Embereknek miből van pénzük?
És nekem ne mondja senki hogy mindenki vég meg ügyvezető. meg mérnők informatikus progamzó gépészmérnök stb
Bementem ma amédia marktba. telefont vettek de a legujabb 400 ezres telefont. Samsung note s9. De nem is ez a lényeg. Macbook 800 ezer, mobiltelefon 400 ezer, Smart Tv 600 ezer, és az emberek megveszik.
De miből? Ezek elképesztő árak. jha és egy 5 fős családban a gyerekeknek is 200-300 ezer értékű telefona kezükben. Meg városi terepjáró, meg ház és stb.
Oké. Hogy ez Pest. De mégis miből teremtik meg ezek az emberek hogy ilyen árakat megengedhetnek maguknak? Nem vagyok irigy, csak szeretnék én is ilyen területre, menni ahol ezeket megengedhetem magamnak, és nem kell hitelt hitelre halmozni.
De tényleg nem értem, nem mindenki mehet el vállalkozónak, meg cégvezetőnek, mégis sokan vesznek pláen karácsony előtt több milliós tételű műszaki termékeket.
Ezt nem lehet sporolással összegyűjteni, meg havi 300 ezer nettó fizetésből, pláne ha annak a családnak gyerekeik is vannak péládul.
És akkor ott vannak a lakásárak, egekbe vannak. Mégis vesznek az emberek újépitésű lakásokat 60-80 millió forintért Pesten, és ezt sem értem, hogy hoygan telik rá. és kicsit ez már idegesitő az én 250 ezer ft nettó fizetésemhez képest, pedig hegesztő vagyok, de soha nem tudok többet keresni.
*Kiknek van pénze 400 ezres telefonra, 1 milliós MacBookra, 20 milliós kocsira és 200 milliós házra? Jellemzően a vállalkozóknak.
Meg a dílereknek, meg a striciknek, meg a profi heckereknek, akik zsebbe kapják a lóvét egy-egy adathalászatért a konkurenciánál...
Ahol ilyen adó törvények vannak, mint ami nálunk, ki van csukva, hogy normálisan vállalkozzon az illető.
De azt nem mondjátok el hogy milyen teruleten vállalkoztok? Meg a bevétel nem egyenlö a nyereséggel.
Azt tudom hogy van egy webshop kutyoket arulnk, 2014ben alakult a cég, és mára 855millios bevételt értek egy évben ,abbol az adozott eredmény amit kivehetnek osztalékként az 57 millio.
Tehát havi 5 milliot keresnek ha lebontjuk.
"200 milliós házra? Jellemzően a vállalkozóknak. Hogy nem lehet mindenki vállalkozó? Igen, így van"
200 milliós háza még a vállalkozóknak is csak egy részének van. Itt a környéken viszonylag kevés a 200 milliós nagyságrendű haz, de vállalkozás az van rengeteg. A többség 40-70 milliós házban is tokeletesen jól érzi magát.
"A probléma ott kezdődik, amikor szegényebbek vágánykodni akarnak, és nettó 250es fizuból"
Szegényebbek nettó 250.000es fizuval?? Bakker te hol élsz? Átlagember a két kezét összetenné és hálaimára térdelne ha a bruttója !!! lenne ennyi!! 250 nettó???
Nekem 2 diplomával 20 pályán eltöltött évvel 120 nettóm,! És nem lehet mondani hogy 8 elemis alkesz lennék aki semmit se tanult. 2 diploma 120 nettó! Hol? Államigazgatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!