Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kiknek. Hogyan. És miért. Van...

Kiknek. Hogyan. És miért. Van pénzük 40 milliós autókra? Én a kis havi 300ezremből ilyenről soha ne is álmodjak? Ők mit csinálnak másképp? Honnan van ennyi pénzük és miért ilyen tehetősek?

Figyelt kérdés
2018. nov. 30. 03:00
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem is vicc ez a kérdés, mert ha 300 ezret keresne és a felét félrerakná a kérdező, akkor már csak évtizedek kérdése lenne az egész és megvehetné. :D

De mi a f-ancnak venne valaki 40 milláért autót?!

Ha én 300 ezret keresnék, akkor sem vágynék ilyen hlyeségre, amikor használtan már akár 1 milláért is lehet jól működő kocsit venni, amelyik elvisz A-ból B-be - persze ha valaki eszetlenül villogni akar.... Az más!

De szerintem ez akkor is butaság és kivi lennék, hogy milyen munkával keres a kérdező ennyit, mert a gondolkodása alapján kissé gyermeteg....

Én igazából azt nem értem, hogy akinek ilyen átlagon felüli a fizetése, az miért nem értelmesebb dolgokra vágyik vagy/és miért nem elégszik meg a jobbnál is jobbal?

Kérdező! Van fogalmad arról, hogy ma Magyarországon aki becsületesen él, dolgozik, az sokszor még egy millás autót sem engedhet meg magának, nemhogy 40 millásat és hogy akinek ilyen luxus járgánya van, az többségében nem becsületes úton szerezte?

Vagy örökölte, vagy hitelből, vagy vállalkozó-főnök az illető, aki kizsákmányolja a dolgozóit, vagy uzsorás, dzsigoló, prosti, esetleg magasan kvalifikált programozó vagy külföldön dolgozó orvos stb, de hogy nem minimálbérért dolgozik, az teljesen biztos!

2018. nov. 30. 11:47
 12/44 anonim ***** válasza:
86%

"Honnan van ennyi pénzük és miért ilyen tehetősek?"

Vagy kapták, vagy lopták a pénzt. Ennyi.

De mit foglalkozol te velük, jobb dolgod nincs?!

2018. nov. 30. 11:50
 13/44 anonim ***** válasza:
11%

A 40 milliós autó éppenséggel egyáltalán nem átlagos, még a Csodálatos Nyugaton sem. Legfeljebb a legsikeresebb felső-középosztálybeli 50-esek körében fordul elő, de inkább a nem bérből élő emberek engedhetnek meg maguknak ilyen árú autót. Arra meg ugye nincs recept, hogy hogyan legyél sikeres vállalkozó.

Azt egyébként kiválóan látod, hogy havi 300e Ft-ból nem lesz ilyened soha, de ha ez megnyugtat, még havi 1 millióból sem. Viszont ha mélyen magadba nézel valószínűleg rájössz, hogy igazából nincs is rá szükséged. És most nem (csak) arra gondolok, hogy a földi hívságoktól amúgy sem leszel boldog, hanem arra, hogy a <10M Ft-os kategóriában is kiváló autók vannak, szóval felesleges olyanra csorgatni a nyálad, amit sosem fogsz elérni.

2018. nov. 30. 12:11
 14/44 anonim ***** válasza:
8%

Magyarországon az átlag autó életkor 13 év körül van.

"Ők mit csinálnak másképp?"

Követik a trendeket. Pl az arc Youtube-on napi 2-3 órát rászánva felrak gameplayeket facecam és hang nélkül, 450 ezer feliratkozó 100-300 ezer megtekintés per videó havi bevétel 1-2 millió. Mi ezen a nehéz?

2018. nov. 30. 15:57
 15/44 anonim ***** válasza:
11%

Vagy mondjuk még egy lehetőség, amit mi is csináltunk, hogy az autó nem "saját".

Tulajdonosként mindenki be van jegyezve,de közös megegyezéssel én vagyok a forgalmikban tulajdonosként.

Ez is egy megoldás.

Mi 6-an élünk együtt (én és 5 nő), így nem semmi pénzt tudtunk/tudunk félretenni.

