Egyetemek elhelyezkedési diplomán túli statisztikáit mennyire érdemes komolyan venni? Vagy ez full kamu?
Ugye mit olvasni az egyetemek diplomán túli elhelyezkedési statisztikáiban?
Ilyesmiket:
A frissen végzett, állást kereső, diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.
Meg hasonlókat.
És akkor itt vagyok én aki 2 diplomával valahogy mindig abba a pár százalékba tartozom aki NEM tud elhelyezkedni....
Na most vagy velem van a baj, vagy ezek a „statisztikák“ marketing maszlagok?
Amúgy bármilyen információ fent van az interneten ingyenesen. Nem kell képzésekre előfizetned.
Én pl.: itt komplett egyetemi kurzusokat tanultam magamtól az egyetemi éveim alatt.
(Persze ezek mérnöki cuccok, szóval neked ez a link nem segít, de itt a bizonyíték, hogy minden fent van az interneten)
Meg nyelveket is lehet tanulni. Komolyan mondom kb 1-2 év alatt lazán feltudod önmagadatt húzni egy B2 szintre bármilyen nyelvből. Minden információ fent van az interneten. Főleg ha tudsz angolul, ezért azzal érdemes kezdeni.
Magyarul végtelen módon tudod önmagadat képezni teljesen ingyenesen. Itt nem kell 300-400 ezer forintos képzéseken gondolkozni.
Az, hogy 15 év alatt nem jöttél rá erre elég szomorú... :S
Az a baj, hogy be vagy gyöpösödve és szűklátókörű vagy. Ha csak azokra a dolgokra koncentrálsz amiket "nem tudsz megengedni", akkor soha sem tudsz tovább lépni.
Meg valószínűleg nem tudod, hogy mit keresnek a szakmádban. Ajánlom, hogy beszélj egy HRessel és kérdezd meg, hogy mit kell tudnod, hogy az adott szakmában eltudj helyekedni és mik jelentenének előnyt és azokra koncentrálj.
Ha ezeket megcsináltad volna (normálisan) akkor nem lennél itt.
(Még mindig nem írtad le, hogy mi a szakirányod, annak ellenére, hogy ez egy anoním oldal, az az ötletünk sincs, hogy ki vagy és már így is ezerszer rosszabb a véleményünk rólad, mint azt hinnéd)
"Ja és mondjuk ha csak angolul megtanultál volna egy C1 szinten az évek alatt és mondjuk még az Office csomagot,"
Na ne ez már cirkusz agyhalál. Szted ha letettem egy Cisco CCNA-t mennyivel vagyok felette a szokásos word/excel majomkodásnak?
kicsivel....
Ja és a vizsga írásban és szóban is angolul folyt.
Miként a tananyag maga is angol.
És persze ez meg egy külön fejezet... cisco-d van és mégse helyezkedsz el vele? nem, mert mindenhol ez a kérdés semmi más: és mennyit dolgozott vele ténylegesen? Hát semmit.
Hol dolgoztam volna ha sehova nem vettek fel.
Szűklátókörű vagy :) Minek kéne letenned a CCNA. Még egy A+-t sem kéne, csak akkor ha a szakmád igényli.
Szerinted egy nettó 150-200 ezres titkának kell? Nem, csak demonstrálnia kell, hogy tudja.
Az mért baj, ha valami angolul van. Tanulj meg angolul. (Volt rá 15 éved)
Ember te vagy segghülye vagy vagy nem tudsz olvasni.
A cisco ccna-t minek letenni: le van téve. 4 éve.
Meg kéne tanulni angolul: leírtam a vizsga írásban és szóban is angolul zajlott. Szted a diplomáim mellé nem kellett prezentálnom 1-1 nyelvvizsgát (közép komplex C)?
Szted tudok angolul akkor???
"Minek kéne letenned a CCNA. Még egy A+-t sem kéne, csak akkor ha a szakmád igényli.
Szerinted egy nettó 150-200 ezres titkának kell? Nem, csak demonstrálnia kell, hogy tudja.
Az mért baj, ha valami angolul van. Tanulj meg angolul. (Volt rá 15 éved)"
"Az mért baj, ha valami angolul van. T"
nekem nem baj... csak az a kérdés rajtam mit segít az angol.
Kb semmit. Tudok. És? Kinek kellek angollal együtt?
Senkinek.
Ill ahova kellek ott meg kutyát se érdekli tudom-e angolul.
Ja te vagy az a répa aki még CCNA-val se tud elhelyezkedni.
Ha az megvan, meg tudsz angolul, bármelyik multinál 500 alá nem tudsz beesni.
Veled akkor emberi problémák lehetnek, ha mégis sikerült elvágni magad. Mondjuk elnézve az itteni válaszaidat, ez biztos is, ilyen hozzáállású embert arra nem vennék fel hogy a vízgépben tartályt cseréljen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!