Hogy válasszak ki olyan munkaerőt, aki nem megy el a BIG4-hez?
40, tudom. De imádom, nem csinálnék mást. És itt minden iroda ennyit ad... Ha önálló lennék, jönnének a cégek velem, de nem vagyok patkány.
Ez van. 😊 Nem kesergek, másnak rosszabb.
40, itt nálunk gyakori a nettó 150, de úgy, hogy katás ev vagy... Burkolt munkaviszony, bukhatsz bármikor, és ha kifizeted a katát, kevesebb marad, mint a nettó gbm. Na, látod, nekem még nem is olyan rossz.
Egyébként aki belülről látja ezt a munkát, az jobban megérti a kérdezőt. A bigek nem abban az árkategóriában dolgoznak, mint egy iroda, a munka is egészen más jellegű, és az ügyfelek sem azonos kategória a kettőben. A big4 nyilván nem jár úgy, hogy néhány ügyfél most éppen nem fizet, akkor aggódhat, ő miből fizet bért. Az ő ügyfeleik nem lépnek le 5-10 ezer ft-s emelés miatt...
Amelyik könyvelőtől elpártolnak az ügyfelek 5e forint emelésért, az egy kókler iroda.
A jó könyvelő az egyik LEGNAGYOBB kincs egy vállalkozónak. Soha nem engednék el egy JÓ könyvelőt amíg nem irreális, amit kér. Persze aki csak a minimumot adja, semmi javaslat, semmi segítség, semmi "adóoptimalizálás" az ne csodálkozzon, ha 12 egy tucat módjára eldobják.
45, nem kell kókler irodának lenni, van, aki évek óta nem tud emelni. Pont azért, mert a kóklerek árban alá mennek... az első büntetésig a vállalkozások szeretnek a könyvelési díjon spórolni.
Szégyen, hogy van iroda, ami 15-ért elvállal havi áfás, havi másfél-két milla árbevételű, alkalmazottal rendelkező kereskedőt... Szerinted mennyit költ továbbképzésre, szakirodalomra? Semmit. Brutál történetek vannak ilyenekről könyvelők közt.
A Big4-nak van hírneve, jól fizet, adottak a tanulási lehetőségek (sőt, kötelezőek is), a kihívás és a felelősség növekedés folyamatos, hamar elkezd az ember belerázódni a vezető szerepbe. Ezek közül te melyiket tudod ajánlani a cégednél?
Ahogyan előttem is írták, próbálj angolul és/vagy németül nem beszélő embereket találni, költözz vidékre az irodával, illetve próbálj meg vidéki egyetem diplomájával felvenni embereket. Lehet, hogy a a létező legjobb munkaerőt kapod. Illetve neked is magadba kell nézni, hogy milyen főnök vagy, milyen munkakörülményeket teremtesz és persze mennyire versenyképes a bér, amit fizetsz. Hiába találod meg a legalázatosabb szolgalelkű szakmailag kifogástalan, mégis lojális könyvelőt (balekot) előbb utóbb megunja ha rosszul bánsz vele, ha 5 forintos bérért folyamatos a túlóra, ha kizsákmányolod.
"Ha önálló lennék, jönnének a cégek velem, de nem vagyok patkány."
Vagy te használsz ki másokat vagy téged használnak ki.
Lépj le mihamarabb, bár nem ismerlek, de engem zavar hogy más ennyire lealacsonyítja magát és még hagyja is hosszú távon. Tudom nem ismerem az életed, de...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!