Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mihez kezdjek, ha az egyetem...

Mihez kezdjek, ha az egyetem elvégzése után nem találok munkát?

Figyelt kérdés
2018. jún. 13. 10:06
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:
Én utálok programozni, engem nem érdekel az a szar, inkább éhen döglök.
2018. jún. 14. 19:25
 22/44 anonim ***** válasza:
0%

Kifogàs akkor ùgy làtom,tehàt àldozatot nem hoznàl.

Hàààt akkor sok gondod lesz az èletben csak előre szólok.

2018. jún. 14. 19:27
 23/44 anonim ***** válasza:
0%

Ja, elnézést, nem akartam erőszakos lenni.

Természetesen ha inkább éhen akarsz dögleni, akkor szíved joga, én semmilyen módon nem kívánok ebbe beleszólni.

2018. jún. 14. 19:36
 24/44 anonim ***** válasza:
22%

Ez a baj a magyarsàggal,hogy amikor lèpni kellene ő nem lèp,meg vàlogat.

Èn tüdőgyulladással is mentem dolgozni mert a projekt ment,vèrt köpködtem a WC-be majdnem megfulladtam.

Tudod mit mond a sikeres ember.

Mit tesz meg a sikerèrt?

Bàrmit ami szüksèges bàrmit,ha kell a csalàdjàt is elhagyja,èn is ezt a nèzőpontot vallom teljesen.

Alacsony a taníthatósàgi indexe ès a vàltozàsra való hajlama a magyaroknak ès nem rugalmasak egyàltalàn.

2018. jún. 14. 20:13
 25/44 anonim ***** válasza:

Álljunk már meg egy szóra. Illetve többre.

A kérdező egy büdös szóval nem mondta, hogy ő a diplomájával akar munkát keresni. Lehet, hogy így van, de a gyakoribb az, hogy akinek piacképtelen diplomája van, az BÁRMILYEN, legalább félig-meddig szellemi munkakörben dolgozna. Gyárba okkal és joggal nem akar menni az ember, nem azért szopta végig a 3-5 évet, hogy rájöjjön, hogy valójában már 18 évesen leléphetett volna robotolni 3 műszakban.

Nekem is büfészakos diplomám van (ráadásul bölcsész), felsőfokú angoltudással, plusz pár szót tudok oroszul, ami csak azért pár szó, mert amióta megvan a diplomám, rengeteget, de tényleg iszonyat sokat felejtettem. Na, lényeg a lényeg, az SSC-kből bsztak egyáltalán reagálni az önéletrajzomra, életem eddigi legjobb és legjobban fizető munkája árufeltöltés volt az Auchanban. Ahogy elmentem onnan, azt reméltem, hogy most, hogy be tudok írni munkatapasztalatot az önéletrajzomba, legalább szóba fognak állni velem cégek. Nem így lett. 3 hónapig voltam munkanélküli, 70 elküldött önéletrajz után egy nagyon gyanús kis szaküzletbe lettem felvéve nettó 140-ért. Mondjuk semmit nem kell csinálnom és egész nap a lábamat lógatom, itt meg a 140 ezer egy teljesen átlagos pénz, úgyhogy ezzel már úgy-ahogy elégedett vagyok, de megint ott tartunk, hogy érettségivel már jöhettem volna.

Protekció nélkül a legtöbb cég szóba sem áll diplomásokkal. Valamiért előnyben részesítik a legfeljebb érettségizetteket.

2018. jún. 14. 20:46
 26/44 anonim ***** válasza:

A diploma önmagában nem érték, tessék megtanulni.

Adok neked egy andragógust, foglalkoztass, találj ki olyan pozíciót, ahol ki tudja termelni a mondjuk bruttó 250.000 forintos havibérét.

