Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mihez kezdjek, ha az egyetem...

Mihez kezdjek, ha az egyetem elvégzése után nem találok munkát?

Figyelt kérdés
2018. jún. 13. 10:06
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
35%
Munkat biztos talalsz varosban. A szakmadban nem biztos.
2018. jún. 13. 18:33
 12/44 anonim ***** válasza:
75%
Hogy írjak egy kevésbé megalázó kommentet is, ismerem a szakot miskolciként. A legtöbben akiknek nem jön be a számításuk ezzel a szakkal, de akarnak valamit kezdeni az életükkel azok átmennek gépész vagy anyagmérnök MSc-re. Kb kreditpótlás nélkül átvesznek a két említett szakra utána meg már szeretni fognak a munkáltatók.
2018. jún. 13. 20:08
 13/44 anonim ***** válasza:
22%
Hát akkor már inkább gépész, én anyagmérnökként nem tudtam elhelyezkedni így vegyész lettem :D
2018. jún. 13. 20:35
 14/44 anonim ***** válasza:

Jaj de imádom mindig ezeket a "tanulj programozónak" meg "menj SSC-be dolgozni" kommenteket :D

Én ironikus módon pont programozó vagyok (mint a gyakorikérdéseken az emberek fele) és ez baromira nem úgy működik, hogy akkor te youtube-n programozós videókat nézel 2 hónapig és kapkodni fognak utánad a cégek :D

Az SSC meg alig van pár városban és a 99%-uktól semmit nem fogsz fejlődni szakmailag soha. Kezdőként jónak tűnik az ottani bér is, de valójában pár év után kevesellni fogod, aztán felvesznek a helyedre egy másik 22 éves pályakezdőt, aki az angolon kívül semmilyen tudással nem rendelkezik.

2018. jún. 14. 13:16
 15/44 anonim ***** válasza:
0%
14 és gondolom komoly SSC tapasztalatod van, tudod egyáltalán hogy mi az?
2018. jún. 14. 13:19
 16/44 anonim ***** válasza:

Így van nem így működik,hogy yt videókból programozó leszel de induljon el valamerre,ezt a szakot meg dobja a szemétbe mert odavaló kb.

SSC-ben lehet amúgy fejlődni elmegy szépen a BT-hez mondjuk ott kitanulja évek alatt a CISCO-t,lerak csomó vizsgát szépen,rámegy egy komolyabb témára és TÁDÁM nem mekis bérért fog éhendögleni.

Ha meg programozó akarna lenni,akkor yt videók,safaribook,Udemy,plusz érdemes fősuliot is tolni mellette meg otthon kell tanulni,ez van.

Ha már nem figyelt arra milyen szakra menjen akkor korrigáljon legalább.

2018. jún. 14. 13:20
 17/44 anonim válasza:

hasonló a végzettségem (földtudományi BSc és geológus MSc, az ELTÉn végeztem). az MSc-t már főként külső nyomásra és makacsságból csináltam végig,nagyon megutáltam, az egészségem ráment stb. Anno azért jelentkeztem ide, mert éretlen voltam, döntésképtelen, ja és szerettem a földrajzot meg jófej föcitanárom volt.

Szinte azonnal lett munkám, természetesen nem a szakmámban (azt inkább soha), csupán teljesen véletlenül olyan kvalitásokat kerestek a cégnél, amik bennem megvannak (műszeres anyagvizsgálat, gondolkodásmód, problémamegoldás, stb).

viszont ha nem találtam volna munkát, illetve még most is lehet,hogy valamikor esetleg el fognak küldeni, mindenképp tovább tanulnék és szereznék egy piacképesebb szakmát, amire büszke is vagyok.

2018. jún. 14. 16:27
 18/44 anonim ***** válasza:
Szerintem sokmindent lehetséges, nekem is retek diplomám van, mégsem nektek, csak kitartóak kell lenni, meg képezni magad, meg akarni fejlődni
2018. jún. 14. 16:51
 19/44 anonim ***** válasza:

"14 és gondolom komoly SSC tapasztalatod van, tudod egyáltalán hogy mi az?"

Ráhibáztál. Releváns végzettség meg tapasztalat nélkül lehet számlákat felvini SAP-ba vagy valami házon belül fejlesztett szemétbe, meg az ügyfél panaszokat kezelni szóban mwg írásban. A fluktuáció az unalom miatt meg kb. akkora hogy örülhetsz, ha 10 emberből 1 tényleg érti hogy mit és miért csinál, nem csak egy workflow-t ver végig agy nélkül. Hát nagy kitörési lehetőség mondhatom.

2018. jún. 14. 19:05
 20/44 anonim ***** válasza:
0%

Nem igaz utolsó,British Telecom.

Oda nyelvvel felvesznek ès ha okos vagy CISCO-t kitanulod.

Egyik sràc postàs volt de megtanult kèt nyelvet felvettèk csicskànak oda L1-re aztàn szèpen kitanulta a CISCO-t,lerakta a CCNA,CCNP-t most egy màsik cègnel nem keveset keres hogy szèpen fogalmazzak.

2018. jún. 14. 19:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!