Miért vannak olyan fizetéswk amiből egy albérlet + egy havi étel nem jön ki, egy egyedülálló felnőtt embernek?
De nem értitek, hogy mindegy hogy mennyi a rezsi amíg a bérleti díjra is rá megy az egyik fizetésem 80%-a konkrtêtan, úgy hogy az nem is minimálbér?
130 000 Ft. Ebből a fizetésből nem jön ki egy budapesti albérlet + a rezsi.
Pedig a munkahely az egy rohadt budapesti munkahely!
A másik fizetésem 30%-ával ki kell egészíteni (ami részmunkaidős állás amúgy), így annak 70%-a marad kajára és tisztálkodásra.
Így félre tudok tenni havi 5-10 000 forintot.
De előrelépni nem tudok, mert nem engedhetem meg, hogy bármelyik munkahelyemet is ott hagyjam, de havi 250 óra munka mellett semmire nincsen időm!
Most a héten beteg szabin vagyok, így viszont az eddigi megtakarításom (félretett havi 5-10 ezer ft) kb. 20%-át a következő hónapban el is kell költenem, ha nem akarok elmaradást, vagy az ételen spórolni.
"Tanultal volna amikor lehetoseged volt ra, tobbet is keresnel egybol."
Azt elárulod, hogy mikor volt nekem erre lehetőségem szülők, család támogatása nélkül?
18 évesen, érettségi után dolgoznom kellett mert annyiban sem támogattak, hogy lakhatásom legyen.
Az azelőtti diákmunkából pénzemet is le kellett adnom mintha bérleti díjat fizetnék...
Nem költhettem szószerint semmire, nem volt számitógépem, internetem ami megnehezítette a tanulást és tájékozódást.
De mondom, hogy tanuli szeretnék amúgy, mit nem lehet ezen érteni?!
Szerinted késő már egy bizonyos kor felett tanulni, egyetembe kezdeni?
Akkor elég primitív vagy és tuti nem jártál egy egyetemen sem, hiszen ott is tele van minden "öreg" diákokkal.
30-tól 60-ig több százan, ezren tanulnak, szerinted Ők sem akkor tanultak amikor "lehetőségük" volt rá?
Az már mindegy is, hogy egyébként még én is fiatalnak számítok.
18 evesen koltoztem Budapestre, hogy egyetemista legyek. Egyetem mellett diakmeloztam, 4-5 orakat aludtam, kollegiumot, berletet, mindent magamnak fizettem, egyedul kajat kaptam otthonrol. Laptopot magamnak vettem, 6 honap sporolas utan, addig a kollegiumi gepen irtam a beadandokat, mindig vigyaztam, hogy utovizsgas, sokadik targyfelveteles koltseget ne csinaljak magamnak.
30-60 kozott is tanulnak igen, de a munkaeropiacon a kutyanak nem fognak kelleni. 6 eve dolgozom, felkuzdottem magam kavefozo gyakornokbol vezetove, az en csapatomba sem fog kelleni egy 30+os frissdiplomas. Mivel a mai vezetok egyre fiatalabbak, a papirotokkal kitorolhetitek, mert a tapasztalat fog szamitani. Ti csesztetek el a sajat eleteteket, akkor utolag mar ne rinyaljatok.
#46. Te komolyan mondom egy pszichopata vagy!
Hogy nézheted le ennyire azokat akik diplomát nem igénylő munkát végeznek?!
Vagy talán azt gondolod, hogy az olyan munkákat senkinek nem kell elvégeznie amiért minimálbért fizetnek? Azt hiszed a kuka felszívódik a házad elől, vagy a manócskák viszik el? vagy a postaládádba terem a levél, a boltokban a polcok magukat töltik fel? A PCB csak úgy terem?
Én sem minimálbérből élek, mint írtam de tisztelem azt is aki azért dolgozik, mondjuk egy gyárban PCB-t készït, és törekedni kellene, hogy abból is lehessen megélni akár egy albérlet mellett, nem lenézni az alacsonyabb szektorban lévőket!
Miért jó, ha sérül az emberi méltóság a munkaviszonyban?
"30-60 kozott is tanulnak igen, de a munkaeropiacon a kutyanak nem fognak kelleni"
Azért ez egy kicsit erős így...
Szerintem meg Te egy 13 éves Pistike vagy aki még életében nem dolgozott... Máskülönben nem hordanál itt össze ennyi sületlennséget.
Szerinted amúgy pl. takaritók, kukások, büfések és a közigazgatásban dolgozó, nem feltétlenül diplomás emberek eltudnák e végezni a munkájukat térdig mocsokban gázolva?A válasz nem... Éppen ezért, a valódóban diplomával rendelkezők megbecsülik a társadalom azon, valóban értékes és jelenleg még nélkülôzhetetlen tagjait akiket Te így lenézel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!