Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti észrevettétek hogy nőtt a...

Ti észrevettétek hogy nőtt a béretek? Hogy lehet hogy a csapból is béremelés folyik de sem én sem a környezetemben senki nem kapott emelést évek óta?

Figyelt kérdés

A csapból is az ilyesmi hírek cikkek folynak, mint pl a portfolio.hu szakportál cikke:

2018. júliusban a bruttó átlagkereset 326 700 forint volt, 12,8%-kal magasabb, mint egy évvel korábban. 2018. január–júliusban a bruttó átlagkereset 324 700 forint, a nettó átlagkereset 216 000 forint volt, mindkettő egyaránt 12,1%-kal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A növekedésre a minimálbér és a garantált bérminimum 8, illetve 12%-os emelése, a költségvetési szféra egyes területeit, továbbá bizonyos állami közszolgáltató cégek dolgozóit érintő keresetrendezések voltak hatással.

Na most én a munkahelyemen 2012ben kaptam utoljára emelést azóta fillért se, és a munkáltató már közölte senki ne is álmodjon emelésről sem idén sem jövőre sem semmikor.

A környezetemben aki élt és mozgott ismerős rokon családtag stb végigkérdeztem ki mikor kapott emelést és 1 db embert találtam a megkérdezett vagy 30 emberből akinek a minimálbérét megemelték a jogszabályi változások miatt. 30ból 1 ember, az is valami bruttó 10.000 talán az emelés....

Hol vannak az emelt bérek? Én vagyok rossz helyen? Én meg az ismerősi körben mindenki?

Érdekes nem?

2018. szept. 20. 12:57
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
91%
Lassan mínuszba megyek, és nekem kell majd fizetni, hogy itt élek :( Utóbbi 3 évben közmunkában dolgoztam diplomával irodán, br 106-ért, a nyáron kitálálta a munkaügyi, hogy a diplomásokat nem közvetíti ki az új programba, így most br 70 az álláskeresési, ha lejár, akkor 0 lesz a bevételem, ellenben fizethetem majd a 7300-at tb-re. Pályázgatok, amire tudok, bár nem sok hirdetés van, meg úgy tapasztalom, még mindig az a trend, hogy válaszra sem méltatják az embert.
2018. szept. 20. 17:28
 32/45 anonim ***** válasza:
0%
Ha ennyire életképtelen vagy... Akkor már bocsánat de ez a maximum
2018. szept. 20. 17:29
 33/45 anonim ***** válasza:
71%
@25 SSC szektorban dolgozom mióta teljes állásban vagyok, lépegettem előre, semmi extra.
2018. szept. 20. 18:46
 34/45 anonim ***** válasza:
97%
Nekem március 1-től nettó 140-ről nettó 220-ra nőtt. Észrevettem.
2018. szept. 20. 19:03
 35/45 anonim ***** válasza:
43%

2 éve kb havi nettó 230-ra jött ki, ha minden juttatást összeadtam, átlagoltam egy hónapra.

Jelenleg ez kb nettó 400-450 (attól függ, hogy a céges autót, mint juttatást mennyivel forintosítom)

Szóval igen, emelkedtek a bérek, bár a tapasztalatom is nőtt. Szóval igazából nem tudom melyik mennyiben befolyásolt.

2018. szept. 20. 19:12
 36/45 anonim ***** válasza:
44%
Bazsi, nyugodjál meg ha eléri a minimálbért a fizus (nő a minimálbér) akkor muszáj lesz nekik emelni minimál bérre :))
2018. szept. 21. 00:02
 37/45 A kérdező kommentje:
nem lesz muszaj mert sokszaz ceg van az orszagban( ommf jelentes) amik meg nemhogy a 18as de a 17es beremelest se!!! hajtottak vegre!!! nem hiszed? nem kell elhinni. utana kell nezni!
2018. szept. 21. 05:45
 38/45 anonim ***** válasza:
77%
Kérdező, mikor kerestél utoljára munkát? Az utóbbi pár évben nagyon meglódultak a bérek. Ha jelentkezel valahova, csak azt a képesítést írd be az önéletrajzba ami oda releváns. Jelentkezz multikhoz, ha már pesti vagy. Ha nekem ilyet mondana a főnököm, hogy ne is álmodjak emelésről, azonnal elkezdenék másik állást keresni és erre bíztatnám a többieket is. Ne legyél életképtelen droid na, ha te nem teszel semmit azért, hogy neked jobb legyen, más sem tud rajtad segíteni, ne csak a kifogásokat gyártsd. Azt írtad, a munkádhoz nem kéne diploma. Úgy gondolod, egy nehezebb munkakört nem tudnál ellátni? A kérdésre válaszolva, igen észrevettem hogy nőtt, a pályakezdő br 250-ről 4 év alatt br 380-ig jutottam, majd váltottam és br 570-et kapok most (28/L).
2018. szept. 21. 06:48
 39/45 A kérdező kommentje:

"Kérdező, mikor kerestél utoljára munkát?"

Megint ugyanaz a nóta most le leszek trollozva hazudok stb.... 1 ÉVE FOLYAMATOSAN munkát keresek és nem véletlen írom amit írok.

Ezer és ezer állás van igen. Holnapra elmehetnék 10 helyre azonnali kezdésseld igem.

NA de HOVA ÉS MENNYIÉRT!!! Na ez a nem mindegy. Mert amíg ilyen ajánlatokat kapok hogy btto 150-160 vagy max btto 180 de az már 3 műszak folyamatos munkarendben... bakker btto 180-ért 3 műszak folyamatos!!!

akinek 6 anyja volt majd az megy oda! Én biztos nem.

Szóval hova is menjek? btto 150 160 180??? bakker akkkor inkább maradok itt ahol vagyok. Ezeknél a szaroknál még ez is jobb.

2018. szept. 21. 06:56
 40/45 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: ugyanez a helyzet itt is, sokszor, sok kérdéshez leírtam már. Rengeteg munkalehetőség, de tényleg iszonyatosan sok helyre keresnek embereket. DE! 99%-ban gyári munkásokat, raktárosokat, targoncásokat, műszerészeket, minőségellenőröket és egyéb operátori munkákra embereket. A bérezés legtöbbször 160-180 ezer BRUTTÓ + valamennyi műszakpótlék esetleg ilyen-olyan cafetéria, vagy bejárási támogatás stb.

Ilyenekkel sokra nem megy az ember. Akinek viszont van egy érettségije az tényleg kedvére válogathat, ha megunja átmegy máshova. Tapasztalatszerzésnek végül is tökéletes :D

2018. szept. 21. 07:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!