Miért nem kell egyeseknek dolgozniuk?
Ne így állj hozzá a dolgokhoz. Ne nézz le másokat, nem tudhatod, hogy igaziból nekik milyen az életük kívülről.
Szinte én is lehetnék olyan, mint amilyet te írtál, pedig elég sokat küzdöttem az élettel.
én is mindig örülök a nyárnak, és benne a nyaralásnak.
Bár az iwiw-re én nem szoktam kiírni.Akkor én leírom, hogy nálam hogy volt.
23 éves vagyok a középiskola alatt kétszer dolgoztam a nyáron, de akkor is csak két hetet.
Egyetem alatt nem dolgoztam, hogy miért?
Nehéz volt a suli, mellette már nem tudtam volna?
Az egyik télen műtöttek, de mellette csináltam a sulit is, és így a kettő együtt elég húzós volt. Még a kórházba is vittem tanulnivalót. És meg keltett tanulnom jobbkezesként bal kézzel írni. Akkor már úgy éreztem szükségem van a nyári pihenésre.
Mikor dolgozni akartam a nyáron, anyáék azt mondták, hogy kell a segítség a kertbe. Nagy kertünk van.
Mi állítjuk elő a krumplit, borsót, babot, uborkát, stb. Mindent amit lehet. 80%-ba eszt esszük. Ezért pénzt nem kapok, csak nem kell a boltba megvenni ezeket.
Egyik évbe egy hónapig gyakorlaton voltam, amiért pénzt nem kaptam. Tehát nem dolgoztam.
Egyik évbe nyelvvizsgára készültem és napi 8 órába intenzíven tanultam.
meg önkénteskedtem is, ami azért jó, mert be lehet írni az önéletrajzba, és ez fontos.
Pénzileg meg kaptam mindig ösztöndíjat is, és kicsit tudtak anyáék is támogatni.
Így elég volt, igaz nem ettem fagyit, csokit. Nálunk se cigizik senki, és nem is alkoholizál.
És nem veszünk édességeket, meg üdítőket meg stb.
Így másra több jut.
Engem is sokszor irigyeltek osztálytársaim, hogy a mi családunk el tud menni Magyarországon sátorozni.
Miközban ők cigiztek, meg a szülei is. És napi 1 dobozzal is elszívtak. Hát abból a pénzből meg már kijön a nyaralás.
Vagy most én üljek mindig otthon, mert másnak nem telik rá.
Ó, te szegény, aki olyan sokat tud az életről!
A példádban szereplő gazdag családnak talán repülőről szét kellett volna szórni a vagyonát? Nem a gyerekének adja, hanem a szegényeknek?Talán azért taníttatta, hogy el tudjon vezetni egy éttermet.
Nagy értékű házat építettem, akkor ezt most a hajléktalanokra hagyjam?
Mellesleg amíg a lányom tanult, nem kellett elmenni dolgoznia.Többek között azért is tanult, hogy ő is tudja a gyerekét taníttatni majd.Nyáron pedig nyaralt.A legtöbbet együtt utaztunk.Most szerinted, mert igyekvő emberek vagyunk, mi vagyunk a sz.rok? Hát nem úgy van.
Minden vágyunk az, hogy a következő nemzedéknek többet tudjunk továbbadni.Tudásban és anyagiakban egyaránt.
A boldogulás útjára mindenki ráléphet, nyitva van.
Ez a szülőkön múlik, hogy mennyire szeretnek és milyen az életszemléletük.
Én is arra törekszem, hogy a gyerekemnek jobb legyen.
Ha elveszíti a munkáját vagy át kell képeznie magát legyen mindig pénze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!