Ti észrevettétek hogy nőtt a béretek? Hogy lehet hogy a csapból is béremelés folyik de sem én sem a környezetemben senki nem kapott emelést évek óta?
A csapból is az ilyesmi hírek cikkek folynak, mint pl a portfolio.hu szakportál cikke:
2018. júliusban a bruttó átlagkereset 326 700 forint volt, 12,8%-kal magasabb, mint egy évvel korábban. 2018. január–júliusban a bruttó átlagkereset 324 700 forint, a nettó átlagkereset 216 000 forint volt, mindkettő egyaránt 12,1%-kal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A növekedésre a minimálbér és a garantált bérminimum 8, illetve 12%-os emelése, a költségvetési szféra egyes területeit, továbbá bizonyos állami közszolgáltató cégek dolgozóit érintő keresetrendezések voltak hatással.
Na most én a munkahelyemen 2012ben kaptam utoljára emelést azóta fillért se, és a munkáltató már közölte senki ne is álmodjon emelésről sem idén sem jövőre sem semmikor.
A környezetemben aki élt és mozgott ismerős rokon családtag stb végigkérdeztem ki mikor kapott emelést és 1 db embert találtam a megkérdezett vagy 30 emberből akinek a minimálbérét megemelték a jogszabályi változások miatt. 30ból 1 ember, az is valami bruttó 10.000 talán az emelés....
Hol vannak az emelt bérek? Én vagyok rossz helyen? Én meg az ismerősi körben mindenki?
Érdekes nem?
2008 óta egy forint emelést se kaptam.
A médiában már komikus ami megy. Nem szoktam politizálni, de sokszor már a tv-ben a híradó jobb mint a kabaré.
Felváltva jönnek a hírek, hogy dübörög a gazdaság, hatalmas mértékben nőnek a bérek, defláció van, minden egyre olcsóbb, Magyarország Európa gazdasági nagyhatalma, stb.
A másik variáció, ha bármi rossz történik, azonnal: Soros! Soros bérencek!
Vicc.
Döbbenetes, hogy milyen tömeghipnózis megy és hogy tényleg vannak emberek, akik ezeket elhiszeik.
Édesanyámnak négy diplomája van, 2008 óta nem emelkedett a bére...
Ellenben a cafeteriát elvették, egyre több a munka mert sokan mennek el, + idióta fideszes átcsoportosítások, haverok megjelenése.
Köztisztviselőként ill. kormánytisztviselőként dolgozik '97 óta. Állítása szerint akár csak 10-15 éve is egy korrekt munkahely volt.
Azért nem mond(ott) fel, mert egyedülálló anya, ha felmond, addig míg talál munkát, miből élünk meg? Hisz hiába van négy diplomája (agrármérnök, gyógypedagógus, közgazdász meg még valami..), sokszor nem sokat érne vele, ugyanis általában a cicababákat/haverokat veszik fel, nem a 40+ éves depresszióval küzdő egyedülálló édesanyákat...
Természetesen ki akar ugrani, már jópár éve tervezgeti, hogy elmegy pl gyógypedagógusnak, vagy kivált pl egy darázsirtó képesítést... 2-3 éven szerintem nekem is lenne valamilyen állandó(bb) munkám, keresetem...
De nagyon nehéz váltani, és egyáltalán nem biztos hogy sikerül.. Na meg az embernek sokkal nehezebb, ha egy családot kell fenntartani, mint ha egyedül csinálná.
Nagymamám ugyanebben a helyzetben volt a 90'-es évek végén/2000-es évek elején, utálta a munkáját, ki akart törni. Hát, hiába volt szaktekintély, hiába az okleveles mérnöki diploma (vegyészet), rengeteg tapasztalat (nyomdaipar, kerámiaipar, fogyasztóvédelem stb) egyszerűen nem kellett kb SEHOVA! Akkor meg hogyan mondjon fel a sz* munkahelyéről?
Egyébként 2011-ben ment nyugdíjba, a fityisz még akkor 1 milliót kiszedett a zsebéből (átnevezték a köztisztviselőt kormánytisztviselőnek ugye).
Remélem nekem bővebb választásom lesz a munkahelyek közül, ha kézhez kapom a villamosmérnöki diplomát, nem csak a sz* melóhely, vagy semmi.
18F (lehet lepontozni a korom miatt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!