Ez szerintetek hibás volt?
Minden tantárgybol emelt szintu érettségiztem kitunore. Viszont eszközzel, vagyis egy high tech technologiával, nem irom le hogy mi az, de azzal sikerult. Észrevétlenul,nem csak az irásbeli, a szobeli is.
Persze szobilre már tanultam.
És xaak azért csináltam,mert enélkul nem vettek volna fel egyetemre, ugy gondolom elég sok emberrel kicseszés hogy évenként emelkednek a pontok,aki pl 6 éve érettségizett ugy mint én rendesen 220 pontom lett, akkor felvettek volna felsöoktarási szakképzésre, most viszont már a ponthatár 280 felett van fizetösre. Ingyenesre még feljebb.
És sikerult igy, leérettségizenm,485 pontom lett, felvettek egyetemre, és végre azt tanulom amit mindig is szerettem volna.
Szerintetek ezért hogy csaltam az érettségin érezzek lelkifurdalást? Muszály volt,hiszen nem volt pénzem magántanárra kb 600 ezer ft lett volna.
Az én véleményem az, hogy jól csináltad. Így vagy úgy, elérted a célod, és ez a lényeg. Erősebb voltál mint a rendszer, hiába megkerüléssel/csalással de sikerült.
A másik oldala pedig, hogy te tanulni akarsz, és ezért csaltál. A cél a nem mind1. Tudod, a cél szentesíti az eszközt...
Egyrészt szerintem hibás az egész érettségi-felvételi rendszer. Másrészt egy csaló vagy, aki a szabályok kijátszásával előzött meg más, potenciálisan nála okosabb, lelkiismeretesebb embereket. Ez velük szemben "kicseszés"...
Ja, és az a muszály az muszáj; remélem, magyarból nem lettél kitűnő
Figyelj azt tegyuk hozzá, hogy akik most érettségiznek,teljesen másképp tanultak 9töl. Mivel más rendszer van. Mint pl 2012 ben.
Viszont aki 2012 ben teljesitette oké nem kitunore, de annyi ponttal hogy bekeruljon aztán mégse kerult be. Következö évben meg változtatták emeltek a pontokon. 2020 ra meg már csak nyelvvizsgávl ,meg emelttel lehet bekerulni.
Tehát ez a rendszer, ez az egész hogy csak igy leher bekerulni.
Hiszen egyetem nélkul mihez kezd az ember? Elmegy utcát seperni? Vagy árut feltölteni?
Maga az érettségi semmit sem ér.
# 6
Régen meg minden egyes egyetemre külön kellett felvételizni, a saját egyedi szabályaik szerint. Ezzel szemben most évtizedes érettségikkel is be lehet kerülni, ha akarsz.
Az, hogy hoztak néhány "nehezítést", mint a kötelező emelt egy csomó szakra, és a nemsokára bevezetendő kötelező nyelvvizsga, nem olyan nagy dolog, még mindig be lehet kerülni évekkel korábban teljesített érettségikkel, 0 tanulással. Viszont a lehetőség továbbra is nyitva áll mindenkinek a javításra, hiszen bármikor újraérettségizhetsz 1-1 tárgyból, és nyelvvizsgát sem tiltott letenni.
Az, hogy neked 220 pontod van önerőből, nem a rendszer hibája. Nekem pl. 2010-ben sikerült összehoznom 400 pont felett, úgy, hogy az még mindig 400 pont felett érne, ha jelentkeznék. (Nem magamat akarom fényezni, rengeteg embernek sikerült 6-8-10 éve ugyanúgy 400 pont felett teljesíteni.) Lehet itt hivatkozni arra, mennyire megváltozott a rendszer, csak ez egyrészt nem igaz (maga az érettségi követelményrendszer nemigen változott, az más kérdés, hogy egyes szakokra nehezebb már bekerülni), másrészt annak idején is lehetett volna jobban teljesíteni, és akkor most hátradőlve juthatnál be jobbnál jobb helyekre.
Ha egy érettségit nem tudtál letenni, csak csalással, akkor nem tudom mit fogsz kezdeni egyetemen. Végigcsalhatod azt is, aztán majd nézhetsz a munkahelyeden, hogy azt sem tudod milyen sorozatban vagy (ismerek rengeteg ilyet). Aztán csodálkozol majd, hogy nem megy, meg nem kellesz sehova, pedig hány papírod van.
Vagy összeszedheted magad, tanulhatsz normálisan és akkor kezdhetsz a szakmáddal valamit. Bár rengeteg semmihez nem értő kókler, jó helyezkedéssel, gátlástalansággal könnyebben él, mint rengeteg becsületesen dolgozó.
Nem álszenteskedni akarok, egy egy egyetemi vizsgán én is puskáztam, de ha valamihez érteni akarsz, arra azért időt és energiát kell szánni.
Ez a "muszály" például nagyon jól példázza a korábbi lusta hozzáállásodat is, én még mindig emlékszem, amikor a j-ly szavakat tanultuk, mennyire komolyan vettem, pedig általános első felében volt. Te pedig érettségi után még mindig nem tudod.
Bocs de, a munkáltatoknak nem az számit hogy mennyire magolod be hogy ki volt az Árpád házi Király, vagy hogy mennyire érted a matekot és stb. Munkáltatoknak az kell aki valamilyn teruleten Gyakorlott.
Pl egy villanyszerelö.
Mi értelme van elméletet tanulni,ha gyakorlatban megtanulja az elméletet la a gyakorlstot is.
Az a baj sok egyetemistával hogy beulnek elöadásra stb. Bulizni mennek,de nem mennek el pl gyakornoknak dolgozni.
Én marketing irányon vagyok és járok gyakorlatra, projekten veszek részt.
Mert maga a,szakterulet érdekel.
De ez mindenhol igy van.nem az elmélet számit hanem a gyakorlat. Elmélet az xsak annyiban fontos hogy megtanulja az ember az alapfogalmakat,de sok iskola belemélyul, de gyakorlatot nwm adnak, mert hogy az már több szervezést igényel, és egyszerubb leultetni a diákot a padba, minthogy tevékenységet is végezzenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!