Egyetemek elhelyezkedési diplomán túli statisztikáit mennyire érdemes komolyan venni? Vagy ez full kamu?
Ugye mit olvasni az egyetemek diplomán túli elhelyezkedési statisztikáiban?
Ilyesmiket:
A frissen végzett, állást kereső, diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.
Meg hasonlókat.
És akkor itt vagyok én aki 2 diplomával valahogy mindig abba a pár százalékba tartozom aki NEM tud elhelyezkedni....
Na most vagy velem van a baj, vagy ezek a „statisztikák“ marketing maszlagok?
A kérdező a diplomások szégyene. :( Ennyire kevés aggyal hogyan végezhet el bárki bármilyen egyetemet?
Bölcsész diplomával amúgy jól is lehet ám keresni. Egy haverom a japán szakot végezte el, le sem merem írni, mennyi pénzt tud elkérni egy-egy nyelvóráért,mert bőven vannak jelentkezők. Bejelentett állásai is vannak természetesen, mind a japán nyelvterületen.
"Hagyd ... még azt sem hiszi el, hogy minimálbérnél többet lehet keresni. Neki már mindegy."
Én nem ezt mondtam. Én azt mondtam hogy ÉN (Én!!! és nem más) csak ezt találok.
Én ezt mondtam.
"Ennyire kevés aggyal hogyan végezhet el bárki bármilyen egyetemet? "
Menj el az ELTE PPKra meg a Pázmányra és kérdezd meg tőlük: ennek az embernek hogy adhattak diplomát?
Nincs jelentősége de azért jelzem, az egyik diplomám minősítése kiváló, és CSAK ÉS KIZÁRÓLAG 5-ös kollokviumok és szigorlataim voltak.
Aki nem hiszi? Leckekönyvem még megvan (ha megvan...) és nézze meg.
Egyetemek elhelyezkedési statisztikáját semmiképp nem lehet komolyan venni, mivel a kérdőív kitöltése önkéntes alapú és a beküldött válaszokat a kutya se ellenőrzi.
Én azért megvédem a kérdezőt. Kis hazánkban sajnos simán előfordul, hogy a többdiplomásat se veszik fel dolgozni. Az az igazság, hogy minden területen őrült nagy túlképzés van, és az orvosit meg a programozó informatikusokat leszámítva bárki belevághatja a kukába a diplomáját. A mai világban semmit se ér.
Ahhoz, hogy az ember munkát találjon, összeköttetések kellenek és nem diploma, sokszor még a szaktudás se számít, egy laikust is simán odaültetnek szakképzettséget igénylő, felelősségteljes munkahelyre.
"Ahhoz, hogy az ember munkát találjon, összeköttetések kellenek "
Illetve hát lehet munkát találni összeköttetés nélkül is (ld én...) de az olyan is. Minbérért szart lapátolni egy jóskapista káefténél, na ilyen van dögivel.
De ez meg kinek kell. Akinek nincs semmi más (ld én ) max annak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!