Miért vannak olyan fizetéswk amiből egy albérlet + egy havi étel nem jön ki, egy egyedülálló felnőtt embernek?
11#
Üdv földim :) Isminek a Várkonyi tér mellett van egy 10 éve felújított lakása amit 50ezerért ad ki, bár igaz vagy 5 éve ugyan az az albérlő.(lehet többet is kérhetne de jó neki is az állandó nyugodt albérlő) Tehát tudtommal 50-60ból lehet Szolnokon egy kisebb kecót kifogni normális helyen.
kíváncsiságból ránéztem az albi árakra nálunk
7,83 font a minimálbár óránként. Adózás után marad 1133 fontod havonta. Ebből bérelj saját lakást, vegyed a 2x drágább kajákat (ha magadnak főzől, más szóba se jöhet mert nem tudod megfizetni) és még önerőre is gyűjts :D
És itt jegyzem meg hogy Londonban olcsó az albérlet 2% haszna van rajta a kiadónak Budapesten meg 7-8% haszna.
Ezzel szemben Budapesten viszont lazán veszel saját lakást 120-140 ezres fizetéssel is hitelre. Ha megvan a pár millió önerőd. Londonban soha nem fogsz venni semmit minimálbérből.
A tanulság: nem bérelni kell hanem venni hitelre.
És honnan lenne nekem több millió önerőm?
Lehet, hogy egyeseket támogatnak a szülők, örökölnek utánuk lakást amiben lakhatnak vagy el/kiadhatják, én nem.
Nem gondolom, hogy minden jár nekem, de ha egyszer dolgozom, akkor annyi igenis jár, hogy ne aközött kelljen válogatnom, hogy van hol laknom x évig, de egészen az autómatizálásig nem tudok előre lépni, képezni magam, majd x év után emiatt elveszítem a munkám és lakhatásom, vagy hogy tanulok levelezőn, dolgozok és közben hajléktalan vagyok...
Igenis olyan minimálbérre lenne szükség, amelyből meg lehet élni minimum szinten.
26
A minimálbér NEM az albizásod fedezésére van kikalkulálva.
Másrészt pedig, HA értesz valamihez, azt majd megfizetik. Semmire semmi nem jár. Önálló fővárosi albérlet pláne nem. Amint azt az életed is igazolja.
"Miért gondolja bárki, hogy minimálbérből egyedül kell lakni? Ráadásul drága budapesti albérletben?"
Én sem értem.
Az lenne a normális, hogy 20 négyzetméteren 2 ember lakik, 10-10 négyzetméter tökéletesen elég!
Ha nincs párod az se baj. Nem kell ahhoz kijönni a másikkal, hogy együtt lakjatok, én is meg fogom kérni a pista bácsit a kisboltól, hogy költözzünk össze. Végülis az sem az én dolgom, hogy egy koszos alkoholista, hiszen semmi közünk nem lesz egymáshoz, csak együtt fogunk lakni.
Teljesen beteges, ha valakinek zavarja egy random ismeretlen ember az életterét.
Miért is kellene ennél több amúgy? Hiszen csak napi 10 órát dolgozik az ember, ahhoz hogy ennél is nagyobb luxust érdemeljen valaki legalább napi 28 órát kellene. Na akkor megérdemelné, az a becsülendő!
Egy igazi magyar napi 28-30 órát simán dolgozik!
Budapest pedig egy sznob metropolisz, tele burzsuj, elkényesztetett fiatallal.
Vidékre kell menni, mert ott olcsóbb az albérlet...
Igaz, hogy 30%-al kevesebb az állás, kevesebb a fizetés is, színvonaltalanabb az oktatás, aki ki megy az már soha nem költözik vissza BP-re, de az albérlet az olcsóbb... NEM ÉRTED?! OLCSÓBB!!
VIDÉK!!! AZSDASZDAZSJ!
"HA értesz valamihez, azt majd megfizetik."
Pont az van, hogy érteni szeretnék valamihez, de nincs lehetőségem fejlődni mert az = azzal, hogy elveszítem a lakhatásom és/vagy éheznem kell!
Azt mond meg, hogy hogyan értsek valamihez így!
28
Értjük. Légy te továbbra is tagja a védéki, rosszul iskolázott, alacsony fizetésű tömegnek! Mi maradunk nem azok.
Aki ilyet le tud írni, az kb, ennyire jó.
"Budapest pedig egy sznob metropolisz, tele burzsuj, elkényesztetett fiatallal."
29
Ahogyan MINDENKI MÁS, aki képes volt megoldani. És nem, nem csak azok, akiknek adtak pénzt otthonról. A diákhitelt pedig erre találták ki. Ha egyedül nem jutott eszedbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!