Akik tényleg tehetösek, azokon nem látszik?
Van olyan ismerösöm, akiröl csak akkor tudtam meg, jól él, mikor elöször voltam nála.
Egy másik lány viszont folyton mondja, mit hol vett, mennyibe került az adott dolog, 30 ezer alatt nem vesz táskát...
Mint késöbb kiderült, a lány háztartásbeli, és a párja ugyan jól keres, de a lány igényei miatt másból kell lefaragni.
Én nem vagyok tehetös, de nem keresek rosszul. Nincs saját lakásunk, egy családi házat bérlünk.
A ruháim átlagosak, van kínaiból, van a Tally Weijl-böl, de van, amit még más passzolt le használtan, nekem meg úgy megtetszett, hogy a kedvenceim közt van.
Megtehetném, hogy havi 200 ezerért vegyek ruhàt, de nincs rá igényem, évszakonként vásárolok, azon túl csak ha tönkremegy valami, vagy beleszeretek a boltban.
Miért azokon nem látszik, akik megtehetnék, és azok mutogatják, akiknek nincs?
Általában azok kérkednek a "vagyonukkal" akik gyerekkorukban szegény körülmények között éltek, és ez beléjük vésődött örökre.
Akik tehetős körülmények között éltek, azok egész más szemlélettel élnek jelenleg, na ilyeneket keveset ismerek, de van pár. Ők lazák, nem nagyon becsülnek meg semmit, nem is nagyon értékelik az anyagias jellegű dolgokat. Őket nevezném inkább jó, és érdekes embereknek.
Hiányzik belőlük az a tipikus jómagyar sznobéria.
Mi 7-en vagyunk legjobb barátnők, közülünk 4-en gazdagok, mi 3-an átlagosan élünk. A gazdag lányokon csak annyira látszik, hogy tehetősek, hogy vannak márkásabb ruháik, valamint ha nyaraltak valahol külföldön, azt nekünk elmesélik, de amúgy nem hangoztatják, nem kérkednek, vágnak fel vele. Szerintem ez így jó. Elfogadják, hogy mi nem vagyunk olyan tehetősek, mint ők, nem is emlegetik. Ha van pénzük, hadd tegyék meg, amire vágynak. Hadd meséljék el a barátaiknak az élményeiket. És ők szerencsére ennyire emlegetik csak, hogy mit tehetnek meg.
Osztálytársaim páran nagyszájúak, felvágósak, holott nem gazdagabbak, mint én. Szerintem csak annak akarnak tűnni.
Szerintem a tehetősökön is látszik, hogy van pénzük, de akik nem azok, képesek jobban felvágni azzal, amilyük van. Én eddig ezt tapasztaltam, de persze kivételek mindig vannak. Láttam már borzalmasan magamutogató, felvágós, gazdag családot is, mint ahogy én sem teszek úgy, mintha gazdag lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!