Miért vannak olyan fizetéswk amiből egy albérlet + egy havi étel nem jön ki, egy egyedülálló felnőtt embernek?
@10
Abszolút egyetértek azzal, hogy nem csak Pestből áll a világ. De szétnéztél te egyáltalán, mennyibe' mennek az albérletek az országban? Csak mert én szolnoki vagyok, és elárulom: itt se találsz 60 alatt albérletet. Mármint erre természetesen még jön a rezsi, és ez csak valami Putriháza-külsőn egy cigánytelep szélén levő fingtanya. A normális helyen levők még itt is 80-100 körül mennek (+rezsi). Elszálltak a lakhatás árai, indokolatlan, érthetetlen és pofátlan módon sokat kérnek még egy garzonért is.
Londonban minimimálbérből saját lakást lehet bérelni?
Budapesten ha van 5 millió önerőd havi 57 ezres törlesztővel másfél szobás panelt vehetsz.
Londonban £8.75 azaz 3250 forint a minimum órabér!
Vagyis havi £1500-ért nem kell megszakadni, heti 5 napi munkával hozható, ha az ember csak 8 órát vállal.
Ebből már meg lehet kint élni, ha szűkösen is.
Én jelenleg Budapesten lakom egy albérletben, viszont 2 fizikai munkát kell ahhoz vállalnom (nem heti 5 napot és napi 8 órát dolgozom, sokkal többet), hogy ezt fizetni tudjam és nap 3x étkezni is tudjak.
Pedig nem egy palotát bérlek és nem is a belvárosban, hanem egy XX. kerületi IV. emeleti 37m²-es panelt.
Ugyan nálam még nem, de a lépcsőházban csótányt is láttam. Valamint a fűrdőszobám tiszta penész.
Szeretnék egyetemre járni, levelezőn, de így esélytelen!!!
Ahhoz az egyik munkámat ott kellene hagynom, de akkor pont a bérleti díjra és a rezsire maradna csak pénzem, enni már nem tudnék.
Ugyan kiléphetnék az egyik helyről, majd egyetemen felvehetnék diákhitelt, de úgy, hogy az államis forma miatt még a helyhezkötöttség is játszik majd évekig, nem tudom mennyire okos ötlet 3.5 éven keresztül 70 000 forintos hitelt vállalni havonta, még ha a kamat csak 2% is...
Akkora összeget még diplomával is rengeteg idő még törleszt az ember, holott addigra lassan a lakáshitelben kéne gondolkoznom, nem a diákhitel törlesztésében.
Vidék nem megoldás. Lehet, hogy valamivel olcsóbbak az albik, de a fizetések is arányosan alacsonyabbak és szerintem eleve nehezebb munkát találni.
+ szerintem jobb Budapesten tanulni, nagyáltalánosságban.
Jolvan, keresss kifogásokat...
Én 18 évesen felköltöztem Pestre, 2 évig munkásszállón laktam, a munkahely fizette.. Gyár..3 ágyas szobában, nem volt persze álom, de egész jól elvoltam, és ingyen volt, nem mindegy. El tudtam sokat rakni. Aztán lett párom akivel elmentünk albérletbe, IX. kerület, 50+ rezsivel kezdtük 40 nm garzon, most már 75+rezsi, de ketten keresünk. Ja és én is elmentem levelezőn fősulira, diákhitelből a tandíj, mert nem akartam a megélhetésből elvenni, de nem esik nehezemre törleszteni. 21 évesen fel is vettek a világ egyik vezető logisztikai cégéhez, igaz asszisztensnek, de nagyon szeretem, 4 éve itt vagyok, én id meg vagyok elégedve velük és ők is velem, tavaly elő is léptettek mert elment egy dolgozó és megkaptam a pozicióját, a fizetésével együtt.. Mai napi utalt fizum : 286 ezer + a 30 cafetéria.. Most veszünk házat Budapest mellett, persze hitel egy része de nem lesz több mint a lakbér, ha minden jól megy még idén költözünk. A párom is tanult, estin, ingyenesen, 2 éves OKJ, igaz neki előtte is jó állása volt, de nem derogált neki heti 2 nap 2 éven keresztül este 8ig iskolában ülni...
Szóval lehet kifogások nélkül is élni és csinálni valamit, vagy lehet kifogásokat keresve így. Te életed...
Amúgy az angol minimálbér 25 év felett is csak 7.83 font. Azalatt inkább 1000 fonttal számolj havonta. De tessék, menj akkor ki, erre is van lehetőség.. Ja hogy de ahhoz is meg kellene mozdulni ugye? Ki mondta hogy ne menj ki akárhova? Menj Londonba, hidd el van még olyan lakás, ahova beférsz 7 -8 indiai mellé, másra nem igen fog telni ott sem. Vidék meg már ugye megint nem tetszik. .. De ki lehet próbálni, napi 10 járat megy..
Na most kiélheted magad, elpuffogtathatsz 8 új kifogást :D
Biztos én keresek kifogásokat...
Egy európai országban aztán teljesen normális, hogy munka mellett munkásszálón kell tengődni, nem lehet egy kis albérlete sem az embernek, tehát vágod, már nem is az az igény, hogy albi mellett tehessek félre saját lakásra.
Már az luxus, ha béreletsz egy garzont.
Meg az is nagyon egészséges, hogy ebben az amúgy is kapcsolatfüggő társadalomban nőnek és férfinak egyaránt prostituálódnia kell a minimum életszínvonal reményéért... Te is már megtetted.
Ahogy írod is. Már lassan óvodában el kell kezdenie az embernek párt keresnie, mert hát aztán nem lesz kivel közösen bérelni, nehogy lemaradjon és ne tudjon megélni majd.
A szerelem úgy is csak kamu... Igaz?
Nem gondolod, hogy ez hasonló mentalitás mint amikor az (általad gondolom megvetett, hiszen nem laknál velük) indiaiak/cigányok azért vállalnak gyereket, hogy aztán majd kapjanak érte támogatásokat? Ez a jó irány?
A minimál bérrel kapcsolatban pedig mindent nól írtam az elöző kommentemben.
Tanuld meg használni az internetet és értelmezni a szövevet!
Szerintem meg ne feleljen meg neked se!
:DDDDDDD XD LOL
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!