Embereknek miből van pénzük?
És nekem ne mondja senki hogy mindenki vég meg ügyvezető. meg mérnők informatikus progamzó gépészmérnök stb
Bementem ma amédia marktba. telefont vettek de a legujabb 400 ezres telefont. Samsung note s9. De nem is ez a lényeg. Macbook 800 ezer, mobiltelefon 400 ezer, Smart Tv 600 ezer, és az emberek megveszik.
De miből? Ezek elképesztő árak. jha és egy 5 fős családban a gyerekeknek is 200-300 ezer értékű telefona kezükben. Meg városi terepjáró, meg ház és stb.
Oké. Hogy ez Pest. De mégis miből teremtik meg ezek az emberek hogy ilyen árakat megengedhetnek maguknak? Nem vagyok irigy, csak szeretnék én is ilyen területre, menni ahol ezeket megengedhetem magamnak, és nem kell hitelt hitelre halmozni.
De tényleg nem értem, nem mindenki mehet el vállalkozónak, meg cégvezetőnek, mégis sokan vesznek pláen karácsony előtt több milliós tételű műszaki termékeket.
Ezt nem lehet sporolással összegyűjteni, meg havi 300 ezer nettó fizetésből, pláne ha annak a családnak gyerekeik is vannak péládul.
És akkor ott vannak a lakásárak, egekbe vannak. Mégis vesznek az emberek újépitésű lakásokat 60-80 millió forintért Pesten, és ezt sem értem, hogy hoygan telik rá. és kicsit ez már idegesitő az én 250 ezer ft nettó fizetésemhez képest, pedig hegesztő vagyok, de soha nem tudok többet keresni.
#15 jah, én pedig még több vállalkozót ismerek, aki belefogott, de vagy a tőkehiány csinálta ki, vagy a konkurencia. Tudod a vadkapitalizmus úgy működik, hogy a nagyhal megeszi a kishalat.
Ez a "tanuljál sokat, fejlődj, tegyél érte és sokszorosan jól fogsz keresni" meg tipikusan olyan szöveg, amit az MLM-zombik szoktak mantrázni, amikor a milliókról álmodoznak amit majd a kis Ponzi-sémájukkal összeszednek :D
#21 Fenét se érdekel az államigazgatásos 120 nettó fizus szerencsétlenkedésed, napi 3-4 kérdést kiirsz erről!
Nettó 250 olyan tekintetben szegény, hogy abból 400 ezres telefonod még talán lehet, de 1 milliós tvd, 20 milliós kocsid vagy 50 milliós házad már nem nagyon.
"Kifogással tele a szekrény. Én azt gondolom, hogy ha akarsz, akkor tenned kell érte."
Magyar vállakozó kontra multi. Dávid és Góliát.
"Szidhatod azt, akinek sikerült, de az se csinálta másképp."
Ezt Pénztáros Lőrincnek is magyarázd el, kérlek.
"Fenét se érdekel az államigazgatásos 120 nettó fizus szerencsétlenkedésed, napi 3-4 kérdést kiirsz erről!"
1: Honnét szeded, hogy ennyit keresek?
2: Csipkebokor vessző
3: Egy kérdést se írtam ki
4: Senkit nem érdekel, mivel értesz egyet, és mivel nem
20
PONTOSAN milyen az a 2 diploma?
Ha 120.000-ért dolgozol, akkor az kár volt eléd. Mindkettő.
24
Semmi baj. Hivatkozz csak a miért nemekre továbbra is. Addig sem csinálsz semmit, így nem veszed el a pénzt azok elől, akik viszont tesznek.
Közvetlen körből egy példa, most vett Macbook pro-t, kocsija is igen jó bár tuti nem 20 millás: kollégám, gondolom nem keres rosszul az irodában se meg mellette évek óta fotóz, és megkeresést megkeresésre halmoz (nagyon jó szakember).
Persze emiatt rengeteg pluszt dolgozik, már el se bírja néha, na meg a felesége is gondolom dolgozik vmennyit.
Testvérem is tisztességes vállalkozó, 5 év szívás után tavaly indultak be rendesen, persze két melója volt évekig és manapság már csak 40-45 órát tolja általában, de persze ha irigykedni kell, akkor sorban állnak a rosszindulatú emberek.
Azt is elfelejted hogy 2015 óta jövünk ki nagyon aktívan a válságból, nő a piaci kereslet, könnyebb jól kaszálni, akár KATÁsként akkor Kft-ben.
Ezek mellett is rengetegen veszik igénybe a hitelt, a kocsi- és lakáslízinget.
31
És mondd, milyen érzés, hogy a gyakorin ekkora elánnal vitázol, mintha számítana bármit is?
Kérdező, sokféle okból van pénze az embereknek.
Sok tanulást követő munkával, okos meglátásokkal lehet jól keresni.
Aztán van, aki okosan meglátja a piaci réseket a gyakorin való szájkarate helyett.
Olyan is van, aki sok hitelt vesz fel.
Megint mások örökölnek.
ÉS mit tagadjuk: bűnözők is vannak sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!