Embereknek miből van pénzük?
És nekem ne mondja senki hogy mindenki vég meg ügyvezető. meg mérnők informatikus progamzó gépészmérnök stb
Bementem ma amédia marktba. telefont vettek de a legujabb 400 ezres telefont. Samsung note s9. De nem is ez a lényeg. Macbook 800 ezer, mobiltelefon 400 ezer, Smart Tv 600 ezer, és az emberek megveszik.
De miből? Ezek elképesztő árak. jha és egy 5 fős családban a gyerekeknek is 200-300 ezer értékű telefona kezükben. Meg városi terepjáró, meg ház és stb.
Oké. Hogy ez Pest. De mégis miből teremtik meg ezek az emberek hogy ilyen árakat megengedhetnek maguknak? Nem vagyok irigy, csak szeretnék én is ilyen területre, menni ahol ezeket megengedhetem magamnak, és nem kell hitelt hitelre halmozni.
De tényleg nem értem, nem mindenki mehet el vállalkozónak, meg cégvezetőnek, mégis sokan vesznek pláen karácsony előtt több milliós tételű műszaki termékeket.
Ezt nem lehet sporolással összegyűjteni, meg havi 300 ezer nettó fizetésből, pláne ha annak a családnak gyerekeik is vannak péládul.
És akkor ott vannak a lakásárak, egekbe vannak. Mégis vesznek az emberek újépitésű lakásokat 60-80 millió forintért Pesten, és ezt sem értem, hogy hoygan telik rá. és kicsit ez már idegesitő az én 250 ezer ft nettó fizetésemhez képest, pedig hegesztő vagyok, de soha nem tudok többet keresni.
A sok tanulást követő munka és a vállalkozás az két külön fogalom,csak mondom...
Hogy egy senior programozó nettó 520-at keres, semmi köze ahhoz, hogy egy vállalkozó becsületesen vagy becstelenül keresi a vagyonát.
Nekem is volt számos ismerősöm, akik becsületesen vállalkoztak. Egy részüket a tőkehiány csinálta ki, más részüket a konkurencia. Jellemzően azok tudtak fennmaradni, akik pumpoltatással, adóeltitkolással, bábvállalatok létrehozásával, befolyással növelték a vagyonukat. És momentán ilyenből van több. Attól, hogy úgy állsz a témához, mint az egyszeri parasztbácsi a zsiráfhoz, még nem lesz igazad.
"Szerintem Sok Magyar Ember csak önmagát akarja sajnálni, vagy én nem tudom."
mint pl. te is önmagadat. az önsajnálat helyett elolvashatod a fenti válaszokat, volt több nagy igazság és 1-2 jó tipp, újdonságot már nem tudok hozzátenni.
De ez miért fáj neked? Egyébként szerintem minimális az a réteg aki VALÓBAN megengedhetné magának az efféle luxust.
A legtöbben csak a kisebbségi komplexusaik enyhítése miatt vesznek ilyen dolgokat. Mert azt nem hiszem, hogy egy becsületes vállalkozó (már ha van ilyen egyáltalán Magyarországon) ilyen baromságokra költené a pénzét.
Főleg ha azt vesszük, hogy egy vállalkozást beindítani is sok munka, idő és pénz. És lehet be sem indul. Ráadásul vállalkozás és vállalkozás között is ég és föld a különbség. Nem mindegy, hogy valaki zöldséges vagy autókereskedő. És lehet pont az előbbi fog jobban élni.
Egyébként pedig rengeteg 0%-os THM-es árucikk van, gyakorlatilag csak elviszed a cuccot és majd később fizetsz. Ekkor egy 600 eres smart TV sem olyan nagy kiadás, mert egy átlagosnak mondható fizetésből is ki lehet gazdálkodni a törlesztőt.
33-as:
Más kérdés, hogy 600 ezres tv-t soha nem vennék :)
"Egyébként pedig rengeteg 0%-os THM-es árucikk van, gyakorlatilag csak elviszed a cuccot és majd később fizetsz. Ekkor egy 600 eres smart TV sem olyan nagy kiadás, mert egy átlagosnak mondható fizetésből is ki lehet gazdálkodni a törlesztőt."
Ha hitelből meg tudja valaki venni, akkor hitel nélkül is. Hitel nélkül a dolgok többsége olcsóbb.
36
Számos termék van, ami ugyanannyi kamatmentes részletre, mint egyben. A futamidő alatt pedig a fennmaradó részt az ember gyümölcsöztetheti magának.
#36: Írtam, hogy 0%-os THM... de ne zavarjon. Ezeknek az a lényege, hogy nem fizetsz akkor hanem majd később, ráadásul ugyanannyit kell visszafizetned, mint amennyibe került volna.
És igen pont ebből alakulnak ki a válságok, amikor az emberek olyan pénzt kezdenek el költeni, ami mögött nincs fedezett, kvázi nem "lett megtermelve". És a legtöbben (sajnos) így fogyasztanak, fölösleges luxuscikkekre költenek.
... keresni (itt folytatom,mert válasz küldésre nyomtam véletlen, javítani meg nem. enged...).
A befolyt pénzeket újabb ingatlanba fektetheti az ember,ha akarja, vagy jól élhet belőle. Én. előbbit teszem. Rosszul nem élek, olyan pályát választottam, ahol nem. keresek rosszul, 200 felett van a jövedelmem, grafikus vagyok, és vállalkozó is vagyok, szóval ha nem lenne több lakásom se élnék szarul. Nekem mindig volt pénzem mindenre.. 18 éves koromtól van önálló jövedelmem, sose kértünk a szülőktől semmire pénzt..A sulijaim magam. fizettem, az első kocsim szintén, ami egy 25 éves passat volt. Nem. érdekelt, az érdekelt hogy a munkámhoz a cuccaim beférjenek és kész. És hogy miből fizetek ki kp-ban 220 ezret új mobilra? Az év végi prémiumból, ami duplája a havi fizetésemnek. Ja...és nincs 5 diplomám, még egy sem. Varrónőnek tanultam ifjú koromban és a varrógépet lecseréltem számítógépre. A szüleim egyszerű emberek. Sose herdálták a pénzt, nem voltunk elkapatva nem jártunk új Nike cipőben, és csak a konzervgyár üdülőjébe jártunk nyaralni. Az szüleim az első lakásukat SAJÁT fizetésből vették, plusz kaptak kamatmentes kölcsönt a munkahelyeikről és vissza nem. térítendőt is. Más rendszer volt, más világ, és akkor még huszonévesen tudott az ember lakást venni a fizetésből. De ők se mindig éltek jól. Faluról jöttek városba élni,anyám 8 általánost végzett, aoám szakmunkást. Volt hogy csak anyukám ment haza a mamámhoz velem, mert csak egy jegyre volt pénz. Nem lettünk magunktól elszállt emberek. Ezt se írtam még le soha, és a környezetem sem igen tudja, hogy mi a helyzet. Egy panelben élek, 17 éves autóm van. Átlag emberek a barátaim. Szoktam. jótékonykodni és igyekszem csak a fizetésemből megélni,mellette gyűjtögetni. 40 éves egyedülálló vagyok, és Nő, ha ez számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!