Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egyetemek elhelyezkedési...

Egyetemek elhelyezkedési diplomán túli statisztikáit mennyire érdemes komolyan venni? Vagy ez full kamu?

Figyelt kérdés

Ugye mit olvasni az egyetemek diplomán túli elhelyezkedési statisztikáiban?

Ilyesmiket:

A frissen végzett, állást kereső, diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.

Meg hasonlókat.

És akkor itt vagyok én aki 2 diplomával valahogy mindig abba a pár százalékba tartozom aki NEM tud elhelyezkedni....

Na most vagy velem van a baj, vagy ezek a „statisztikák“ marketing maszlagok?

2018. ápr. 18. 14:11
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
100%

Annyiból azért megvédeném a kérdezőt, hogy az igenis elég negatívan néz ki egy önéletrajzban, ha valaki elvégzett két egyetemet (illetve mellette ezt a Cisco képzést), és utána 15 éven át egyik szakterületen sem dolgozott, hanem mindenféle gyárakban és Tesco-kban dolgozott.

Most Te felvennél valakit, aki mondjuk 5-10 év tanult valami keveset a Cisco-ról, aztán az életben nem foglalkozott vele többet?

Szerintem mégis mire emlékszik a tanultakból, milyen tudása lehet?

0

Ha a végzettsége megszerzése után 0,5-1 évvel nem tudsz elhelyezkedni, akkor meredeken romlanak az esélyeid, 5-10 év után meg a nullához konvergálnak.

2018. ápr. 21. 22:59
 52/67 A kérdező kommentje:

"ki mondjuk 5-10 év tanult valami keveset a Cisco-ról,"

Akkor nem fiygeltél. A cisco-t nem 10 éve tettem le hanem csak 4 éve (lvass vissza leírva), és ahogy letettem AZONNAL elkedztem vele keresni.

Azonnal.

Az meg hogy mennyi tényleges tapasztalatom van éles környezetben arra megint csak azt mondom hogy semmennyi mennyi is lenne. Hova vettek fel akár 1 napra is hofy legyen? Sehova. Na hát pont annyi van.

2018. ápr. 22. 09:27
 53/67 A kérdező kommentje:

"Ha az megvan, meg tudsz angolul, bármelyik multinál 500 alá nem tudsz beesni. "

Hagyjad már ezt a szart. A minket oktató tanár azon kesergett hogy lám itt van ő aki annyira profi hogy még oktatja is és lám, vele szóba nem állnak egy éles környezbeli helyen se.

nem érdekes? vajon ha őneki ezer ciscos certifikátuma van és még cisco-s ENGEDÉLLYEL oktatja is pont ő miért nme egy multinál csinálja élesben azt amit oktat a tanéri bér 4x-ért?

Na miért nem?

2018. ápr. 22. 09:29
 54/67 anonim ***** válasza:
51%

5-10 év vagy 4 év ebben az esetben majdnem mindegy.

Mostmár késő, ha emlékszel is belőle bármire.

Tanfolyam közben vagy után kellett volna valami gyakornoki állást találni, akár úgy is, hogy ingyen dolgozol ott.

2018. ápr. 22. 09:43
 55/67 anonim ***** válasza:
51%

"AZONNAL elkedztem vele keresni."

Hát azt írtad, hogy minimálbéres vagy.

Fogd már fel, hogy mindennel lehet keresni..., csak ezek szerint teljesen (nem írom le, mert csúnya szó) vagy a dolgokhoz.

Most az angolon akadtál ki... jó... Az egyik ismerősöm 2 év alatt felhúzta magát angolból. Budapest belvárosában kivett egy lakást és 2500 forintért kezdett árulni 45 perces órákat, de mindenkinek kettesével árulta, mert 45 perc semmire sem elég.

