Ti észrevettétek hogy nőtt a béretek? Hogy lehet hogy a csapból is béremelés folyik de sem én sem a környezetemben senki nem kapott emelést évek óta?
A csapból is az ilyesmi hírek cikkek folynak, mint pl a portfolio.hu szakportál cikke:
2018. júliusban a bruttó átlagkereset 326 700 forint volt, 12,8%-kal magasabb, mint egy évvel korábban. 2018. január–júliusban a bruttó átlagkereset 324 700 forint, a nettó átlagkereset 216 000 forint volt, mindkettő egyaránt 12,1%-kal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A növekedésre a minimálbér és a garantált bérminimum 8, illetve 12%-os emelése, a költségvetési szféra egyes területeit, továbbá bizonyos állami közszolgáltató cégek dolgozóit érintő keresetrendezések voltak hatással.
Na most én a munkahelyemen 2012ben kaptam utoljára emelést azóta fillért se, és a munkáltató már közölte senki ne is álmodjon emelésről sem idén sem jövőre sem semmikor.
A környezetemben aki élt és mozgott ismerős rokon családtag stb végigkérdeztem ki mikor kapott emelést és 1 db embert találtam a megkérdezett vagy 30 emberből akinek a minimálbérét megemelték a jogszabályi változások miatt. 30ból 1 ember, az is valami bruttó 10.000 talán az emelés....
Hol vannak az emelt bérek? Én vagyok rossz helyen? Én meg az ismerősi körben mindenki?
Érdekes nem?
Hát ha azt írod, hogyha ostorral verne sem mennél el, akkor mégis miért emelne a fizetéseken? Nem a saját maga ellensége.
Ha vidéki városban dolgoztok, ahogyan sejtem, akkor sokkal kevesebb a lehetőségetek máshová menni, főleg, ha ahogyan te is írtad, egyáltalán nem versenyképes a diplomád. A bérek ott emelkednek, ahol muszáj, ahol a dolgozók és a piac kiharcolják.
Illetve ott, ahol van fejlődés és ez neked (is) köszönhető, mérhető a munkádon és teljesítményeden.
"Ha vidéki városban dolgoztok, ahogyan sejtem"
Bp. Bizony a "nagy " főváros!
az átlag bér fogalma, csak egy játék a számokkal
nem tükrözi a valós bérviszonyokat,
a mostanában promótált átlegbér növekedéseket a minimál bér emelések miatti statisztikai adatokból állítják elő,
A valóság valóban más
Tény hogy vannak akiknek emelkedika bére, de atöbbség ebből szinte semmit nem érzékel.
Hát akkor meg tényleg a ti tűrésetekkel van probléma. Én a fizetés duplázását Miskolcon értem el, pedig mennyire le van szakadva a fővárostól.
Mostmár eléggé érdekel, hogy milyen munkakörben, milyen diplomával dolgozol. Elárulod?
Volt amúgy korábban kérdés azzal kapcsolatban, hogy hogy lehet, hogy adott cégen belül az idős szakik bérét nem emelik, a fiatal tapasztalatlanokat meg magasabb fizuért veszik fel, mert olcsóbban nem mennek el. Hát pont így.
Én 3 éve vagyok a cégnél, pénzügyes, és 150-ről 230-ra nőtt a bérem...
AMúgy a minimálbér emelés, meg a képviselők béremelése sokat javított az átlagon.
"Nekem két év alatt 300 bruttó roll 650 re nott"
Aha, neked biztosan. :D ROLL
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!