Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akik tényleg tehetösek,...

Akik tényleg tehetösek, azokon nem látszik?

Figyelt kérdés

Van olyan ismerösöm, akiröl csak akkor tudtam meg, jól él, mikor elöször voltam nála.

Egy másik lány viszont folyton mondja, mit hol vett, mennyibe került az adott dolog, 30 ezer alatt nem vesz táskát...

Mint késöbb kiderült, a lány háztartásbeli, és a párja ugyan jól keres, de a lány igényei miatt másból kell lefaragni.

Én nem vagyok tehetös, de nem keresek rosszul. Nincs saját lakásunk, egy családi házat bérlünk.

A ruháim átlagosak, van kínaiból, van a Tally Weijl-böl, de van, amit még más passzolt le használtan, nekem meg úgy megtetszett, hogy a kedvenceim közt van.

Megtehetném, hogy havi 200 ezerért vegyek ruhàt, de nincs rá igényem, évszakonként vásárolok, azon túl csak ha tönkremegy valami, vagy beleszeretek a boltban.

Miért azokon nem látszik, akik megtehetnék, és azok mutogatják, akiknek nincs?

2015. aug. 1. 11:18
 1/9 anonim ***** válasza:
Mert akinek VAN, annak nem kell MUTOGATNIA.
2015. aug. 1. 11:39
 2/9 anonim ***** válasza:
Mert ez stílustól függ. Aki gazdag, meg veheti magának a 80.000 ft-os öltönyt, luxus karórával, meg luxus autóval. De ha neki nem ez tetszik? Nem minden ember egyforma. Nem mindenki akar BMW-t, nem ugyan azokra az élményekre, ruhákra, emberekre vágyunk.
2015. aug. 1. 11:43
 3/9 anonim ***** válasza:
8%
#1 Miért ne kéne mutogatnia? Talán szégyellnie kellene? Aki gazdag, és - ahogy a második válaszadó írta - meg veheti a luxus karórát, luxus autót, drága öltönyt, az miért ne vegye meg, ha abban érzi jól magát? Ha tetszik neki a 10.000 ft-os ing, akkor vegye meg az ezer ft-os pólót, merta szegények irigyek lennének a drága ingre? Akinek van pénze, és meg engedheti magának a luxus dolgokat, az igenis engedje meg magának, ha attól érzi jól magát. Akinek pedig az irigységtől szúrja a szemét, az ne nézzen oda.
2015. aug. 1. 11:53
 4/9 anonim ***** válasza:

Általában azok kérkednek a "vagyonukkal" akik gyerekkorukban szegény körülmények között éltek, és ez beléjük vésődött örökre.

Akik tehetős körülmények között éltek, azok egész más szemlélettel élnek jelenleg, na ilyeneket keveset ismerek, de van pár. Ők lazák, nem nagyon becsülnek meg semmit, nem is nagyon értékelik az anyagias jellegű dolgokat. Őket nevezném inkább jó, és érdekes embereknek.

Hiányzik belőlük az a tipikus jómagyar sznobéria.

2015. aug. 1. 11:54
 5/9 anonim ***** válasza:
Én még régen általánosba 7 év után tudtam meg hogy az osztálytársam apja és anyja fejenként havi 1 millát kerestek,és 4-5ezer ft-os cuccokba járkált meg 50ezer ft-os telefonja volt stb csak amikor hosszabban elbeszélgettünk akkor tudtam meg,de szerintem ennek így is kell lenni,semmi értelme kérkedni vele
2015. aug. 1. 11:55
 6/9 anonim ***** válasza:
Mittomén. Nem mindegy? De attól meg, hogy te megteheted és nem teszed, ne remélj glóriát a fejed fölé. Sőt, ha élvezheted jobban az életet akkor élvezd. Csak 1 életed van.
2015. aug. 1. 12:42
 7/9 anonim ***** válasza:
2015. aug. 1. 21:52
 8/9 anonim ***** válasza:
Az értelmes kultúrált ember nem kifele él, hanem a lehetőségeihez képest szükség szerint vesz dolgokat. De ezt azért tudja megtenni mert féretesz. Tegyük fel h van egy pár akinek van nyaralója,háza kocsija stb..De mind hitel. Van egy másik pár aki egy számukra megfelelő SAJÁT lakásban él és mondjuk nem éli fel azt a pénzt amit más a hitelre fizet. Ergo féretesz így később egyszerűbben tud majd lépni.
2015. aug. 2. 01:12
 9/9 anonim ***** válasza:

Mi 7-en vagyunk legjobb barátnők, közülünk 4-en gazdagok, mi 3-an átlagosan élünk. A gazdag lányokon csak annyira látszik, hogy tehetősek, hogy vannak márkásabb ruháik, valamint ha nyaraltak valahol külföldön, azt nekünk elmesélik, de amúgy nem hangoztatják, nem kérkednek, vágnak fel vele. Szerintem ez így jó. Elfogadják, hogy mi nem vagyunk olyan tehetősek, mint ők, nem is emlegetik. Ha van pénzük, hadd tegyék meg, amire vágynak. Hadd meséljék el a barátaiknak az élményeiket. És ők szerencsére ennyire emlegetik csak, hogy mit tehetnek meg.

Osztálytársaim páran nagyszájúak, felvágósak, holott nem gazdagabbak, mint én. Szerintem csak annak akarnak tűnni.

Szerintem a tehetősökön is látszik, hogy van pénzük, de akik nem azok, képesek jobban felvágni azzal, amilyük van. Én eddig ezt tapasztaltam, de persze kivételek mindig vannak. Láttam már borzalmasan magamutogató, felvágós, gazdag családot is, mint ahogy én sem teszek úgy, mintha gazdag lennék.

2015. aug. 2. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!