Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti észrevettétek hogy nőtt a...

Ti észrevettétek hogy nőtt a béretek? Hogy lehet hogy a csapból is béremelés folyik de sem én sem a környezetemben senki nem kapott emelést évek óta?

Figyelt kérdés

A csapból is az ilyesmi hírek cikkek folynak, mint pl a portfolio.hu szakportál cikke:

2018. júliusban a bruttó átlagkereset 326 700 forint volt, 12,8%-kal magasabb, mint egy évvel korábban. 2018. január–júliusban a bruttó átlagkereset 324 700 forint, a nettó átlagkereset 216 000 forint volt, mindkettő egyaránt 12,1%-kal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A növekedésre a minimálbér és a garantált bérminimum 8, illetve 12%-os emelése, a költségvetési szféra egyes területeit, továbbá bizonyos állami közszolgáltató cégek dolgozóit érintő keresetrendezések voltak hatással.

Na most én a munkahelyemen 2012ben kaptam utoljára emelést azóta fillért se, és a munkáltató már közölte senki ne is álmodjon emelésről sem idén sem jövőre sem semmikor.

A környezetemben aki élt és mozgott ismerős rokon családtag stb végigkérdeztem ki mikor kapott emelést és 1 db embert találtam a megkérdezett vagy 30 emberből akinek a minimálbérét megemelték a jogszabályi változások miatt. 30ból 1 ember, az is valami bruttó 10.000 talán az emelés....

Hol vannak az emelt bérek? Én vagyok rossz helyen? Én meg az ismerősi körben mindenki?

Érdekes nem?

2018. szept. 20. 12:57
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha azt írod, hogyha ostorral verne sem mennél el, akkor mégis miért emelne a fizetéseken? Nem a saját maga ellensége.

Ha vidéki városban dolgoztok, ahogyan sejtem, akkor sokkal kevesebb a lehetőségetek máshová menni, főleg, ha ahogyan te is írtad, egyáltalán nem versenyképes a diplomád. A bérek ott emelkednek, ahol muszáj, ahol a dolgozók és a piac kiharcolják.

Illetve ott, ahol van fejlődés és ez neked (is) köszönhető, mérhető a munkádon és teljesítményeden.

2018. szept. 20. 13:46
 12/45 A kérdező kommentje:

"Ha vidéki városban dolgoztok, ahogyan sejtem"

Bp. Bizony a "nagy " főváros!

2018. szept. 20. 13:47
 13/45 anonim ***** válasza:
100%

az átlag bér fogalma, csak egy játék a számokkal

nem tükrözi a valós bérviszonyokat,

a mostanában promótált átlegbér növekedéseket a minimál bér emelések miatti statisztikai adatokból állítják elő,

A valóság valóban más

Tény hogy vannak akiknek emelkedika bére, de atöbbség ebből szinte semmit nem érzékel.

2018. szept. 20. 13:48
 14/45 anonim ***** válasza:
100%

Hát akkor meg tényleg a ti tűrésetekkel van probléma. Én a fizetés duplázását Miskolcon értem el, pedig mennyire le van szakadva a fővárostól.

Mostmár eléggé érdekel, hogy milyen munkakörben, milyen diplomával dolgozol. Elárulod?

Volt amúgy korábban kérdés azzal kapcsolatban, hogy hogy lehet, hogy adott cégen belül az idős szakik bérét nem emelik, a fiatal tapasztalatlanokat meg magasabb fizuért veszik fel, mert olcsóbban nem mennek el. Hát pont így.

2018. szept. 20. 13:51
 15/45 anonim ***** válasza:
100%

Én 3 éve vagyok a cégnél, pénzügyes, és 150-ről 230-ra nőtt a bérem...

AMúgy a minimálbér emelés, meg a képviselők béremelése sokat javított az átlagon.

2018. szept. 20. 13:53
 16/45 anonim ***** válasza:
94%
Én 1 éve vagyok a jelenlegi munkahelyemen és ez idő alatt 2X igen KÉTSZER is emelték a bérem!!! Így most keresek 220 ezret bruttóban! Szóval nem az számít hányszor emelik, hanem hogy mennyivel...
2018. szept. 20. 14:52
 17/45 anonim ***** válasza:
80%
Nekem vidéken(Pécs) csak idén 200 ezerrel nőtt a fizetésem.
2018. szept. 20. 14:53
 18/45 anonim ***** válasza:
69%
Nekem két év alatt 300 bruttó roll 650 re nott
2018. szept. 20. 15:06
 19/45 anonim ***** válasza:
100%

"Nekem két év alatt 300 bruttó roll 650 re nott"

Aha, neked biztosan. :D ROLL

2018. szept. 20. 15:09
 20/45 A kérdező kommentje:
jo hat hangzatos szar kamukat en is tudok irni. nekem 500.000rol 3.800.000re nott a berem 1 het alatt...
2018. szept. 20. 15:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!