Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csináljak hogy ne veszítse...

Mit csináljak hogy ne veszítsek el állásokat a hibás magyar beszédem miatt?

Figyelt kérdés

Most mondtam fel egy ZRT-nek, mert nem ment a pénzügyi szoftverük használata. Vizsgák stb.

Volt a közelben egy magán egészségügyi intézet az előbb bementem, és rögtön fogadott állásügyben a szolgálatvezető:

Végzettséged? Bla bla bla

Hol dolgoztál. Bla bla bla

Vezető: Ok mond már meg mi a gond a beszédeddel??

?? (Mások azt mondják hogy gond van a beszédemmel...)

Néha kicsit hadarok...?

Már a tanfolyamon is észrevettelek. Gond van a beszédeddel!?

Igen kb 70 mondták az évek alatt hogy úgy hangzok mint egy magyarul nagyon jól beszélő külföldi aki tanulta a magyart. Jártam logopédushoz 1992-ben.

Az a baj hogy a cég ügyfelei betegek, pánikolnak, szellemileg nem tiszták rosszul beszélnek és a te beszédhibáddal konfliktusokba fogsz kerülni és rontasz majd a meglévő rossz helyzeten, nem fogom javasolni a tulajdonosoknak a te felvételedet, még akkor sem ha egyébként megfelelnél...????

2017. nov. 16. 16:13
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésed alapján bizonyos, hogy össze vissza beszélsz, de lehet még beszédhibád is pluszban, nem lehet így kérdés alapján megmondani. Keress egy logopédust, de az is lehet, hogy szervi oka van és akkor nem fogsz tudni rajta változtatni.
2017. nov. 16. 17:05
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem beszélek összevissza, nagyon logikusan beszélek.

Az egészségüggyel kapcsolatban volt komoly egészségügyi gyakorlatom és felsőfokú angol nyelvtudásom és a cég egy ilyen angolos közegben mozgott...

2017. nov. 16. 17:10
 3/10 anonim ***** válasza:
91%
Egyenlő bánásmód hatóságot rájuk kell uszítani
2017. nov. 16. 20:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Az lehet, hogy "nagyon logikusan" beszélsz (vagy legalábbis így hiszed, de a kérdésbeli leírásod elég zagyva.
2017. nov. 16. 20:32
 5/10 anonim ***** válasza:
95%
Totál érthetetlen a kérdés. Neked nem a beszédeddel van feltétlenül baj, hanem egyáltalán nem tudsz fogalmazni.
2017. nov. 16. 23:07
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Mar csak a kerdesed kiirasanak osszeszedettsegebol is latszik, hogy nagyon kaotikusak a gondolataid. Es ez most irasaban volt, amire van idod. Elo beszedben gondolom tenyleg rosszabb. Viszont jo hir! Felismerted a hibad, ami jo. A legtobb olyan ember aki ossze-vissza beszel az nincs is tudataban a dolognak. Nem hinnem, hogy kepessegbeli problemaid lennenek, szerintem itt inkabb modszertani vizsgalatra lenne szukseg. Logopedusnal kezdenek, jobb otletem nincs.

Ha magadat akarod "kezelni", akkor probalj koncentraltabban, lassabban beszelni, hogy legyen idod magadban osszeszedni a gondolataid. Mondj el magadban mindent parhuzamosan 1x mielott kimondod. Ilyesmi tippjeim lennenek. Hajra!

2017. nov. 17. 01:54
 7/10 A kérdező kommentje:
2007-ben a bérházban ahol laktam volt egy barkácsbolt ahol eladót kerestek. Nem volt lóvém, bevállaltam. Az első próbanap a tulaj 20 x szólt rám: BÉLA NE HADARJON AZ ÜGYFÉLLEL!!!!! Feidegesíti, összezavarja őket! A tulaj majdnem magyartanár képességekkel rendelkezett.
2017. nov. 18. 15:59
 8/10 anonim ***** válasza:
Öcsém, ha hadarsz, tényleg ne legyél ügyfélszolgálatos!
2017. nov. 21. 15:54
 9/10 A kérdező kommentje:

Stresszhelyzetben pánikolok is és dadogni is szoktam.

Viszont akik a közelembe vannak, nagyon hamar hozzászoknak a beszédhibáimhoz ezért csak kb 600 ból 1 ember szól rám, meglepődök és ott helyben cseszegetésnek értelmezem...

2017. nov. 22. 09:58
 10/10 anonim ***** válasza:
Oke, akkor vagy maradj amellett az 599 ember mellett aki nem szol rad (vagy nem zavarja oket vagy letojjak) es dolgozz veluk, vagy ha mar ennyire tudod, hogy dadogsz meg hadarsz, akkor valtoztass rajta. Nem tudom mit lehet ezen meg ragozni.
2017. nov. 22. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!