Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állás váltás hogyan folyik?

Állás váltás hogyan folyik?

Figyelt kérdés

Nem oltást, alázást kérek, de fogalmam sincs hogyan megy a munkahely váltás, meglévő állásból. Emiatt nem merek teljes munkaidőbe elmenni xy helyre. Szerettem volna szakmámban dolgozni, de nincs szerencsém, viszont kellene a teljes munkaidős bér. Egyrészt vannak interjúk, amikre tudnék menni, de ugyanakkor nincs pofám azért elmenni xy helyre, hogy akár négy, öt hónap után lelépjek onnan, vagy interjúkra járkáljak.

Hogyan megy ez, adnak szabadnapot? Kivenni egy napot egy gyenge első körös interjúra? Nem feltűnő?

2018. jún. 2. 18:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Általában szabadnapot szokott kivenni rá az ember- igaz, akkor úgy kell szercezni, hogy 2 héttel a datum előtt ki kellene kérni a szabit a főnöktől.
2018. jún. 2. 18:45
 2/4 anonim ***** válasza:

Azt kérdezed, hogy hogy tudsz elmenni interjúra, ha kézben van állásod? Ha olyan a munkahely, és lehet egyik napról a másikra szabit kivenni, akkor lehet azt például. Vagy munka előtt/után is mehetsz interjúra, én voltam már este 6-kor.

Azt pedig felejtsd el, hogy "nincs pofád" 4-5 hónap után felmondani. Te nem valami jótékonysági szervezet vagy, és nyugi, a cég másnapra talál valakit a helyedre. Én is ilyen lelkiismeretes vagyok, de hidd el, amint kilépsz az ajtón és lépsz kettőt, már rohadtul nem fog érdekelni, mi lesz a munkával nélküled, hiába érezted a felmondás beadásakor még azt, hogy "cserben vagyod" a céget. Hiszen ha eljössz, azért teszed, mert neked jobb lesz, kit érdekel a munkáltató (forditott esetben ők is ugyanúgy kitennének minden lelkizés nélkül).

2018. jún. 2. 18:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Fel nap szabi(házon kívüli privát program), mert el kell intézz valamit, sok helyen ezt előtte utána ledolgozod.(így jártam el én is, és sem a szabim száma sem a munka nem sérült)

Ha meg felállász, akkor felállsz. Idén a második helyemen vagyok, január végén elköszöntem, február elsején elkezdtem betanulni, február végén hivtak interjúra, március elején kaptam a telefont, hogy várnak, így március végén ott is elköszöntem, ennyi. Csak papírmunka. Tőled függ, hogy a felmondási időd miként csinálod végig. A cégnek meg benne van a pakliban, hogy lesznek olyanok, akik akár két hét után felállnak, és olyanok is akik onnan mennek nyugdíjba.

2018. jún. 3. 07:16
 4/4 anonim ***** válasza:

" ugyanakkor nincs pofám azért elmenni xy helyre, hogy akár négy, öt hónap után lelépjek onnan"

Előző válaszolóval szemben szerintem ebben teljesen igazad van, egy egy jó hozzáállás.

A cégnek aki felvesz komoly pénzébe vagy (hirdetés, kiválasztás, betanítás) így tényleg nem korrekt hamar otthagyni őket.

Az önéletrajzodban sem néz ki jól a gyakori váltás.

Persze ha egyszeri alkalomról van szó, pl most elmégy valahova dolgozni, majd onnan nemsokára továbblépsz a szakmáddal kapcsolatos helyre - és onnan már nem lépsz le pár hónap után - akkor azért az megbocsátható dolog.

2018. jún. 3. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!