Napi 5 ilyen dupla óra eladása volt az "álma", de hamar be volt táblázva az egész napja reggel 8től este 8ig (persze szünetekkel). Sokszor a hétvégén is oktatott. Ezt nem javaslom senkinek, de feketén csinálta mindezt, de ha adózott volna utána is jól keresett volna.

Csak számolj utána. Pontos összeget soha sem hallottam tőle, de legalább napi 30 nettót megkeresett, úgy hogy semmilyen végzetsége sincs, csak jól megtanította magát angolul.

Meg néha néha bavállalt pár fordítói állást, ahol személyesen kellet megjelennie hotelekben nagyobb cégek találkozóin. Ott akár 300 ezret is megkeresett egy hétvégére, plusz ingyen étel és szállás, meg az nem igazán munka ahol a szaunába és medencébe kell követni a külföldi ügyfelet, hogy ott is tudj fordítani.

Mi az hogy angollal nem lehet elhelyezkedni? Értem, hogy aki felhoztam példának rettentően karizmatikus és akármihez fogott volna valószínűleg sikeres lenne...

de most komolyan ....

Egy jó angol tudással és semmi tapasztalattal már a belváros turisztikai negyedeiben is lehetsz mondjuk eladó napi 10 ezerért. (Egyik ismerősöm ennyit ad az alkalmazottainak) Ami már közel nem minimálbér.

Lol diákmunkában a különféle fesztiválokon is több pénzt lehet keresni nyelvtudással.

Ne gyere azzal, hogy nem tudsz minimálbér fölötti állást szerezni, hogy el kell menned biztonsági őr.

Vagy rettentően béna vagy, vagy egy ügyes troll aki imád veszekedni az interneten... sikerült. Sok embert felbasztál az értetlenségeddel...

2018. ápr. 22. 10:33
 56/67 A kérdező kommentje:

" gyakornoki állást találni, akár úgy is, hogy ingyen dolgozol ott."

Sokszor hallottam ezt is és van egy RÖGVALÓSÁG kérdésem ehhez: amíg én ingyen/jelképes pénzért gyakornokoskodok vhol, addig miből élek vajon? rezsi kaja bérlet stb-ezt mégis miből? A zéró bevételes gyakornoki melóból?

2018. ápr. 22. 11:27
 57/67 A kérdező kommentje:

"Csak számolj utána. Pontos összeget soha sem hallottam tőle, de legalább napi 30 nettót megkeresett, úgy hogy semmilyen végzetsége sincs, csak jól megtanította magát angolul. "

Mit mondok erre? Röviden: egy szó se hiszek el belőle ne is túráztasd magad. Ez ahogy van mese habbal.

2018. ápr. 22. 11:28
 58/67 A kérdező kommentje:

"Ne gyere azzal, hogy nem tudsz minimálbér fölötti állást szerezni, hogy el kell menned biztonsági őr. "

nem tudok minbér feletti állást szerezni két diploma stb és kutyának se kellek.

Már attól is rettegek mi lesz ha még ez se lesz mert innen is kipattintanak vagy bedől a cég akkor mi lesz?

Közmunka míg fel nem fordulok?

2018. ápr. 22. 11:30
 59/67 anonim ***** válasza:
51%

"Sokszor hallottam ezt is és van egy RÖGVALÓSÁG kérdésem ehhez: amíg én ingyen/jelképes pénzért gyakornokoskodok vhol, addig miből élek vajon? rezsi kaja bérlet stb-ezt mégis miből? A zéró bevételes gyakornoki melóból?"

Hitelből, kölcsönből, tartalékból, akármiből.

3-6 hónap után már simán átvettek volna teljes állású melóra, egy egész tűrhető fizetésért.

Miért, ennek több értelme volt, amit csináltál?

2018. ápr. 22. 11:40
 60/67 anonim ***** válasza:
25%
Hagyd ... még azt sem hiszi el, hogy minimálbérnél többet lehet keresni. Neki már mindegy.
2018. ápr. 22. 12:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!