Van itt valaki aki az egyetem elvégzése után azt kapta amire számított? Olyan munkát és fizetést?
1. fázis: Az egyetem elkezdésekor a tanszékvezetőtől azt kaptam, hogy ez egy tuti végzettség óriási szükség van rá, nem tud olyan végzett hallgatóról, aki ne tudott volna elhelyezkedni. Jó eredményekkel, állandó ösztöndíjasként sikerült elvégeznem mindkét szakomat.
2. fázis: utolsó félévben már jöttek a vészjósló hírek, tanároktól is, hogy bizony nehéz lesz, de nem lehetetlen. Ekkor kezdtem elbizonytalanodni.
3. fázis: Egy 4-es, egy 5-ös államvizsga, 86%-os origo nyelvvisga. Elhelyezkedés végzettségnek megfelelően LEHETETLEN! Másfél éve lényegében munkanélküli vagyok. Úgyhogy kijelenthetem, hogy az egész csak egy nagy beetetés volt. Persze én vagyok a hibás, mert 18-19 évesen még nem voltam elég érett, hogy megfelelően tájékozódjam, de legalább ne kamuztak volna.
Én sajnos nagyon nem azt kaptam, amit vártam.
Utolsó! Milyen szakon végeztél?
Egyértelműen igen.
Műszaki informaka szakon végeztem 2006-ban, nagyon könnyen sikerült egy multinál elhelyezkednem, tavaly váltottam egy másik céghez magasabb fizetésért.
Egy értelműen nem
Biomérnőkként végeztem és a közfoglalkoztatásban dolgozom. Most megpróbálok egy másik szakot hátha azzal jobb lesz csak ne hogy úgy járjak, mint az egyik ismerősöm aki elvégzett egy szakot az nem jött be ezért egy másikat is, meg még egyet és már meg túl képzet és azért nem kel sehova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!