Egyetemek elhelyezkedési diplomán túli statisztikáit mennyire érdemes komolyan venni? Vagy ez full kamu?
Ugye mit olvasni az egyetemek diplomán túli elhelyezkedési statisztikáiban?
Ilyesmiket:
A frissen végzett, állást kereső, diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.
Meg hasonlókat.
És akkor itt vagyok én aki 2 diplomával valahogy mindig abba a pár százalékba tartozom aki NEM tud elhelyezkedni....
Na most vagy velem van a baj, vagy ezek a „statisztikák“ marketing maszlagok?
8# Köszönöm, hogy szépen lassan megnyílv előttünk kedves kérdező, de a lefontosabbra nem válaszoltál :D a második diplomád milyen szakirányú és milyen szintű? :)
Amúgy ha 15 éve nem vagy "friss pályakezdő", akkor rád nem vonatkozik a statisztika és valószínűleg nagyon nehezen fogsz csak tudni elhelyezkedni, mert minden munkáltató jogosan felteheti a kérdést, hogy "Mire várt 15 évet?". Még akkor is ha szerinted te mindent megpróbáltál.
", mert minden munkáltató jogosan felteheti a kérdést, hogy "Mire várt 15 évet?"."
ezt megválaszolom de azonnal: arra vártam hogy valaki szóba álljon velem és egyáltalán BEHÍVJON!!!
De elhiszed nekem hogy ezt a kérdést nekem mér ebben az életben senki se fogja feltenni?
A vonatom már elment.
"Még akkor is ha szerinted te mindent megpróbáltál."
Leteszem neked a nagyesküt hogy mindenhova mentem ahova hívtak.Mivel azonban soha sehova így....
hiába az ezer és ezer jelentkezés pályázat. Hiába.
Volt idő amikor úgy keltem hogy reggel 5 és első dolgom közigállás portál.
Abban a naiv hitben hogy az ottani állások nem csókos alapon kelnek el.
Már nem vagyok ilyen naiv.
" és szintű a diplomád? :"
Nincs SZINT. Én még bolognai rendszer előtti vagyok. Akkor még nem volt msc meg bsc baromkodás "csak" egyetemi diploma.
Oké, nem tudtam, hogy 15 éve nem voltak szintek, de milyen célirányú volt a 2. diplomád? :D
Amúgy ha 15 éven át nem sikerül valami ne a világban keresd a hibát, hanem magadban.
Nem is árulom el. Már kívülről fújom mi lenne a duma ha elárulnám. Hallottam már milliószor már fújom kívülről hogy
- hát ezzel tényleg mit akarsz öcsém
- há ménemmmm mentéé mérnöknek fijjjam
mennyé el programozni (mert az csak úgy megy)
ésastöbbi
Köszönöm, fújom kívülről.
Na ezért nem árulom el mert erre nem vagyok vevő millió + 1-edik alkalommal
Egyik családtagomnak van egy csillagász ismerőse, aki szintén soha sem dolgozott csillagászként. :) Egyetem után rögtön tescoba ment.
Ha ilyen a hozzáállásod akkor hagyjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!