Embereknek miből van pénzük?
És nekem ne mondja senki hogy mindenki vég meg ügyvezető. meg mérnők informatikus progamzó gépészmérnök stb
Bementem ma amédia marktba. telefont vettek de a legujabb 400 ezres telefont. Samsung note s9. De nem is ez a lényeg. Macbook 800 ezer, mobiltelefon 400 ezer, Smart Tv 600 ezer, és az emberek megveszik.
De miből? Ezek elképesztő árak. jha és egy 5 fős családban a gyerekeknek is 200-300 ezer értékű telefona kezükben. Meg városi terepjáró, meg ház és stb.
Oké. Hogy ez Pest. De mégis miből teremtik meg ezek az emberek hogy ilyen árakat megengedhetnek maguknak? Nem vagyok irigy, csak szeretnék én is ilyen területre, menni ahol ezeket megengedhetem magamnak, és nem kell hitelt hitelre halmozni.
De tényleg nem értem, nem mindenki mehet el vállalkozónak, meg cégvezetőnek, mégis sokan vesznek pláen karácsony előtt több milliós tételű műszaki termékeket.
Ezt nem lehet sporolással összegyűjteni, meg havi 300 ezer nettó fizetésből, pláne ha annak a családnak gyerekeik is vannak péládul.
És akkor ott vannak a lakásárak, egekbe vannak. Mégis vesznek az emberek újépitésű lakásokat 60-80 millió forintért Pesten, és ezt sem értem, hogy hoygan telik rá. és kicsit ez már idegesitő az én 250 ezer ft nettó fizetésemhez képest, pedig hegesztő vagyok, de soha nem tudok többet keresni.
nagyon sok embernek semmiből nincs pénze - nincs munkahely, ügyeskedni sincs mivel, a kormány meg szarik egy nagyot az ő fejükre is
nagy általánosságban azt lehet mondani, hogy a külföldre menekült honfitársaink tartják életben a gazdaságunkat
az egész családot ugye nincs pénz kivinni Németbe vagy Svájcba, egyvalaki kimegy, munkát vállal, és a fizetése bizonyos hányadát hazautalja, ebből él a család...minél többet utal haza, annál jobban él
enélkül az ország gazdasága már hatvanszor összeomlott volna
egyesek bűnöznek, abból van pénzük, aztán ha kisebbségi akkor megússza, ha átlagember, akkor viszik a hűvösre...ide tartozik a színesfémlopás, kutyaviadalok, csempészet, feketekereskedelem, kábszerrel üzletelés
mások többnyire adót csalnak vagy titkolnak el, főleg a vállalkozó réteg
akad még szerencsejátékból is bevétel, bár itt nyilván valaki haszna a többiek vesztesége lesz
hogy kik vesznek maguknak több százezres telefont és gépet? egyrészt az újgazdagok, másrészt azok akik helyette másra nem költenek (pl. ha valaki nem vesz autót, simán vehet másfél milliós számítógépet), de az se kizárt, hogy szürkeimportból származó, vagy echte lopott készüléket használnak
az ingatlanárak pedig a lufi miatt vannak elszállva: ez egy mesterségesen fújt buborék, és előbb-utóbb kilukkan majd, ahogy minden korábbi lufi a történelemben
hála a kormányunknak, a natúr magyar fizetésekből örülhetsz, ha kajára telik, ennek ellenére mindig van pár ezer sutyerák, aki 2 kiló krumpliért rájuk teszi az X-et
#14 aha, én meg hallottam valakiről aki látott valakit aki olvasott valakiről aki ismert valakit aki meggazdagodott az MLM-ből...
te komolyan azt hiszed, a nagyobb tudás garancia a nagyobb keresetre?
igen, egy jól működő gazdaságban valóban nem szorul rá senki csalásra, hogy sikeres legyen
egy a bibi: ez itt egy NAGYON szarul működő gazdaság...
