Egyetemek elhelyezkedési diplomán túli statisztikáit mennyire érdemes komolyan venni? Vagy ez full kamu?
Ugye mit olvasni az egyetemek diplomán túli elhelyezkedési statisztikáiban?
Ilyesmiket:
A frissen végzett, állást kereső, diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.
Meg hasonlókat.
És akkor itt vagyok én aki 2 diplomával valahogy mindig abba a pár százalékba tartozom aki NEM tud elhelyezkedni....
Na most vagy velem van a baj, vagy ezek a „statisztikák“ marketing maszlagok?
"Na látod ebben egyetértünk.
Innen nincs kiút. Soha nem is volt."
Van a Csillagok háborújában egy jelenet mikor Yoda tanítja az ifjú Luke-ot. Luke űrhajója elsüllyedt, és úgy néz ki, nem tud kijutni a bolygóról, ekkor hangzik el a következő párbeszéd, amit ajánlok a figyelmedbe.
Luke: Sose jutunk ki innen.
Yoda: Ilyen biztos vagy benne? Mert akkor valóban nem jutsz ki soha.
Már rég letettem róla hogy a nyolc elemis alkesz szintnél feljebb jutok a munka világában.
Már rég. Nem most. Már 10 éve se hittem benne.
Rendben, figyelj, semmit sem KELL csinálni! :)
Ha így érzed jól magad, akkor élj így, őszintén mondom nekem aztán teljesen mindegy. Nem ítéllek el téged, nyilván számtalan oka van, hogy ebbe a helyzetbe jutottál.
Én csak azt próbáltam hangsúlyozni, hogyha egyszer majd mégis úgy döntesz, hogy ki akarsz keveredni belőle, akkor az első lépés az legyen, hogy felelősséget vállalsz a tetteidért, hogy ez bizony jórészben a te hibád. Ahogy akkor te hibáztál, úgy most te is tudod jóvá tenni.
De még egyszer mondom ez a te döntésed, úgy élj ahogy szeretnél, senkinek nincs joga elítélni téged.
Van olyan ismerősöm, aki kőművesből lett programozó egyetemi képzés nélkül.
Van olyan ismerősöm, aki 8 általánossal saját bútorkészítő műhelyt nyitott. Nem tudom mennyit keres, de kb 80 milliós háza és két 10 millió fölötti autója.
Az egyik barátomnak az ismerőse, meg 8 általánossal kiment Ausztriába és 10 év alatt egy ottani játék cég valamilyen európai vezetője vagy vezető helyettese lett.
... és még rengeteg történetet hallottam.
Ez kb olyan mint amikor a 120 kgos 40 éves a TV előtt csipszet zabálva azt mondaja, hogy "lehetetlen lefogyni". Akkor tényleg lehetetlen, ha továbbra is a kanapén marad.
Hogy mered azt állítani, hogy lehetetlen a helyzeted?
15 éves a seggeden ülsz? Vagy minden este munka után már 15 éves tanulsz és tovább képzed magadat? Ha a 2. igaz rád, nem tetted volna fel a kérdést.
Huuuuhh az ilyen emberektól óvjon az isten (ateista vagyok :) ). Kezdem azt hinni, hogy troll kérdés.
Látod, megint.. HVG, meg eduline.
Kit érdekel?
Linkedin számít egyedül, ha ott találsz 1 óra alatt 20 állást, amit simán meg tudnál pályázni, akkor érdemes az adott szakra időt fordítani.
Egyébként csak anyuka előtt behúzod az alibit hogy te diplomázol.
"? Vagy minden este munka után már 15 éves tanulsz és tovább képzed magadat? H"
Hát a második diplomámat és a cisco ccna-t meló mellett tettem le, valamitn már az első diplomám utolsó évében is melóztam és levelezőn tettem le.
Az se volt semmi melóból menni államvizgára úgy hogy kértem 2 nap szabit a felkészüléshez persze nem kaptam 1-et se még majdnem ki is rúgtak mikor kiderült hogy egyetemre járok.
RÖGVALÓSÁG.
" 1 óra alatt 20 állást, amit simán meg tudnál pályázni, akkor érdemes az adott szakra "
De már megint mi ez a tömény baromság??? Ez mI??????
1 óra alatt találok 20 állást amit megpályázhatok? Simán. Oszt' mire megye vele ha a 20ból 20 b****ik visszajelezni?
Nem állásinterjú még vissza se jelez!!!!!
És ez NEM ÖNSAJNÁLTATÁS! NEM AZ!!!
"Linkedin számít egyedül, ha ott találsz 1 óra alatt 20 állást, amit simán meg tudnál pályázni, akkor érdemes az adott szakra időt fordítani. "
ÖÖÖÖ most akkor józan paraszti ésszel!!
Találok a linkedinen egy csomó állást amit adott diplomával be lehet tölteni.
OKÉ.
Elvégzem a szakot. Mennyi is az ? 3-4 év? ha csúszok akkor 5? És meló mellett csúszni fogok... de oké legyen 4.
És ha 4 év múlva már kutyának se kell majd?
Akkor mi van?
És ne mondjuk hogy IT meg programozó meg mérnök meg orvos mert ezek nyilván kizártak...
Ne is kezdjük ez ezt a semmi szar maszlagot.
Az, hogy munka mellet járnál egyetemre nem tartozik bele abba az önképzésbe amiről beszéltem, mert a saját elmondásod szerint is haszontalan volt.
Ötletem sincs, hogy mi a szakirányod mert még most sem mered leírni xD, de pl.: az Office csomag részletes megtanulásra otthon egy elég jó kezdet akármilyen munkát akar vállalni, egy OKJ vagy kitudja mi.
A linkedInnel meg igaza volt. Én még az alap képzésem első évében regisztráltam. Feltöltöttem pár project munkámat, amit magamtól csináltam az egyetem mellet plusz pár online noname kurzust amitket ingyenesen elvégeztem és 1-2 hónapon belül már kaptam az állásajánlatokat. :D
Én jó szakmát választottam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!