Megéri e közgazdásznak menni a jövőben? A fizetésük?
#10 - Mészáros Lölő pedig percenként keres 600 kilót.
De hogy jön ez ide?!
Attól a turvend még gagyi.
#10 - Mészáros Lölő pedig percenként keres 600 kilót.
De hogy jön ez ide?!
Attól a turvend még gagyi.
1. Te nem vagy Mészáros Lőrincz
2. Attól még, hogy a trend gagyi, attól én még jól keresek vele.
3. Kíváncsi vagyok te mennyit teszel félre havonta a trendi diplomáddal?
Koma, ha én lennék Lölő, megvenném ezt az oldalt, és betiltanám.
Ám hiába személyeskedsz, attól még a turvend gagyi. Evvan.
"És nyilván ugyanúgy ez is hülyeség. Még a leggyengébb gazdasági alapszakokkal is több, mint a végzősök fele állást tud találni szakmán belül. Az átlag pedig nyilván nem ez."
Egy jó fenét. Miután a kilencvenes években az egyetemek kitermelték a hiányzó mennyiségű közgazdászt, azóta irtózatos túlképzés lett belőlük. Idehaza ráadásul egyre kevesebb a munkahely - a közmunka-viccmunkát meg az MLM-átverést ne soroljuk a rendes munkahelyek közé - ellenben a közgazdászok képzése nem állt le, tehát már csak a matematika szabályai szerint se fog a nagytöbbség a szakmáján belül állást találni. Így meg, hogy folyamatosan csökken a munkahelyek száma, így főleg nem.
Ezek a tények. Lehet vitázni velük, csak épp értelmetlen.
"Ezek a tények"
Nem ezek a tények, ezt spekulációnak hívják. A tény az, hogy a végzősök több mint fele simán talál rendes szakmabeli állást, ezt statisztikák, tényadatok támasztják alá. Vitának itt helye nincsen.
Ja, statisztikák, amiket semmi nem támaszt alá, és mazsolázgatással készültek.
Tényadatok, amiket kormánypropaganda oldalak állítanak elnagyolt és hamis eredmények alapján.
A 90-es évek elmúltak, már rég kidurrant a jogász- és közgazdász lufi. Még ha az álláshelyek száma változatlan maradna, és nem volnának tömeges elbocsájtások, még akkor sem jutna munka a végzősök nagyrészének. Nem viccből mennek ki a végzősök külföldre munkát vállalni.
Szerintem nem éri meg egyáltalán. Annyi van belőlük, hogy Dunát lehet rekeszteni. Bár én műszakin vagyok de az a szintű matematika amit gazdaságin elvárnak valami röhejesen egyszerű (enyémhez hasonlítva), és akkor már ne is beszéljünk a fizikás-kémiás heti 35 órámról :D Egyik haverom GTK-n tanul, az ő szavaival élve "bármelyik hülye elvégzi" Bár még így is kibuknak páran szal :D
Én nem ajánlom, de aztán ne miattam dönts.
Persze, természetesen a statisztikák hazudnak, és a te minden bizonyítékot mellőző meséid a mérvadók. Nyilván előfordul, hogy a statisztikák torzítanak egy kicsit, de a leghitelesebb képet akkor is ők festik a munkaerőpiacról. Az a baj, hogy te tényekkel, számokkal próbálsz szembemenni, ami lehetetlen. Hiába próbálod bizonygatni az igazad bizonyíték hiányában.
Egyébként vaktában is megmondaná egy ember, aki otthon van a témában, hogy nem lehet igazad. Bár tény, hogy jó körökben mozgok, de munkanélküli közgazdászról még nem hallottam. Aki egyetem mellett elkezd gyakornokoskodni és tapasztalatot szerez annak garantált az állás később gyakorlatilag. Természetesen az átlagot lehúzzák az alibi egyetemek és a kevésbé szorgalmas diákok, ezért is elég csalóka érték ez. De az az állítás semmiképp sem igaz, hogy a többség nem talál állást.
"az a szintű matematika amit gazdaságin elvárnak valami röhejesen egyszerű"
Ez is hülyeség. Van olyan közgazdász szak, ahol olyan kemény matek van, hogy ahhoz képest a kis mérnöki matek röhejesen egyszerű és a hülye is elvégzi. Ezért is nem szeretem a közgazdász fogalmat, túl szerteágazó.
Egyébként nem értem a kommented relevanciáját, hogy függ össze a matematika nehézsége az elhelyezkedési lehetőségekkel? Orvosin nincs is matek, akkor azzal nem lehet elhelyezkedni?
A mérnök is egy gyűjtő fogalom.
Például a közlekedésmérnök szak nem nehezebb, mint egy gazd. men.
Vagy, a környezetmérnök, élelmiszermérnök, agrármérnök.
Csak a Profession talált több 100 betöltetlen állást, amihez gazdasági diploma kell.
Ez is gazdasági diplomás munkakör:
Ez meg műszaki vagy gazdasági diplomát kér:
Ez szintén:
A közgazdász nem feltétlenül elemző, hanem rengeteg más, például beszerző, logisztikai tervező, kontroller, auditor......stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!