#16 valóban, egy tőled sokkal tapasztaltabb embernek hiába próbáljátok bemesélni, hogy hogy tisztességesen is lehet pénzt keresni
tudod kisapám, egy olyan országban élsz, ahol a többszörös visszaeső bankrablókból nemzeti hőst avanzsálnak, egy biciklitolvaj elfogóját pedig egészen Peruig üldözik, mint valami háborús bűnöst
de nyugodtan képzeld csak azt, hogy Orbánisztánban a tisztesség dominál a vállalati szférában, a saját tudatlanságodat illusztrálod vele leginkább
szökőévente egyszer bebuktatnak egy kishalat (Czeglédy, Vizoviczki) hogy befogják a közvélemény száját, a maradék 98% meg vidáman nyerészkedhet illegálisan, a munkások vagy az állam rovására...és kisapám, ezek ketten is vidáman folytathatták volna tovább az adóeltitkolást, csalást, lopást
tudod milyen banánhéjon csúsztak el? kihagyták valamelyik fejest az osztozkodásból (vagy csak simán kevesellte a részesedését) aki bosszúból felnyomta az egész bagázst, ennyi
amelyik vállalkozó becsületesen próbálkozik, kisapám, azt vagy a tőkehiány csinálja ki, vagy a multik
ha szerinted a nálad tájékozottabb emberek prolik, akkor te meg ostoba vagy, plain and simple
ne röhögj a vakon, ha te magad meg süket vagy...
a mínuszt helyből kaptad is
#17 kisapám, hacsak nem valami multinacionális nagyvállalat fejese vagy, akkor az 1,5 millió bevétel sehogy se kerülhetett 100%-ban tisztességes úton hozzád
egy anonim oldalon mellesleg mindeki azt ír, amit akar, senkit nem terhel bizonyításkényszer
a hazugságaidat azoknak az együgyűeknek tartogasd, kisapám, akik el is hiszik
a mínuszt te is kaptad
#22 aha, tehát az emberek biztos szeretnek kifogásokat gyártani ahelyett hogy csiliárdosok lennének
tudod kisapám, ha annyira tutin működne a recepted, már rég leírtad volna, hogy mit-hogyan...azért nem teszed meg, kisapám, mert igencsak kilógna nálad a lóláb
ameddig pedig tisztességtelen úton-módon jutnak a vállalkozók profithoz, addig szidni is fogják őket, kisapám, akkor is, ha nem bírja a gyomrod
mert lehet, hogy az állam szerint törvényes, amit csinálnak, de a közerkölcs szerint nem az
újból kaptad a mínuszt
#23 és a te vergődésed ugyan kit érdekel, kisapám?
húzzál vissza a helyedre, rühestacskó, maradj is ott
kaptad helyből a mínuszt
#26 ha ennyire nagyokos vagy, kisapám, akkor leírhatnád a tuti receptet
persze az már nem megy, csak nagy paripa arccal osztod itt az észt akkora elánnal, hogy neked már semmi sem marad
a mínuszt kaptad is, helyből
#28 az hát, iLígyek vagyunk, fúúú de mennyire!
nem unjátok még ezt a silány érvpótlót? mert mi már nagyon!
tényleg iLígy vagyok rájuk, pláne hogy heti 1 hónapot kell gürizniük, még egy egészségeset szarni se mehetnek ki a vécére, mert arra nincs idejük, nemhogy kiélvezzék a pénzüket...
ezek szoktak elpatkolni 45-50 évesen infarktusban meg agyvérzésben, kisapám, de képzeld csak nyugodtan, hogy mi mennyire iLígyek vagyunk!
a válság pedig mái napig tart kishazánkban, ennyire (nem) vagy tisztában a dolgokkal
megkaptad a mínuszt
#29 ha semmit nem számít,akkor te mit tüntikézel itt, kisapám?
saját magadnak mondasz ellent...
megint kaptad a mínuszt
#38 a 0%-os THM egy átbszás, jobb ha tőlem tudod...tényleg azt hiszed, hogy hitelmentesen hozzájutsz a cuccaidhoz, és másként, más címszó alatt nem hajtják be rajtad a kamatot?
Figyelj kérdező, ezek az emberek nem fognak hasznos információval ellátni, csak szennyekkel amiket a világon már mindenki ki próbált, figyi, ahhoz hogy normális életed legyen, nem kell dolgozni 1 millió évig és közben nem költesz semmit, a lényeg hogy megélj, okosságból, agyaj, taláj ki valami olyat amit az emberek még nem találtak ki vagy fel, olyat találj ki ami segíti az embereket pl: Microsoft céget feltalálták és a mai napig csak úgy ömlik a zsozso a kasszához, na de ha nincs semmi ötleted, még arra is lusta vagy hogy felkej, akkor még van egy utolsó tippem:
Legyél Egyéni Vállalkozó, hoz létre sok sok szolgáltatást, pl: Futárszolgálat, Internet Szolgáltató stb... DE csak olyat csinálj amit szeretsz is csinálni tiszta szivedből, ha be vált majd írd meg nekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!