Ha felmondok egy munkahelyen akkor még 30 napig ott kell dolgoznom a felmondási idő miatt?
Nagyon egyszerű, amikor menni akarsz, azelőtt 30 nappal kell felmondanod. Már ha nincs ennél hosszabb felmondási idő a szerződésedben.
De amúgy minden megbeszélés kérdése. Én jöttem már el cégtől egy hét alatt, de eleve azzal mondtam fel, hogy szereztem mást a helyemre, aki utána azonnal folytatni tudta a munkát. Elvileg a felmondási idő azért kell, hogy tudjanak mást találni a helyedre. Ha ebben segítesz, simán lehet, hogy eltekintenek tőle. Persze ez csak kisebb cégnél működik, multiknál megvannak a kötelező köreik az új emberek felvételénél.
"akkor még 30 napig ott kell dolgoznom "
Nem konkrétan dolgozni, hanem letölteni...
A felmondási időt le kell tölteni. Ha elindul, mindegy, hogy mi történik alatta, letelik. Semmi nem tolja ki az idejét.
Ahogy a többség is mondta, nézd át a szerződésed. Aztán (ha ez nehezen megy) vegyél erőt magadon ülj le a főnököddel és próbáld úgy alakítani a dolgot, hogy mindenkinek jó legyen.
Ha egy s@ggf#j a főnököd akkor szabi/betegszabi és gyorsan eltelik azaz 1 hónap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!