Mit csináljak hogy ne veszítsek el állásokat a hibás magyar beszédem miatt?
Most mondtam fel egy ZRT-nek, mert nem ment a pénzügyi szoftverük használata. Vizsgák stb.
Volt a közelben egy magán egészségügyi intézet az előbb bementem, és rögtön fogadott állásügyben a szolgálatvezető:
Végzettséged? Bla bla bla
Hol dolgoztál. Bla bla bla
Vezető: Ok mond már meg mi a gond a beszédeddel??
?? (Mások azt mondják hogy gond van a beszédemmel...)
Néha kicsit hadarok...?
Már a tanfolyamon is észrevettelek. Gond van a beszédeddel!?
Igen kb 70 mondták az évek alatt hogy úgy hangzok mint egy magyarul nagyon jól beszélő külföldi aki tanulta a magyart. Jártam logopédushoz 1992-ben.
Az a baj hogy a cég ügyfelei betegek, pánikolnak, szellemileg nem tiszták rosszul beszélnek és a te beszédhibáddal konfliktusokba fogsz kerülni és rontasz majd a meglévő rossz helyzeten, nem fogom javasolni a tulajdonosoknak a te felvételedet, még akkor sem ha egyébként megfelelnél...????
Nem beszélek összevissza, nagyon logikusan beszélek.
Az egészségüggyel kapcsolatban volt komoly egészségügyi gyakorlatom és felsőfokú angol nyelvtudásom és a cég egy ilyen angolos közegben mozgott...
Mar csak a kerdesed kiirasanak osszeszedettsegebol is latszik, hogy nagyon kaotikusak a gondolataid. Es ez most irasaban volt, amire van idod. Elo beszedben gondolom tenyleg rosszabb. Viszont jo hir! Felismerted a hibad, ami jo. A legtobb olyan ember aki ossze-vissza beszel az nincs is tudataban a dolognak. Nem hinnem, hogy kepessegbeli problemaid lennenek, szerintem itt inkabb modszertani vizsgalatra lenne szukseg. Logopedusnal kezdenek, jobb otletem nincs.
Ha magadat akarod "kezelni", akkor probalj koncentraltabban, lassabban beszelni, hogy legyen idod magadban osszeszedni a gondolataid. Mondj el magadban mindent parhuzamosan 1x mielott kimondod. Ilyesmi tippjeim lennenek. Hajra!
Stresszhelyzetben pánikolok is és dadogni is szoktam.
Viszont akik a közelembe vannak, nagyon hamar hozzászoknak a beszédhibáimhoz ezért csak kb 600 ból 1 ember szól rám, meglepődök és ott helyben cseszegetésnek értelmezem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!