Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egyetemek elhelyezkedési...

Egyetemek elhelyezkedési diplomán túli statisztikáit mennyire érdemes komolyan venni? Vagy ez full kamu?

Figyelt kérdés

Ugye mit olvasni az egyetemek diplomán túli elhelyezkedési statisztikáiban?

Ilyesmiket:

A frissen végzett, állást kereső, diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.

Meg hasonlókat.

És akkor itt vagyok én aki 2 diplomával valahogy mindig abba a pár százalékba tartozom aki NEM tud elhelyezkedni....

Na most vagy velem van a baj, vagy ezek a „statisztikák“ marketing maszlagok?

2018. ápr. 18. 14:11
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 A kérdező kommentje:

"Egyetem után rögtön tescoba ment. "

Na és miért ment oda? Nem azért mert nem volt egy petákja se valami kellett és mivel szakmai állás kilátásban se volt, a teszkós állás meg ott volt így tetszik nem tetszik odament?

Rögvalóság szintén?

2018. ápr. 18. 21:10
 22/67 anonim ***** válasza:
47%
Valószínűleg azért ment oda, mert Magyarországon 2 évente keresnek 1 csillagászt, ahogy bölcsészt is.
2018. ápr. 18. 22:04
 23/67 A kérdező kommentje:

Na hát ez az!!! Ezért nem értem miért vetik a szemére/vagy az én szememre hogy miért megyek el eladónak meg bizt őrnek több diplomával!! Én meg a kérdést se értem!!

Hogyhogy miért megyek el? mert valamiből élni kell és ha mást nem találok akkor ez van!

Hogy ezen mit nem lehet érteni ezen mit van mit kérdezni milyen jogon veti ezt bárki szemére hoghy meg kell éljen és a diplomájával kitörölheti és elmegy sor mellé -miért mi mást tehetne???

2018. ápr. 19. 08:15
 24/67 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként az #1 vagyok. Én dolgoztam árufeltöltőként (bölcsészdiplomával), de a kemény nem ez, hanem az, hogy mennyien voltak ott rajtam kívül is diplomások (főiskolai, egyetemi, egyre megy). A pénztárban csak az általam ismertek közt volt 2, árufeltöltők közt még egy (ő aztán, velünk ellentétben, valamilyen csoda folytán felkerült az irodába), a büfében 1 és a biztonságisok közt is volt 1 kétdiplomás arc. A pénztárban levők nem tudom, mit végeztek, de ezúton jelezném, hogy a többiek közt volt egy matekszakot végzett lány, a biztonságis meg fizikatanár (!!!), de sehova nem veszik fel. Ebben csak az a felháborító, hogy mindeközben az irodisták és a középvezetők 90%-ának a gimnázium/szakközép a legmagasabb befejezett tanulmánya.

Egyébként voltam én gyári munkás is, de most éppen munkanélküli vagyok. Úgy döntöttem, inkább vegyék el tőlem az autómat, ítéljenek közmunkára és-vagy haljak éhen, de én nem azért tanultam*, hogy a tényleges minimálbérért gürizzek 3 műszakban. Amíg nincs normális, emberhez méltó munka, addig nem vállalok el többé minden szart.

*Mert a közhiedelemmel ellentétben bizony kell tanulni BTK-n is. Nyilván nem úgy, mint műszakin (aztán erről is megvan a véleményem, de ebbe ne menjünk bele ennek a kérdésnek a keretein belül), de a vizsgák nem fogják letudni magukat.

2018. ápr. 19. 09:42
 25/67 anonim ***** válasza:
50%

Te magad írtad le, hogy értéktelen diplomád van, tehát itt zárható is lenne a kérdésed.

Magában a diploma semmire sem lesz garancia, amiatt nem fogsz te állást találni.

Egyébként meg, miért számít szerinted a világon bármit is, hogy az egyetemetek milyen statisztikát mutatnak? Neked mibe került volna a jelentkezés előtt rákeresni, mi a való piaci esély azzal elhelyezkedni? Semmibe, csak egy agyba.

De nem gond, megnyaltad, csináltál egy semmit érő diplomát.

Hogy sikerült rádobnod még egyet?

Nem kéne inkább felelősséget vállalnod a hülyeségedért, mint másokat hibáztatni?

Ha olyan diplomád van, amit le se mersz írni, akkor az már megmutatja, az milyen: semmilyen. Ennyit ért.

2018. ápr. 19. 20:13
 26/67 A kérdező kommentje:

"Neked mibe került volna a jelentkezés előtt rákeresni,

NA KÉREMM!!!!!!!!!!!!!!

reméltem hogy lesz akkora gyökér aki ezt benyomja.

Na kérem!!!!!

Ismered te a HVG diploma után tematikus összeállítását??

Ne mondd hogy nem.

Na kérem.

a) az intézményem (mind a kettő)

b) és a diplomáim (mind a kettő)

benne van a keresett diplomák közt.

Vagyis ha az általad leírt "utánanézésnek" lehet hinni akkor én bizony utánanéztem.

Na és most mocsok módra lehet fújni a litániát hogy "akkor benned van a hiba"

Ugye? hadd halljam ezt millió + 1-edik alkalommal!!

Na hadd halljam!!!

2018. ápr. 19. 20:48
 27/67 A kérdező kommentje:

Tessék

[link]

2018. ápr. 19. 20:50
 28/67 anonim ***** válasza:
25%

Én a szemedbe mondom, hogy IGENIS, a HIBA BENNED VAN!

Te vagy az oka a saját balsorsodnak.

És tudod miért lenne jó ezt minél hamarabb belátnod?

Mert amint felfogod végre, hogy te vagy az oka a dolognak, máris tudsz tenni ellene. Te vagy az oka, neked, csak és kizárólag neked, kell tenned valamit, hogy ez a helyzet változzon.

Amíg nem fogadod el, hogy te vagy az ok, addig minden héten ki fogod írni a szokásos 2-3 kérdést, hogy az egyetemek, a HVG, a kormány, a társadalom és a kapitalizmus a hibás a te nyomorodért, és ugyanabban a nyomorban fogsz maradni örökkön örökké.

Itt lenne az ideje végre felelősséget vállalni, elismerni, hogy hibáztál, és elkezdeni nekilátni helyrehozni az életed.

Sok sikert kívánok hozzá!

2018. ápr. 19. 20:57
 29/67 A kérdező kommentje:

"és ugyanabban a nyomorban fogsz maradni örökkön örökké. "

Na látod ebben egyetértünk.

Innen nincs kiút. Soha nem is volt.

Hiba volt azt a két szaros diplomát is letenni mert minek-

. Ha megálltam volna az érettségi után ugyanitt lennék.

2018. ápr. 19. 21:04
 30/67 A kérdező kommentje:

"Én a szemedbe mondom, hogy IGENIS, a HIBA BENNED VAN! "

1000-en mondták már a szemembe de és akkor mi van? Semmi.

Akkor sincs igazuk ha 10x 1000-en mondják majd. Mert nem igaz.

Akárki akármit mondhat nem igaz.

2018. ápr. 19. 21:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!