Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért vannak olyan fizetéswk...

Miért vannak olyan fizetéswk amiből egy albérlet + egy havi étel nem jön ki, egy egyedülálló felnőtt embernek?

Figyelt kérdés

2018. okt. 9. 14:29
1 2 3 4 5 6 7
 61/68 A kérdező kommentje:
Érdekel.
2018. okt. 11. 18:18
 62/68 anonim ***** válasza:
54%
Azt hiszem tényleg durva munkaerő hiány van, ha már GYIKen is megy a toborzás. :)
2018. okt. 11. 19:41
 63/68 A kérdező kommentje:
De egyelőre nem kaptam semmit :)
2018. okt. 11. 19:45
 64/68 anonim ***** válasza:
14%
A HR-es toborzonak mindegy honnan szedi ossze a biorobotot, csak legyen.:D
2018. okt. 11. 19:46
 65/68 anonim ***** válasza:
69%
Jó mondjuk pont én csodálkozom,amikor én is voltam már nagy IT cégnél allasinterjun miután itt ismerkedtem meg a HR-essel. ;)
2018. okt. 11. 20:08
 66/68 anonim válasza:
54%

Kedves Kérdező!

A kérdésed alatti válaszok azt hiszem,

eléggé jól szemléltetik a magyar átlag "intelligenciát". Sajnos a sok kiégett és gondolkodásra képtelen, életébe a tanult tehetetlenség által gond nélkül beletörődött egyének nem fognak egy ehhez a kérdéshez méltó választ adni, csak alaptalanul kritizálni és ítélkezni tudnak. Kérlek, ne is foglalkozz velük! Aki nem érti a szemléletmódod, az nem érdemesíthető az őszinteségedre.

Személy szerint ugyanezt gondolom, amit te; hogy képtelenség minimálbérből megélni korrupt kis hazánkban, de méginkább képtelenség élni! Nem akarom taglalni az okokat, aki tudja, annak amúgy sem kell magyarázni.

Szóval amit tehetsz:

(A realitás szintjén maradva)

1., Hihetetlen nagy akarattal és erőfeszítésekkel kitanulsz nappali OKJ-n két ingyenes szakmát, ha még nincs meg. (Ez 4 év (1 OKJ általában 2 év) (Mindez persze "időhúzás", de hasznos lehet egyszer) Ezalatt diák státuszban diákmunkát vállalsz, akár mekiben (Dolgoztam ott is és ha kell érettségivel + kereskedő OKJ-vel elmegyek oda még később is, ha rászorulok majd) és kollégiumban laksz. Diákmunkából ki tudod gazdálkodni a koleszt + napi étkezést + tisztálkodást is.

(Viszont olyan nappalis OKJ kell, amit még, ha nyűg is a hátadon, akkor is elvégzed, illetve heti 5 nap helyett nagyon maximum csak 3 napot kell bejárni és nincs szakmai gyakorlat évközben! Mert gyakorlati munkahellyel és fizetéssel még a koli sem fedezhető.

2., Dobbantassz! Méghozzá úgy, hogy nyelvvizsgázol (angol/német a legkeresettebb, így ezen két nyelv valamelyikéből) Persze autodidaktaként tanulsz, emberfeletti akarattal, kitartással tettvággyal! Amiután ez meg van elhelyezkedsz külföldön, au pair-nek, vagy szállodába recepciósnak stb...

Sajnos ÉLETMŰVÉSZNEK, RÁTERMETTNEK ÉS KÜZDŐSZELLEMŰNEK kell lenni Magyarországon ahhoz, hogy elérd önerőből, amit a túlnyomó többség a szüleitől grátiszként megkap azért, mivel ő a gyerekük. (Saját tapasztalat!)

Mindig motiválnod kell önmagad, hogy tovább mehess és küzdhess! Legyen célod! Mindegy mi, csak akard elérni! AKARD! Ez kulcsfontosságú. Amelyik munkahely/iskola hátráltat, mentálisan lehúz, onnan menekülni kell! Ne félj dobbantani a JOBB reményében! Idővel megtalálod a helyed.

(Én 18 éve keresem, de még megyek, és addig megyek, ahol végre otthon leszek!)

18/L

2018. okt. 11. 22:10
 67/68 anonim válasza:

"Kedves" 68/69-es válaszolók, mindkettőtöknek szól az üzenet!

Ha nem tudsz érdemben hozzászólni a kérdéshez, miért uszítasz és kezdeményezel konfliktust? Ki vagy te, hogy engem lenézz??? Anonim oldalon persze merész,de valójában csak egy komplexusos, depresszív és szörnyen mizantróp valaki vagy, akiben a gonoszság már olyannyira nagy,hogy ellepi és megfertőzi a saját környezetén kívül az összes embert, akivel kapcsolatba lép akár online, akár szemtől - szembe! Szánalmas...

Bár szűrnék az adminok az ilyen "embereket"!

Egyébként, ha képes lennél rá, hogy értelmezz egy szöveget, akkor nem jelentenéd ki, hogy 18 évesen 18 éve dolgozok. Nevetséges! De tudod, ha lenne rá időm, még talán meg is sajnálnálak. Viszont nincs rá időm. Annyira van csak, hogy szóljak, ideje felkeresni egy pszichológust! Illetve nagy szívességet tennél saját kis (talán még valahol létező) emberi lelkednek, ha a frusztrációdat inkább sportba ölnéd, nem pedig más emberek zrikálásába.

2018. okt. 12. 19:05
 68/68 anonim válasza:
Minden egyszerre nem megy es nem is mehet. Neha 1 lepest hatra kell tegyel ahhoz, hogy utana lehetoseged legyen 2-t elore lepni. Vegyel ki 1 olcsobb szobat, sporolj valamennyi penzt keress 1 piackepes szakmat amiben ugy gondolod eredmenyesnek, fontosnak erezheted magad, ami erdekel. A felvi.hu diploman tul szekciojaban szamtalan szakrol erhetsz el elhelyezkedesi statisztikakat stb. A balf^sz kritikusokkal meg nem kell foglalkozni, bar teny mondtak neha igaz dolgot is. :)
2018. okt. 12. 21:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!