Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti észrevettétek hogy nőtt a...

Ti észrevettétek hogy nőtt a béretek? Hogy lehet hogy a csapból is béremelés folyik de sem én sem a környezetemben senki nem kapott emelést évek óta?

Figyelt kérdés

A csapból is az ilyesmi hírek cikkek folynak, mint pl a portfolio.hu szakportál cikke:

2018. júliusban a bruttó átlagkereset 326 700 forint volt, 12,8%-kal magasabb, mint egy évvel korábban. 2018. január–júliusban a bruttó átlagkereset 324 700 forint, a nettó átlagkereset 216 000 forint volt, mindkettő egyaránt 12,1%-kal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A növekedésre a minimálbér és a garantált bérminimum 8, illetve 12%-os emelése, a költségvetési szféra egyes területeit, továbbá bizonyos állami közszolgáltató cégek dolgozóit érintő keresetrendezések voltak hatással.

Na most én a munkahelyemen 2012ben kaptam utoljára emelést azóta fillért se, és a munkáltató már közölte senki ne is álmodjon emelésről sem idén sem jövőre sem semmikor.

A környezetemben aki élt és mozgott ismerős rokon családtag stb végigkérdeztem ki mikor kapott emelést és 1 db embert találtam a megkérdezett vagy 30 emberből akinek a minimálbérét megemelték a jogszabályi változások miatt. 30ból 1 ember, az is valami bruttó 10.000 talán az emelés....

Hol vannak az emelt bérek? Én vagyok rossz helyen? Én meg az ismerősi körben mindenki?

Érdekes nem?

2018. szept. 20. 12:57
1 2 3 4 5
 1/45 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Átlag. Érted? Ha 1 embernek nőtt 20%-kal, a tiéd meg semennyivel, akkor átlagosan 10%-kal nőtt a béretek. Igen, rossz a mintavételezésed. Lásd: a parlamenti képviselőké mennyivel is nőtt?
2018. szept. 20. 13:01
 2/45 A kérdező kommentje:
Na de hol vannak azok akiknek nőtt? Hol? Élő ember van oylan ? Miért nem találkozom én eggyel sem?
2018. szept. 20. 13:01
 3/45 anonim ***** válasza:
73%
Soha ne a saját ismerősi körödet tekintsd mintanak. Hogy megértsd....ha te ellenzéki vagy, akkor az ismerősi köröd is az nagy eséllyel, így kérdezheted hogy nyert más. Ugyanez igaz a béremélesekre is.
2018. szept. 20. 13:08
 4/45 anonim ***** válasza:
100%
Egy példa, egészségügy. Párom 5 évvel ezelőtt keresett 180.000-t, egy segédápoló 110-et. Most keres 200-at, segédet meg felveszik 180-al. Nőttek a bérek, csak nem egyformán. Lassan egy betegtologató jobban keres, ha nem éjszakázna.
2018. szept. 20. 13:11
 5/45 anonim ***** válasza:
94%

Az én bérem 5 év alatt duplájára nőtt, igaz, hogy pályakezdőhöz képest, és rengeteget fejlődtem, elvégeztem egy Msc képzést és több szakirányú továbbképzést.

Édesanyám saját munkakörében maradt, újonnan egy bsc diplomát írtak elő számára amit meg is csinált 50 éves létére, neki is rengeteget nőtt a fizetése, pedig állami szektor, kórházi dolgozó. Persze azon könnyű volt emelni... Na mindegy.

Környezetemben még egy péket ismerek, neki is folyamatosak az emelések, nagyáruházban dolgozik (majdnem annyit keres érettségi+szakmuknával, mint én 2 diplomával, persze kényelmetlenebb körülmények között, több munkával).

Édesapám is kapott emelést, előléptetéssel, de neki még mindig baromira alacsony, csak ő az az abszolúte lojális dolgozó, aki 18 évesen elment a céghez és bármi van, kitart. Na az egy rakás kaki cég, olyan mentalitással, mint a tiéd.

Na szóval rád térve, az a munkáltató, aki azt mondja, hogy ne is álmodj emelésről és nem azt, hogy dolgozz, fejlődj, csináld, és meglesz a jutalmad, az baromira nem érdemli meg, hogy bárki is dolgozzon neki.

De ha te meg beéred ennyivel, nem törekszel fejlődésre, akkor nem is fogsz emelést kapni. Ha ugyan azt a szalagmunkát végzed 10 éve, akkor ne várj nagy csodára.

Szóval vagy veled, vagy a munkáltatóval lehet gond.

2018. szept. 20. 13:14
 6/45 A kérdező kommentje:

Én csak anynit mondok hogy marhára örülnék ha 180ról 200ra nőtt volna a bérem. Marhára.

mert 2012 óta 5 ft-ot nem emeltek nekem és ugyanúgy bruttó 160at keresek mint 12ben.

2018. szept. 20. 13:18
 7/45 A kérdező kommentje:

„Ha ugyan azt a szalagmunkát végzed 10 éve, akkor ne várj nagy csodára.“

Nem vagyok szalagmelós elviekben diplomás munkakörben vagyok diplomával. Miért írom hogy elviekben? Mert 10 év alatt se jöttem rá hogy ehhez a melóhoz minek kell diploma, de tény hogy csak azzal végezhető akinek nincs fel se veszik.

És még mielőtt megkérdeznék diplomával miért vagyok itt: mert soha mást én még nem találtam ahol többet adnának + fel is vennének. Mert ugye az édeskevés hogy itt ennyi meg annyi a bér-és fel is vesznek engem oda? Nem. Akkor mindegy mennyi a bér.

2018. szept. 20. 13:25
 8/45 A kérdező kommentje:

„az baromira nem érdemli meg, hogy bárki is dolgozzon neki.“

Pedig vagyunk itt vagy 25en, és sose volt munkaerő problémája. Ugyanazok a lúzersenkik (ld én )vagyunk itt száz éve és el nem mennénk sehova ha ostort csattogtatna a hátunkon akkor se.(és nem azért mert annyira szeretünk itt lenni....). Persze ugyan hova is mennénk.

2018. szept. 20. 13:32
 9/45 anonim ***** válasza:
92%
nekem majdnem duplájára nőtt a bérem.
2018. szept. 20. 13:34
 10/45 A kérdező kommentje:
Na pont ezt kérdezem hogy ilyen emberek hol vannak a real life-ban? Mert én ilyet még csak a mesében láttam.
2018. szept. 20. 13:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!