Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Olvasom itt a minimálbér...

Olvasom itt a minimálbér emelést és nem értem, miért nem lehet kb 300. 000 nettóra megemelni mint nyugaton?

Figyelt kérdés
Érettségim van, eladó vagyok 8 órában, hú de boldog lehetek, hogy jövőre majd emelik a minimálbért brt. 150-re, miért nem lehet 300.000et odaadni? Bezzeg a politikusnak emelik és saját maguknak szavaznak róla, a cég vezető nálunk évente cseréli a kocsiját, ez nagyon nem igazság..
2018. szept. 27. 21:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
63%

"Érettségim van, eladó vagyok 8 órában, hú de boldog lehetek, hogy jövőre majd emelik a minimálbért"

NEm kell ennek örülni. Képezd magad, menj el tanulni munka melett, és kereshetsz jobb állást.

De ha te elégedett vagy ezzel, akkor örülj ennek.

Én sima pultosként nettó 170 körül kerestem 5 évvel ezelőtt.

Aztán szültem, és gyed alatt elvégeztem egy OKJ tafolyamot. Most pénzügyes vagyok, és 200 felett van a nettóm. És 1 hónapja cseréltem le a 21 éves kocsimat egy 9 évesre...

;-)

Szóval hajrá, előtted a lehetőség! Ne állambácsitól várd, hogy megoldja az életed a minimálbér emeléssel!

2018. szept. 28. 11:15
 12/21 anonim ***** válasza:
92%
Ez kb olyan kérdés, mintha azt kérdeznéd, hogy ha kevés a pénz, miért nem nyomtatnak többet...
2018. szept. 28. 11:17
 13/21 anonim ***** válasza:
62%
Megemelnék 300-ra te mehetnél munkanélkülinek mivel nem ér annyit a munkád :) Amit lehet automatizálnának ahol van rá pénz. De sok cég bezárna és nőne a munkanélküliség.
2018. szept. 28. 13:32
 14/21 anonim ***** válasza:
55%

"Ez kb olyan kérdés, mintha azt kérdeznéd, hogy ha kevés a pénz, miért nem nyomtatnak többet..."

Képzeld, erre sokan rájöttek és csinálták is! Köztük Magyarország, nem is egyszer... :D

Általában a gazdaságilag ramaty állapotban lévő országok csinálják ezt, nem törődve a következményekkel.

2018. szept. 28. 14:15
 15/21 anonim ***** válasza:
58%

Kedves Kérdező! Tudod hogy az általad követelt nettó 300 e ft fizetésnek mennyi a bruttója és azt hogy ezen felül a munkáltatódnak még mennyi járulékot/adót kell utánad fizetnie az államnak? Ér ennyit a munkád?

Mivel itthon ennyiért találni munkaerőt hülye lesz a cég nyugati bért adni.

2018. szept. 28. 15:51
 16/21 anonim ***** válasza:
71%

"Általában a gazdaságilag ramaty állapotban lévő országok csinálják ezt"

USA, EU és a Japán központi bank teremtett pénzt a legtöbbet az utóbbi években.

2018. szept. 28. 16:39
 17/21 anonim ***** válasza:

A multik megtehetnék simán, hogy normális, nyugati bért adjanak. Se Dojcslándben, sem Öszterrájhban nem omlott össze emiatt a gazdaság.

Csak hát ugye a szent profitmaximalizálás jegyében, hogy a nagytőkének 100% haszna legyen a dolgon, ne csak 99%, elvisszük "nagylelkűen" a multinkat egy csóró elmaradott országba, és gombokért robotoltatjuk az átlagember. Béremelés? Még mit nem!? Örülj hogy adunk neked munkát, büdös rabszolga, még több pénz kéne, he, há' mitképzeetek, he!?

Na, ezért tart Magyarország ott, ahol.

2018. szept. 28. 18:47
 18/21 anonim ***** válasza:

"300 nettót sima bolti eladóként?! Diplomával, 15 év tapasztalattal, IT szektorban nem keresek ennyit!"

Nem keresel 300 nettót?! 15 év IT tapasztalattal? Iskolai rendszergazda vagy? Vagy hogy?

És én még azt hittem, hogy az ország legrosszabban fizetett IT alkalmazottja vagyok. Ezek szerint nem :)

2018. szept. 28. 19:45
 19/21 anonim ***** válasza:

"USA, EU és a Japán központi bank teremtett pénzt a legtöbbet az utóbbi években."

Az lehet de itt megvan a fedezet mögötte. Míg pl Venezuelai, Zimbabwe stb esetében nincs / nem volt még.

2018. szept. 29. 11:32
 20/21 anonim ***** válasza:
Nem fedezet van mögötte hanem hit. 50 éve nincs fedzet mögötte. Lassan jön a következő világválság kíváncsi leszek ott megint mennyi pénzt nyomnak majd, hogy ne omoljon össze a kártyavár egyelőre.
2018. szept. 29. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!