból csináltam hülyét. ma feladok egy levelet 2 nap mire odaér szabok 8 napos határidőt benne.... de pénteken meg amúgy is megjön... akkor hüléyt csináltam magamból.

2018. dec. 11. 10:46
 8/32 A kérdező kommentje:

" mivel nem tudjuk, mi van a szerződésedben."

Mi lenne? 10.

2018. dec. 11. 10:47
 9/32 anonim ***** válasza:
100%
Dehogyis ez teljesen rendben van örülj neki, hogy egyáltalan kifizetnek
2018. dec. 11. 12:32
 10/32 anonim ***** válasza:
100%

Hiába írod ki 26x, ha nem teszel, nem változik semmi.

Mégis mit vársz? Utaljuk a munkahelyed helyett a fizetést, vagy kínáljunk fel neked másik munkát? Ingyen jogi tanácsadást?

Ha ennyire szar, akkor menj, fogadj ügyvédet, keress másik munkát,vagy menj be és gyújtsd fel pcsába az egészet... Vagy bánom is én, de már unalmas ez a műsor. Ötletet kaptál eleget, sajnos nem a munkavállalóknak áll a zászló, ez van, vagy menj te is külföldre.

2018. dec. 11. 13:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!