2018. jún. 14. 20:50
 27/44 anonim ***** válasza:
Ha nem tudod eladni magad, az nem az SSC-k hibája. Keress egy jó karrier-tanácsadót, aki segít összerakni az önéletrajzodat, gyakorolni az interjúkérdéseket stb.
2018. jún. 14. 21:26
 28/44 anonim ***** válasza:
100%

@27

#25 vagyok. Nem tudom, nekem szólt-e a válaszod, de én említettem legutóbb az SSC-ket, szóval feltételezem, igen.

Na most egyrészről mi az, hogy eladjam magamat? Mit csináljak egy önéletrajzzal, hogy az más legyen? Oké, beleírhatok kamu adatokat, akkor biztos jobb lesz. Vagy mi másra gondolsz? Attól, hogy Arial helyett Comic Sansszal írok vagy a fehér hátteret kékre cserélem, ugyanazok az adatok maradnak benne. Sőt, ha felcserélem a sorrendet, akkor is! Másrészt nehogy már trénernek (az én szememben egy "karrier-tanácsadó" csak egy öltönyös tréner) adakozzak semmitmondó tanácsokért, amik valszeg a fent leírtakban merülnének ki... :D

Interjúkérdéseket minek kellene gyakorolnom? Nem arról van szó, hogy nem jutottam tovább a 73. körébe az interjúnak, hanem hogy még csak nem is hívtak. Illetve de, a Jyskhöz és a Lidlhöz hívtak, mentem is volna szívesen, de miután az első kört követően meggyőződtem, hogy a zsebemben az állás mindkét helyen, egy héttel később mégis kaptam a levelet, miszerint csak fölöslegesen húzták az időmet 2-3 órán keresztül. Aztán hogy akit felvettek helyettem, az mivel tudott többet nálam, azt én nem tudom, még direkt alacsony bérigényt is adtam meg... Illetve tudom, valakinek a valakije volt.

Nem mintha én SSC-be menni akartam volna valaha is, csak végső megoldásként fontolgattam. Egyáltalán nem is bánom, hogy nem kerültem be, a francnak nincs kedve hülyékkel és panaszkodókkal veszekedni naphosszat telefonon angolul, és mivel lakást úgyse fizettek volna, még annyi pénzem se maradt volna, mint most a boltban. Illetve mint mondtam, itt én jóformán semmit nem csinálok, az meg a kedvenc fajta munkám.

2018. jún. 14. 21:50
 29/44 anonim ***** válasza:
0%

Többek között meg lehet fogalmazni úgy az eredményeidet (pl. számszerűsítve), hogy kitűnj a többi önéletrajzíró közül, felkeltsd az elbíráló személy érdeklődését és behívjanak. Aki pl. szakemberként ismeri az aktuális trendeket vagy azt, hogy a HR-esek hogyan gondolkodnak, mi alapján döntenek sokszor másodpercek alatt, az sokat tud segíteni.

De ne kérj szakértői tanácsot senkitől se, ha úgyis mindenhez értesz. :)

2018. jún. 14. 22:00
 30/44 anonim ***** válasza:
50%

Árufeltöltésben milyen eredményt lehet felmutatni, de kiváltképp számszerűsíteni? Kihordtam fél év alatt 300 raklapot? Az osztályomon ez idő alatt 400 ezer eladás történt? 4 évet kínlódtam fölöslegesen az egyetemmel? Az ebédlőben nagyjából 5 ezer forintot hagytam a kávéautomatában és úgy 12 kiló, dolgozóknak kirakott banánt ettem meg? Összesen 2,38 millió agysejtem pusztult el az ott hallott sok marhaságtól és az állandó bszogatástól?

Mondjuk igen, az valóban nagy eredmény, hogy fél évig tűrtem ezt a bánásmódot és hogy én ezzel már régi dolgozónak számítottam ott, de ezt meg hiába lebegtetem, amikor minden munkáltatónál alap, hogy kutyának se minősülsz. Na mindegy, én nem panaszkodok most már, de abszolút átérzem, amit a kérdező, és hánynom kell a magyar munkaerő-piactól.

2018. jún. 14. 22:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!