Olvasom itt a minimálbér emelést és nem értem, miért nem lehet kb 300. 000 nettóra megemelni mint nyugaton?
Az a 300at ki is kellene termelni a munkáddal.
Egyébként meg ha 300at keresne minimum mindenki, akkor jól elértéktelenedne a pénz.
"a cég vezető nálunk évente cseréli a kocsiját, ez nagyon nem igazság.."
Csinálj te is céget és adj magadnak annyi fizetést amennyit akarsz (illetve amennyit ki tudsz termelni).
Én egyáltalán nem sajnálom a cégvezetőktől a "nagyobb" fizetést, illetve az új autókat.
Nem minimálbért keresek, igaz ezért tettem is.
Sokkal szabadabb vagyok mint egy cégvezető. Sokkal kisebb a felelőségem is. Munkaidő leteltével számomra a cég kb nem létezik. Oldja meg a felső vezetés/főnökség a problémát. A munkaszerződésben leirtakat betartom és kész.
És nyugaton sem élsz különbül minimálbérből.
Egy ekkora mértékű emelésbe teljesen belebukna a gazdaság. Így is vannak olyan cégek akik alig tudják kigazdálkodni a munkabéreket. Ismerőseimtől folyamatosan hallok az elcsúszott/ ki nem fizetett bérekről...
Nyugattal pedig kár összehasonlítani magunkat, közelről sem vagyunk egy szinten. Ott fent pedig pont le*arják, hogy most a többi európai országban milyenek a fizetések. Az sem érdekelte őket amikor Szlovákia elhúzott mellettünk és úgy tűnik, hogy lassan Románia a következő ebben.
Vedd ki a biliből a kezedet, kislány! 300 nettót sima bolti eladóként?! Diplomával, 15 év tapasztalattal, IT szektorban nem keresek ennyit! Majd ha kitermeled a 300 nettót (ami kb 550 ezerbe kerül a munkáltatónak) a munkáddal, akkor háborogj!
Ha nyugati bért akarsz, menj ki nyugatra, senki nem tart vissza! Ja, hogy nyelvtudás az nuku? Akkor mégis mire számítottál itthon?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!