A mostani fizuk:

1. 420.000HUF

2. 640.000HUF

3. 330.000HUF

4. 790.000HUF

5. 550.000HUF

6. 280.000HUF

Azaz az összkereset: 3.010.000HUF

A 200k feletti részt mindenki berakta a közös külföldi számlára. Jó betétcsomag, kamatos kamat.

Minden hónapban berakjuk azt az 1.800.000HUF-ot. 2014 január óta folyamatosan. Eleinte kisebb összeget, mert nem voltak ekkorák a fizuk, de folyamatosan nőttek.

2 hónapja vettünk készpénzre két autót:

1. SAIC Maxus D90 - 12.000.000HUF

2. Genesis G90 - 22.000.000HUF

Jelenlegi megtakarítás: 91.000.000HUF

Így azért nem olyan vészes megoldani ;)

20/F

2018. nov. 30. 16:38
 16/44 anonim ***** válasza:
100%

Egy könyvelő ismerős mesélte, hogy azok az ügyvezetők is, akinek jobban megy 10-15 milliós autót vesznek, nagyon max 20,de az nem jellemző. Amúgy simán kifizethetnék zsebből, de a többség a cégre lízingeli, mert ha kifizeti egybe ne igényelheti vissza az áfát, de a lízingnél a tőke áfarésze visszaigényelhető.

Tudok olyan céget, ahol 2 éven belül 5 zsírúj BMW-t lízingelnek, mert a családtagok is azzal járnak. Máshol inkább az a jellemző, hogy a tulajnak van drágább kocsija, a családnak meg vesz 5-7 millióért.

2018. nov. 30. 18:56
 17/44 A kérdező kommentje:

Igazából nekem nem ez az álmom hogy 40 milliós autóm legyen. Hanem arra lennék kíváncsi hogy ők mégis mit csináltak azért.. Hogy ekkora vagyonuk legyen. 20 éves koromig iskolába jártam.. Érettségi és technikusi végzettségem van.. Melósként kezdtem majd 3 év után sikerült a sok sok teperés után feljebb kerülnöm egy elég jónak mondható pozícióba..250-300 körül kapok Nettóban. De én igazából többre vágyok.. Nem mondom szívesen ülnék egy méregdrága kocsiban mert kis srác korom óta imádom a motor dübörgését és a sebességet.. Persze nem azért hogy én most arcoskodjak vagy ezzel kompenzáljam a péniszem méretét.. Vagy mert nem tudok becsajozni.. Szerencsére eddig akit akartam mindet megtudtam kapni. Csak egyszerűn vágyok az úgymond luxus és fényűző életre.. És hogy majd a jövőbeli családomnak mindent megtudjak adni.. És ahhoz keveslem ezt az összeget.. Ezért érdekel hogy az ilyen emberek mégis mit csinálnak másképp?! Jókor voltak jó helyen? Nekem mit kéne máshogy csinálnom..kitartásban nálam nincs hiány.. Amit a fejembe veszek azt elérem.. Csak még nem tudom hogyan.. Ezért kérem itt a segítséget és a tanácsokat.

24/F

2018. nov. 30. 19:32
 18/44 anonim ***** válasza:

Bármiről is legyen szó, mesteri szintén kell muvelned. Ha nincs benne konkurencia és van rá kereslet, akkor millionossa tudsz válni.

Ezt elerni 10-20 év.

2018. nov. 30. 20:32
 19/44 anonim ***** válasza:

15. válaszoló

Hogyan csináltátok, mikor

"Minden hónapban berakjuk azt az 1.800.000HUF-ot. 2014 január óta folyamatosan."

kerekítsünk

60 hónap, havi 1.8 milla = 108 millió ft

Ebből lejön a két kocsi ára, 12+22= 34 millió ft

108-34= 74 millió ft

Te úgy írsz megtakarításként 91 milliót, hogy én már az elejétől, a mostani megtakarításotok összegével számoltam (1.8/hó)

Még a 74 milliót sem érné el, nemhogy a 91 milliót.

Legalább gondolkodnál, mielőtt leírsz valamit. :)

2018. nov. 30. 23:33
 20/44 anonim ***** válasza:
Igen es 16 eves kora keményen dolgozik:D
2018. nov. 30. 23:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!